ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
18 Mart 2021 Perşembe - 16:52

18 Mart Çanakkale Zaferi Menemen’de anıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Menemen’de bir anma programı düzenlendi.  Menemen Belediye Başkan V. Aydın Pehlivan anma öncesi yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Menemen’de anıldı

Menemen Kaymakamlığı tarafından organize edilen Çanakkale Şehitleri anma programı, saat 10.00’da Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve çeşitli derneklerin çelenklerinin Yıldıztepe Şehitliği’nde bulunan Şehitler Anıtı’na sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.   

Törende, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği adına bir konuşma yapan Fatih Aslanbey, “Vatan bir toprak parçasıdır ama her toprak parçası bir vatan değildir. Vatan, uğruna şehitlerin kanlarını akıttıkları toprak parçasıdır. “Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” sözü ne güzel bir sözdür. Bugün sahip olduğumuz bu cennet vatan kahraman atalarımızın her karışını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettikleri topraklardır. Allah her yerde bu vatanı korumak için şehadet şerbetini içen vatan evlatlarına rahmet eylesin. Bizlere de onların yolundan gitmeyi nasip eylesin” dedi.

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Bensu Sağlım’ın Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” ve Erkin Yusuf Yılmaz’ın “Dur Yolcu” şiirini okuması ile devam eden törende daha sonra Menemen İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz şehitlik defterini imzaladı. Yılmaz şehitlik defterine yazdığı yazıda. “Gönül fezasının erleri aziz şehitlerimiz, sizler memleketin mabedine namahrem eli değmesin, al sancağımız kendi gök kubbemiz altında kıyamete kadar dalgalansın, cübbeler yürekli, ekmekler bereketli, davalar gerçekçi olsun diye tam 106 yıl önce mukaddes bedeninizden süngüler, mermileri geçirip sımsıcak mübarek kanınızı yurduma alçaklar bir daha uğramasın diye döktünüz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, lisanın çıldırdığı, dilin dönmediği bu anlarda biz gönülde açan bir gül misali kokunuzdan biliriz cennet vatan uğruna cennetlerle müjdelendiğinizi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Siz al kanınızın rengiyle bir kez daha azizleştirdiniz bayrağımızı” ifadelerini kullandı.

Şehitler anısına İlçe Müftüsü Mehmet Sever tarafından duaların okunması sonrası şehitliklerin ziyaret edilmesi ve karanfiller bırakılması ile tören son buldu.

Aydın Pehlivan dün Anıtkabir’deydi

AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi nedeniyle önceki gün Ankara’da bulunan Menemen Belediye Başkan V. Aydın Pehlivan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’ne katılan ve AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunan Menemen Belediye Başkan V. Aydın Pehlivan, dün beraberinde Başkan Yardımcıları Durmaz Bayraktar ve Yusuf Demircioğlu, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ve Belediye Meclis Üyesi Hanifi Can ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi öncesinde gerçekleşen ziyarette Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunan Aydın Pehlivan ve beraberindeki heyet, daha sonra Anıtkabir’i gezdiler. Burada yaptığı açıklamada Pehlivan, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü öncesi Atamızın huzuruna çıkarak, mirası olan değerlere sahip çıkacağımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalması için çalışacağımıza, milletimiz tarafından bize verilen görevi layıkıyla yerine getireceğimize söz verdik. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toprağın her bir karışını kanlarıyla sulayarak bize bu cennet vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah milletimizi bir daha böyle savaşlarla sınamasın” dedi.

  

 
CHP'li Özel'den Selçuk'ta 'Love Erdoğan' çıkışı... ''BELEDİYEMİZİ EZEMEZLER''
 
İzmir 'Büyük Buluşma'ya hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den Selçuk'ta 'Love Erdoğan' çıkışı... ''BELEDİYEMİZİ EZEMEZLER''
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Selçuk'ta izinsiz asılan "Love Erdoğan" ...
Kemalpaşa’da Çanakkale Zaferi törenle anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yılı dolayısıyla ...
Şehitlerimiz Karabağlar’da anıldı!
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ...
 
Başkan Batur: Çanakkale destanı unutulmaz
Çanakkale Zaferinin 106. yılı Konak’ta etkinliklerle kutlandı. Konak Belediye ...
Moskova Hükümet Bakanı Cheremin'den Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moskova Hükümet Bakanı Sergey ...
Bayındır Belediyesi'nden anlamlı 18 Mart videosu
Bayındır Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
 
Çanakkale Zaferi Narlıdere’de de unutulmadı
18 Mart Çanakkale Zaferi, 106. Yıldönümünde Narlıdere’de de unutulmadı. ...
Zaferin 106. yılında şehitlere saygıyla
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ...
Çanakkale Zaferi Bornova’da kutlandı
Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri