ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2520
    Dolar
  • Euro
    34,7592
    Euro
  • Altın
    2.441,780
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
2 Kasım 2020 Pazartesi - 11:33

14 saat boyunca ölen torununun elini tutmuş!

Mersin'den İzmir’e yardım için giden ve depremde yıkılan Barış Sitesi’nin enkazından, 14 saat sonra Emine Eren’i (62) sağ kurtaran, eşi Ünal Eren ile torunu Çınar’ın (10) cansız bedenine ulaşan ekipte yer alan Akdeniz Belediyesi zabıta memuru Ercan Temel, yaşadıklarını anlattı.

14 saat boyunca ölen torununun elini tutmuş!

Emine Eren’in enkaz altındaki 14 saat boyunca torunu Çınar’ın elini tuttuğunu belirten Temel, "Çınar, 4 yıl önceki bir motosiklet kazasında, babasını kaybettikten sonra, annesi ile birlikte anneannesi ve dedesinin yanında yaşıyormuş. Küçük Çınar’ı ve dedesini enkazdan hayatlarını kaybetmiş olarak çıkarmak bizleri çok üzdü" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İzmir’de yaşanan deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine giden zabıta personeli ve DORLİON Arama Kurtarma Derneği (DAK) gönüllüsü Ercan Temel’i telefonla arayarak bilgi aldı. Görevlendirildikleri bölgede arama kurtarma faaliyetine devam ettiklerini belirten Temel, yıkılan binalardan şu ana kadar 3 kişiyi kurtardıklarını, 6 kişinin de cansız bedenlerine ulaştıklarını söyledi.

Depremin hemen ardından yola çıktığını ve bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade eden Temel, "İzmir'e varır varmaz, AFAD'ın yönlendirmesiyle 3 katı çöken ve altında alışveriş merkezi olan binaya intikal ettik. Bu binadaki çalışmada 2 kişiyi canlı, 4 kişiyi maalesef hayatını kaybetmiş olarak çıkardık. Daha sonra yine AFAD’ın yönlendirmesiyle Emine teyzeyi, torunu Çınar’ı ve eşi Ünal Eren’i bulduğumuz Barış Sitesi’nde arama kurtarma faaliyetine başladık. Bu binaya gelir gelmez önce dinleme yaptık" dedi.

'EMİNE TEYZE, BİZE TORUNUNUN ELİNİ TUTTUĞUNU SÖYLEDİ'

Temel, yaptıkları dinleme sırasında ağlamalar ve inlemeler duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yıldırım Belediyesi'nden bir arkadaşımızla beraber hemen ses gelen tarafa yöneldik. Önce tahkimat yaptık, 1- 1,5 saatlik çalışmadan sonra da Emine teyzeye ulaştık. Emine teyze başından yaralanmıştı. Ona ulaşır ulaşmaz enkazdan çıkarmak için çalışmaya başladık. Bu sırada sürekli ağlıyordu ve bize torunun elini tuttuğunu söyledi. Biz de bunu fark ettik, gerçekten de torununun eli onun elindeydi. Emine teyze, vefat eden torunu Çınar’ın elini saatlerdir sımsıkı bir şekilde kavramış vaziyetteydi. Gördüğümüz bu manzara karşısında çok etkilendik ve duygulandık. Emine teyzeyi sabaha karşı 03.30 saatlerinde enkazdan canlı çıkardık. Yaklaşık 9 saat süren çalışmadan sonra da önce torunu Çınar’ı, ardından Emine teyzenin eşi Ünal Eren’i enkazdan çıkardık. Çınar; 4 yıl önceki bir motosiklet kazasında, babasını kaybettikten sonra, annesi ile birlikte anneannesi ve dedesinin yanında yaşıyormuş. Küçük Çınar’ı ve dedesini enkazdan maalesef hayatlarını kaybetmiş olarak çıkarmak bizleri çok üzdü."

Ercan Temel, arama kurtarma faaliyetine devam ettiklerini, depremzedelere psikolojik destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

'KALBİMİZ VE DUALARIMIZ İZMİRLİLERLE'

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, AFAD üyesi olarak arama kurtarma eğitimi alan ve bu tür operasyonlara daha önce katılan belediyenin zabıta memuru Ercan Temel ile yaptığı telefon görüşmesinde; depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifalar diledi. Deprem felaketi sonrası üzerlerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarının altını çizen Başkan Gültak, "Kalbimiz ve dualarımızla İzmirlilerin yanındayız. İhtiyaç ve taleplere göre her türlü yardıma hazırız. Bu zor günlerde birlik ve beraberlik içinde olacağız. Arama-kurtarma ekipleri olarak sizler de çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. İnşallah mucize kurtuluşlara imza atmaya devam edeceksiniz. Çalışmalarınız esnasında kendi can güvenliğinize de çok dikkat edin. Hepinize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

 

 
Küçük Menderes nefes alacak
 
Skandal deprem paylaşımı sonrası özür geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Menderes nefes alacak
İzmir’in güneyine adeta hayat veren Küçük Menderes Nehri, DSİ 2. Bölge ...
Torbalı Belediyesi boşaltıldı
Depremde ağır zarar gören Torbalı Belediyesi boşaltılmaya başlandı. Kontrollü ...
Yaralıları ayakta beklediler
İzmir'i vuran 6.6’lık depremin ardından 'Acil' butonuna basılan Ege Üniversitesi ...
 
Depremzedelere yardımlar ücretsiz taşınacak
İzmir’de yaşanan depremin ardından, Yurtiçi Kargo bölgeye gönderilecek ...
Enkazdan borç listesi çıktı
İzmir'de depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazında sürdürülen arama ...
Hayat bir kez daha kazandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki ...
 
BİR MUCİZE, BİR ACI
İzmir'in Bayraklı ilçesinde kurtarma çalışmalarının devam ettiği Emrah ...
İzmir'de can kaybı 98'e yükseldi!
 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki ...
65 SAAT SONRA MUCİZE... Minik Elif kurtarıldı
Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı'da ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri