ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4028
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.434,000
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
12 Eylül 2023 Salı - 12:41

1923 Gençlik’ten Yerel Yönetimlerde Gençlik söyleşisi

1923 Sosyal Dayanışma Platformu’nun gençlik yapılanması 1923 Gençlik tarafından, ‘Yerel Yönetimlerde Gençlik’ konulu bir söyleşi düzenledi. Beylikdüzü Belediyesi’nin Smart-B isimli tesisinde düzenlenen söyleşiye BUCAMAR Yönetim Kurulu Başkanı Berk Hızlıateş ile Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik konuşmacı olarak katıldı.

1923 Gençlik’ten Yerel Yönetimlerde Gençlik söyleşisi

Yaptıkları sosyal projelerle dikkat çeken 1923 Sosyal Dayanışma Platformu’nun gençlik yapılanması 1923 Gençlik ekibi ‘Yerel Yönetimlerde Gençlik’ konulu bir söyleşi düzenledi. Özellikle gençlerin yerel yönetim süreçlerine dahil olması ve yerel yönetimlerin gençlik politikaları üzerine şekillenen söyleşiye Buca Belediyesi BUCAMAR Yönetim Kurulu Başkanı Berk Hızlıateş ile Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik konuşmacı olarak katıldı.

İlker Beyhan: Projeleri artık gençler sırtlandı

Toplantının açılış konuşmasını yapan 1923 Sosyal Dayanışma Platformu Kurucusu İlker Beyhan yapılanma hakkında bilgi verdi. Beyhan; “Atatürkçü Düşünce Derneği’nde veya başka sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışan ve aynı dünya görüşüne sahip bir arkadaş grubunun ‘Ne yapabiliriz?’ sorusuyla 2016 yılından başlayan süreç şu anda gençlerin sahiplendiği ve yürüttüğü bir yapı haline geldi. Merhum Cemal Yetginer arkadaşımızla birlikte minik bir kıvılcım olarak başlattığımız bu dayanışma ağı bugün gençlerin omuzlarında yükseliyor. Dayanışma ruhu ile köy okullarına yardımdan, iş bulma süreçlerinde desteğe kadar pek çok farklı alanda onlarca projeye imza atmanın, insanların hayatlarında dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En son Hatay-Defne’de bir anaokulu projesini şekillendirdik. Büyük kısmı bitti, bazı bürokratik aşamaları da hallettiğimizde tamamen ücretsiz hizmet verecek bir anaokulunu deprem bölgesine kazandırmış olacağız” dedi.

Berk Hızlıateş: Karar mekanizmalarında gençlere ihtiyacımız var

Örgütlü mücadeleye 16 yaşında başladığını belirten Berk Hızlıateş, “Şu anda İzmir’in en büyük ilçe belediyesinde görevliyim. Bugüne kadar yaşadığımız deneyimleri, hayal ettiğimiz projeleri, Belediye Başkanımız Sayın Erhan Kılıç’ın önderliğinde gerçekleştiriyoruz. Bu projeleri yaparken gençleri özellikle süreçlere dahil etmek ve çözümün bir parçası haline getirmek öncelikli hedefimiz. Gençlerin her alanda kendilerini yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Özellikle benim kişisel olarak gurur duyduğum projelerimizden biri Buca Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurmamızdır. Bu merkez ücretsiz olarak akademik eğitim veriyor. Burada hazırlanan bilimsel projeler ile özellikle yurtdışındaki bilim fuarlarından mutlaka derecelerle dönüyorlar. Hatta bu gençlerimizi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu makamında ağırlayarak bizzat tebrik etti. Bunun yanı sıra Buca’da iki üniversite var ve her yıl artan bir öğrenci nüfusu var. Bizler gençlerin taleplerini mutlaka değerlendiriyor ve “daha iyi nasıl geliştirebiliriz?” sorusunu sorarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Gençlerin özellikle yerel yönetim süreçlerine dahil olmasını arzu ettiklerini belirten Hızlıateş, “Bu konuda süreçlerin dışında kalmamak gerekiyor. Gençlik Meclisleriyle, halk toplantılarıyla veya bireysel olarak yerel yönetimlerden gençlerin talepkâr olması gerekiyor” dedi. Batı illerindeki genç nüfusun doğu illerine göre düşük kaldığını belirten Berk Hızlıateş “Mevcut genç kesim de okul kaygısı, iş kaygısı, yurtdışı hayali ile siyasi ve toplumsal meselelerden kendini uzak tutuyor. Bunu kırmak için karar mekanizmalarında mutlaka gençlere öncelik vermeli ve iyi örnekleri kamuoyuna anlatabilmeyiz” dedi.

Ali Mesut Çelik: Gençlerin parti dışındaki yapılara da temas etmesi gerekiyor

Ali Mesut Çelik; Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik konuşmasında çok genç yaşlarda gençlik kollarında siyasete başladığını belirterek, “aşama aşama gelerek, çalışarak, hiçbir zaman motivasyonu kaybetmeden daha iyisini yapabiliriz diyerek çalıştık, şu anda da aynı düşünce ile devam ediyoruz. Benim tüm genç arkadaşlara tavsiyem mutlaka alanlarında çok iyi bir noktaya geldikten sonra bu süreçlere girsinler. Çünkü hem okul hem siyaset zor oluyor. Mesleki alanda kendilerini yetiştirip bir noktaya geldiklerinde zaten iyi yetişmiş insan kaynağına her zaman ihtiyaç var. Ama sivil toplum örgütlerinde ama siyasette mi bunun kararını siz vereceksiniz. Ama mutlaka toplum için faydalı olabilecek bir noktaya sizi taşıyorlar” dedi.

Parti örgütlerinde görev alan gençlerin hayata dokunulması gereken noktalardan zaman zaman uzaklaştıklarını söyleyen Çelik “Bu yapıdaki arkadaşlarımız fen bilimlerinden, sosyal bilimlerden uzak kalıyor. Kamuda veya özel sektörde bir tecrübesi yok ve girişimcilik faaliyetlerinden de uzak kalıp kendi işini de kurmuyor. Dolayısıyla tüm hayatı ilçe binası, partililer ve ailesi oluyor. Başka bir yapıya temas etmedikleri için kendilerini bir noktaya sabitliyorlar. Bizim isteğimiz parti içinde engebeli yollarda gençlerin yer alması, karar mekanizmalarında onların olmalarını istiyoruz. Başka yapıları da görmeleri, temas etmelerini istiyoruz. Bunu Beylikdüzü’nde yapıyoruz ama tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Çok değerli bir jenerasyon var ve bu jenerasyonun hedefi yurtdışında kasiyer olmak olmamalı. Burada sevgili Berk’in ve benim bu konumlarda olmamız aslında iyi örnekler. Gençlik Kollarından yetişip alanlarında yetkin hale gelip yönetici pozisyonlarına gelmeleri gençlerin yönetim süreçlerine katılmalarının bir sonucudur” dedi.

 

 
Libya'daki sel felaketinde acı bilanço: 10 bin kişi kayıp!
 
İzmir Şehir Kartı vitrine çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden Ekrem İmamoğlu kararı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı ...
CHP'li Kılıç: 3 yıldır ders zili çalmadı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 2020 Bayraklı depreminden bu ...
İzmir'de FETÖ'den 8 tutuklama!
İzmir merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
 
Çeşme'deki yangında ikinci gün!
İzmir'in Çeşme ilçesinde dün çöplükte çıkıp otluğa sıçrayan yangının ilerlemesi, ...
Ayhan Bora Kaplan tutuklandı... Başsavcılıktan açıklama geldi!
Ankara'da yer altı dünyasında "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütünü ...
Rezidansta milyonluk hırsızlık!
Kağıthane'de Rus manken Aleksandra Serıakova'nın yaşadığı rezidansa giren ...
 
Soyer'den Aslanoğlu'na tam destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda AK Partili isimler kentsel ...
Soyer, kentsel dönüşümü anlattı: Türkiye ilham alacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde uyguladıkları kentsel dönüşüm modelini ...
Kozak Yaylası'nda bir maden ocağı girişimi daha!
İzmir'deki maden ocağı girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Bergama ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri