ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
9 Mayıs 2023 Salı - 10:25

19 yıl sonra yakalanan Hizbullahçı, 6 ay tutukluğun ardından serbest bırakılmış!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde barındığı hücre evine düzenlenen baskında Özel Harekat Polisi Adem Bayrakçı’nın şehit olduğu, Uğur Uludağ’ın yaralandığı operasyonda bir alt kattaki eve gizlenerek operasyon bitene kadar saklanan ve ardından kayıplara karışan Hizbullah askeri kanat sorumlularından Haydar Solmaz’ın 19 yıl sonra yakalandığı, ancak sadece 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

19 yıl sonra yakalanan Hizbullahçı, 6 ay tutukluğun ardından serbest bırakılmış!

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi’nin Fatih Mahallesi Göçmenler Caddesi’nde 11 Ekim 2000 günü Hizbullah tetikçileri Haydar Solmaz, Mehmet Çiçek ile Cuma Güzel'in barındığı eve operasyon düzenlendi.

Evdeki kadın ve çocukları kalkan yapan Hizbullahçıların açtığı ilk ateşte Özel Harekat Polisi Adem Bayrakçı şehit olurken, Uğur Uludağ yaralandı.

“Evdeki çocuklara hiçbir şekilde zarar gelmesin, kimsenin burnu kanamasın” diye telsizden talimat veren Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan çatışmanın çıktığı sokağa gelerek operasyonu bizzat yönetti.

Çatışma devam ederken Haydar Solmaz ile Mehmet Çiçek bir alt kattaki evin kapısını çalarak kendilerini polis olarak tanıtıp evde arama yapacaklarını söyledi.

Olup bitenlerden habersiz aile kapıyı açınca eve giren silahlı iki Hizbullahçı aileyi operasyon bitene kadar rehin aldı.

19 YIL SONRA SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

İki Hizbullahçının kaçmasını sağlayan polis katili Cuma Güzel silahıyla birlikte yakalandı. Tetikçi Mehmet Çiçek de sonraki tarihlerde yakalandı.

Haydar Solmaz ise o günden itibaren sırra kadem bastı. Hakkında iki kişiyi öldürmek, 2 kişiyi kaçırmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesinde açılmış dava bulunan ve özel harekat polisinin şehit edilmesiyle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Solmaz 11 Haziran 2019 günü Antalya Kepez'de sahte kimlikle yakalandı.

 

İKİ KİŞİNİN KATİLİ OLMAKTAN GIYABİ TUTUKLUYDU

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Hizbullahçı Solmaz SEGBİS'le aynı gün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın içinde bulunduğu bir grup Hizbullahçının kendilerine polis süsü verip çalıntı bir araçla Davut ve Sedat Ekinci adlı iki kişiyi kaçırıp Cumhuriyet Köyünde bir sığınağa hapsettiğini, el ve ayaklarını zincirlediği bu kişilere işkence yaptığı, öldürmek için kaçırdığı iki kişiyi infaz etmek için sığınağa gittiğinde ikisinin de zinciri kırıp kaçtıklarını belirtti.

Mahkeme, sanığın ayrıca köyde koruculuk yaptıkları ve devlet yanlısı oldukları için Adem Keser ile Salih Keser'in öldürüldüğü, Naciye Keser'in yaralandığı olayın da asli faili olduğu için hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldığı için 19 yıllık tutukluluk kararını vicahiye çevirdi.

TUTUKLANDI 6 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen Haydar Solmaz'ın tutukluluğu ise sadece 6 ay sürdü. 5 Aralık 2019 günü hakim karşısına çıkan Hizbullahçı, iki kişinin öldürülmesi, iki kişinin kaçırılması, bir kişinin de yaralanması eylemlerinden hakkında dava açılmasına rağmen tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması ve suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle tahliye edilerek serbest bırakıldı.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ OKKAN’IN “HİZBULLAH TETİKÇİLERİ” LİSTESİNDEYDİ

Haydar Solmaz, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edilmeden 9 gün önce 15 Ocak 2001 günü Diyarbakır Valiliği’nde basına açıkladığı 26 kişilik tetikçiler listesinde yer alıyordu.

Haydar Solmaz

“İNFAZ DURDURMA” KARARI VERİLMİŞ

Polis Adem Bayrakçı'nın şehit edildiği hücre evi baskınında evde bulunan eşi Remziye Solmaz da tutuksuz yargılanıyordu. Terör örgütü üyesi olmaktan cezalandırılıp cezası Yargıtay tarafından onanınca o da eşi Haydar ile birlikte kayıplara karıştı.

Tetikçilerin topluca teslim olması üzerine o da teslim olmadan avukatı aracılığıyla mahkemeden infaz durdurma ve yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Talebi kabul eden mahkeme Remziye Solmaz hakkındaki tutuklama kararını kaldırdıktan sonra yargılamanın yenilenmesi ve infaz durdurma kararı verdi.

Remziye Solmaz, özel harekat polisinin şehit edildiği hücre evi baskınında evdeki kalaşnikofu polisi öldürmesi için tetikçi Cuma Güze'e teslim edip ateş açmasını söylemekle suçlanıp cezalandırılmıştı.

 

 
Selda Bağcan’dan Muharrem İnce’ye çağrı
 
Konak'ta ''Anneler Günü'' etkinliği yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Erbakan: Ahiret öncelikli eğitim sistemi getireceğiz!
Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi'nin genel başkanı Fatih Erbakan, ...
Mansur Yavaş'tan Cübbeli Ahmet hamlesi!
Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur ...
Diyanet’in fetvası AYM'ye taşınıyor!
Diyanet’in ‘depremzede çocuklar’ fetvasına açılan suç duyurusu ‘ifade ...
 
İzmir'de Kökünü Kurutma Operasyonu: 310 gözaltı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah İzmir'de başlatılan 56. Kökünü ...
İzmir'de tehlikeli gerilim... CHP'li Kılıç'tan Savcı sayan iddiası!
Buca'da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişinin asılı olduğu ...
Twitter'dan tartışmalı karar!
Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, birkaç yıldır etkin olmayan hesapların ...
 
YSK, yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı...
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışındaki ...
İzmir'deki GES'e bakanlıktan onay!
İzmir'in Kınık İlçesi'nde kurulmak istenen Güneş enerji Santraline bakanlık ...
Soyer ve Aslanoğlu'dan iktidar mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri