ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3777
    Dolar
  • Euro
    34,6912
    Euro
  • Altın
    2.429,050
    Altın
  • Bist-100
    10.002,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
4 Aralık 2023 Pazartesi - 16:13

15’inci yıla özel 2023’e görkemli veda

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 15. kuruluş yıldönümüne özel Aralık ayında dopdolu bir programla 2023’e veda edecek. AASSM’nin 27 Aralık'ta İzmir halkı ile kutlayacağı 15. yaşı, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Cumhuriyetin 100.yılına özel "100 Yaşında Bir Çocuk" adını verdiği 6. Senfonisi ile taçlanacak.

15’inci yıla özel 2023’e görkemli veda

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 15. doğum gününe özel Aralık ayında yoğun bir programla İzmirliler ile buluşuyor. 19 Aralık'ta üst üste 3 kez BBC tarafından "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödülüne layık görülen fadista Mariza, 19. yüzyıldan günümüze uzanmış Portekiz halk müziği olan Fado ezgileriyle saat 20.00’de AASSM dinleyicilerine güzel bir akşam yaşatacak. 23 Aralık'ta piyano sanatçısı Gülsin Onay ve oğlu keman sanatçısı Erkin Onay, Keman & Piyano Resitaliyle yine saat 20.00’de AASSM sahnesinde olacak.


 
İhtimaller üzerine
24 Aralık'ta Kenan Doğulu “İhtimaller” Caz Projesi ile İzmirlilerle buluşacak. Doğulu’nun prodüktörlüğünü kontrabas sanatçısı Ozan Musluoğlu ile birlikte üstlendiği ''İhtimaller'' adlı albümünden şarkılarını seslendireceği konser, saat 20.30'da.
26 Aralık'ta bu toprakların kemancısı olarak nitelendirilen keman virtüözü Cihat Aşkın saat 20.00’de “Türk Valsleri” albümünden eserleriyle büyüleyecek.
27 Aralık AASSM'nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Can Okan şefliğinde, piyanoda Can Çakmur ile Fazıl Say solistliğinde, notalarla Cumhuriyetin 100. yılına tanıklık etmek isteyen sanatseverleri saat 20.00'de AASSM'de buluşturacak.
28 Aralık'ta Borusan Quartet “Piazzolla ile Yeni Yıl Konseri”nde, Arjantinli bandoneoncu ve Tango Nuevo'nun kurucusu Astor Pantaleón Piazzolla eserleriyle 2023 uğurlamasını saat 20.00'de İzmir'den yapacak.
 
Atatürk’ü Anlamak
6 Aralık'ta kemancı Liya Petrova’nın yorumuyla Korngold Keman Konçertosu ve kemança, kanun, ud ve ney ustaları Mehri Arifqızı, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Ercan Irmak ile birlikte Ali Nihat Gökyiğit 'e ithaf edilen Tekfen Filarmoni Orkestrası konseri var. 10 Aralık'ta, 20. ve 21. yüzyılın efsanevi rock hitlerinin, yenilikçi crossover-orkestra yaklaşımı ile yeniden yorumlandığı Prime Orchestra Rock Sympho Show da AASSM sahnesinde olacak.
13 Aralık'ta Atatürk’ün sevdiği yabancı eserler ve Türk bestecileri tarafından yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserleri yorumlanacak. Atatürk`ü Anlamak Özel Konseri’nde keman sanatçısı Cihat Aşkın, piyanist Cana Gürmen, tenor Faik Mansuroğlu, soprano Burcu Hancı ile Atanın müzik sevgisi dinleyiciler ile paylaşılacak.
20 Aralık'ta Olten Filarmoni Orkestrası da şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Bulutsuzluk Özlemi ile yeni yıla merhaba diyecek.
 
Çoksesli Evrensel
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Aralık ayı konserleri; 8 Aralık'ta şef Holly Choe, solist Öykü Canpolat (viyola), 15 Aralık'ta Aşık Veysel'i Anma Konseri şef Tuluğ Tırpan, solist Erdal Erzincan (bağlama), 22 Aralık'ta şef Alessandro Cedrone, 29 Aralık'ta şef Kutay Maktay, solistler China Moses (vokal), Ercüment Orkut (piyano), Tolga Bilgin (trompet), Mauro Battisti (kontrabas), Mehmet İkiz (davul) AASSM Büyük Salon’da dinleyicilerle buluşacak.
 
Atölyelerden sergilere…
10 Aralık'ta ''Müziğimdeki Kuklalar'' ve 16 Aralık'ta ''Sahi, Nerede Bu İlham Perileri?'' çocuklara özel atölye çalışmaları ile 4 Aralık'ta Doç. Mehmet Dede Global Müzik Yaklaşımları Söyleşileri AASSM Müzik Kütüphanesi’nde ücretsiz gerçekleşecek.
9-30 Aralık'ta Love Zone Fotoğraf Sergisi (Alt Galeri), 11-24 Aralık'ta Uluslararası İzmir Mizah Festivali Karikatür Sergisi (Üst Galeriler) ücretsiz olarak gezilebilecek.
11 Aralık'ta İzmir Uluslararası Mizah Festivali açılış töreninde Ali Poyrazoğlu Habanera Makamı ile 21 Aralık'ta gazeteci yazar Zeynep Oral ve yazar Semih Çelenk ''Cumhuriyetin 100. Yılında Kültür ve Sanat'' söyleşisiyle AASSM’de yer alacak.
AASSM'deki tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiye “http://www.aassm.org.tr” adresinden ulaşılabilir.

 
Tülin Koç Foça için aday adayı... Miting gibi başvuru!
 
Başkan Tugay'dan flaş adaylık başvurusu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can Gürzap'tan acı haber...
Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti.
Türküler Veysel’in telinden döküldü
Ölümünün 50. yıl dönümü sebebiyle UNESCO ve Kültür Bakanlığı tarafından ...
İzmir Büyükşehir'den Cumhuriyet aydınlarına saygı duruşu!
Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde yer alan Araştırma Kütüphanesi, ...
 
Buca'da mübadele ve göç paneli
İzmir'de Balkan göçmeni ve mübadillerin yoğun yaşadığı Buca, önemli bir panele ev sahipliği yapacak.
100. Yılın Öyküsü, Şiiri yarışmasına başvurular başladı!
Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü adına yakışır etkinliklerle kutlamayı ...
Kadın hikayeleri ile şiddete dikkat çektiler
Kuşadası Belediye Tiyatrosu kursiyerleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
 
Folkart Academy'de ilk sertifikalar verildi....
Folkart'ın kurumsal sosyal sorumluluk projesi Folkart Academy'de Tiyatro ...
Narlıdere'de ''Gönülden dile'' konseri...
Narlıdere Belediyesi Türk  Halk Müziği Korosu, Gerçekay Oral’ın şefliğinde ...
İzmir Akdeniz Sinema Buluşması başladı
3. İzmir Akdeniz Sinema Buluşması (MED CINE İZMİR) başladı. İzmir Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri