ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5023
    Dolar
  • Euro
    34,5755
    Euro
  • Altın
    2.486,330
    Altın
  • Bist-100
    9.548,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/27°
    IZMIR
  • KONYA
    10/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Ümit Özdağ'dan Ümit Özat'a görev!
Ümit Özdağ'dan Ümit Özat'a görev!
AVM'de intihar şoku!
AVM'de intihar şoku!
23 Ocak 2023 Pazartesi - 08:58

2 trilyon TL’lik Bitcoin’i yanlışlıkla çöpe attı!

Son dönemde sıkça gündeme gelen kripto para ve bitcoin meselesinde tartışmalar dinmek bilmiyor... Galler'de yaşayan James Howells'ın harici bellekte tuttuğu yaklaşık 2 trilyon TL'lik bitcoinin akıbeti "bu kadar da olmaz" dedirtti.

2 trilyon TL’lik Bitcoin’i yanlışlıkla çöpe attı!

Galler’de yaşayan James Howells, İngiltere’nin gündemine oturdu… 2013 yılında o dönemki sevgilisiyle evini temizleyen bir bazı “yayıntıları” çöpe atan 37 yaşındaki Howells, çöpe attığı şeyler arasında içinde milyonlarca dolar değerinde bitcoin olan bir hard diskin de olduğunu fark edince ise iş işten geçti.

Yanlışlıkla attığı harici bellekteki kripto para cüzdanında üretilen ilk bitcoinlerden 8 bini bulunuyordu. Harici belleği çöpe attığını çok geç fark eden ve son yıllarda yayılan kripto para çılgınlığıyla hard diski bulmaya çalışan Howells İngiliz medyasına konuştu.

Çöpe attığı  bitcoinin değerinin o zaman 1 milyon dolar olduğunu fark ettikten sonra bin pişman olan adam İngiliz Sunday Times’a konuştu. Howells, “Şu an pek de koymuyor. Bir dönem bu kripto paranın değeri yarım milyar dolardı. Şu an sadece 130 milyon dolar. O yüzden çok da rahatsız etmiyor. Eğer bu konu üzerinde çok düşünürsem deliririm” ifadesini kullandı.

Hard diski çöplükten çıkarmak için bir ekip kurduğunu fakat şehir konseyinin buna onay vermediğini söylerken, bir bitcoinin bir dönem 69 bin dolar olduğu da hatırlatıldı. Howells bitcoinin değerinin yine yükseleceğini iddia ederken çöpe attığı bitcoinin ise iki yıl içerisinde neredeyse 2 milyar dolara ulaşabileceğini öne sürdü. Fakat Howells’ın parasını alması için içinde cam bir disk olan 7 santimetreye 10 santimetre olan metal bir kutuyu bulması gerekiyor.


Howells, kripto paranın bulunduğu harici belleği bulmak için bütün planların hazır olduğunu söylerken şehir yönetiminin buna izin vermediğini belirtti.

Newport’taki çöplükte harici belleğinin olabileceği yeri tahmin eden ve bunun için de bir ekip kurmaya hazır olduğunu söyleyen Howells, Satoshi Nakamoto isimli kişi ya da kişiler tarafından oluşturulan bitcoini ilk duyduğunda, “Güzel bir fikir gibi gelmişti. Olay para kazanmak değil bir finansal sistem yaratmaktı. Bunu indirdim ve 2009 yılının Şubat ayında işlem yapmaya başladım” dedi.

“İLK 5 KİŞİDEN BİRİYDİM”

2009’da henüz bitcoinde madencilik yapmanın yeni başladığını ve bu sayede her birkaç dakikada bir bitcoin kazandığını söyleyen Howells şu anda madencilik süresinin daha da uzun olduğunu ve bir bitcoin kazanmanın çok güç olduğunu da belirtti. Howells, “Ben bitcoin madenciliği yapan ilk 5 kişiden biriydim. Diğeri de Satoshi. Bilgisayarımı yatmadan önce ayarlıyordum ve uyandığımda 400 ile 800 bitcoinim oluyordu” ifadesini kullandı.

Bütün gün bilgisayarını çalıştırdığı gün de şu an değeri 10 milyon dolar olan 600 bitcoin topladığını belirten Howells, Oslo’da yaşayan bir adamın 2013’te bitcoinden kazandığı parayla lüks bir daire aldığını belirtirken harici belleğin bulunamamasından dolayı yaşadığı hayal kırıklığını da dile getirdi.

BITCOINLERİ BAĞIŞLAYACAKMIŞ

Evi toplama ve kullanılmayanları atma fikrinin o dönem birlikte olduğu sevgilisinden geldiğini fakat kendisiyle artık birlikte olmadığını söyleyen Howells, Newport’taki yetkililerin kendisine izin vermesi durumunda kurtarılacak bitcoinlerin yüzde 10’unun yani yaklaşık 13 milyon dolarının kendilerine bağışlanacağını söylediğini de belirtti. Galler’deki Newport’ta yaşayan vatandaşlara da 50 sterlinlik bitcoin vereceğini söyleyen genç girişimci henüz bir yanıt alamadığını da söyledi.

Howells, onay gelmesi durumunda ekibin harici belleği bulmasının minimum 10 milyon sterlin, yani yaklaşık 12 milyon dolar harcayacağını da açıkladı. Üstelik bu araştırmanın ne zaman sonuçlanacağı da bilinmiyor.

Etiketler:
 
İkinci el otomobillerde fiyatlar yüzde 6 arttı!
 
Serter: Her zaman İzmir'e kör...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD ile Rusya arasında gerilim artıyor!
Beyaz Saray, ABD Hazine Bakanlığının Rus askeri şirketi Wagner grubunu ...
Helikopter düştü... İçişleri Bakanı da öldü!
Ukrayna’nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü. ...
24 kadına tecavüz eden polis suçunu kabul etti
İngiltere emniyet teşkilatını sarsan tecavüz davasında önemli bir gelişme yaşandı.
 
Filmlere konu olan mafya babası yakalandı!
Dünyanın en büyük mafya örgütlerinden Sicilya’daki Cosa Nostra'nın lideri ...
Yolcu uçağı düştü... Çok sayıda ölü var!
Nepal pazar günü korkunç bir uçak kazasıyla sarsıldı… Yeti Airlines isimli ...
Evde otururken kafalarına yılan düştü!
Malezya'da bir aile, televizyon izledikleri sırada tavan çöktü. Evleri ...
 
Plastik tabak, çatal ve bıçaklara yasak!
Çevre kirliliğini azaltmak amacıyla plastik çatal, bıçak ve tabak gibi ...
Katliam gibi kaza: 39 ölü!
Senegal'in güneybatısında dün meydana gelen trafik kazasında hayatını ...
Pantolonsuz metro günü!
İngiltere'nin başkenti Londra'da "Pantolonsuz" metro yolculuğu etkinliği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri