ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4028
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.434,000
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
24 Kasım 2023 Cuma - 13:27

2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için geri sayım başladı

İzmir’in de finale kalan adaylar arasında yer aldığı 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanının sahibi 27 Kasım Pazartesi günü açıklanacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kurulacak dev ekranla büyük heyecanın yaşanacağı gecede, Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenecek seremoniye canlı bağlantı yapılacak. Ayrıca gençler için konserler ve bilgi yarışması düzenlenecek. 

2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için geri sayım başladı

Avrupa Gençlik Forumu’nun (European Youth Forum) gençleri güçlendirmek, genç katılımını artırmak ve Avrupa kimliğini güçlendirmek için her yıl farklı bir Avrupa kentine verdiği Avrupa Gençlik Başkenti unvanına aday olan İzmir’de heyecan dorukta. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i gençlik kenti yapma hedefi doğrultusunda gençlerle birlikte çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonuçların açıklanacağı 27 Kasım Pazartesi gününe odaklandı. Hangi kentin Avrupa Gençlik Başkenti unvanını alacağı Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenecek seremoni ile duyurulacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kurulacak dev ekranla, Polonya’nın Lublin kentindeki seremoniye canlı bağlantı yapılacak. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda canlı yayınla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Konserler ve bilgi yarışması yapılacak. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olmak için Malaga (İspanya), Saraybosna (Bosna Hersek), Tromso (Norveç), Vila do Conde (Portekiz) şehirleriyle yarışıyor. 



Havagazı’nda şenlik havası olacak

27 Kasım Pazartesi günü Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde 20.30-22.00 saatleri arasında Stalkband ve Gözde Okan, 22.15-23.00 saatleri arasında Gürkan Güler’in DJ performansı gençleri eğlendirecek. Ayrıca 20.00-20.30 saatleri arasında bilgi yarışması da düzenlenecek. 22.00’de Polonya’ya canlı bağlanılarak Türkiye sunumu yapılacak. 23.00’te ise sonuçlar açıklanacak.



Adaylık çalışmaları Ocak 2023’te başladı

Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için adaylık çalışmaları, Ocak 2023’te “Kent ve Gençlik” başlığı altında İzmir Gençlik İnisiyatifleri buluşması ile başladı. Tüm yıl gerçekleştirilen etkinlik, eğitim, atölye çalışmaları, fuarlar ve hazırlıklar ile yapılan başvurulardan olumlu dönüşler alındı. 14 Kasım’da Brüksel’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir jüri toplantısı yapıldı. Jürinin sorularını İzmir’deki gençleri temsilen Gençlik Başkenti 2026 Platformu sözcüsü Zeynep Payzanoğlu yanıtladı. 



Kazanan şehir gençlik çalışmalarının merkezi olacak

Avrupa Gençlik Başkenti başvuru sürecinde “Genç Kimliğinin Onuru ve Gençlik Hakları” başlığı altındaki hedefler doğrultusunda İzmir’e uygun bir modelle gençlik politikaları oluşturulması hedeflendi. Başvuru ile İzmir’in gençlik çalışmalarının ve gençlik politikasının merkezi hâline getirilmesi, gençlik kimliğinin saygınlığının artırılması, gençliğin dinamizmi yoluyla çok kültürlülüğün teşvik edilmesi ve korunması diğer temel amaçlar olarak belirlendi.



İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almasıyla, doğrudan gençlerin hazırlayacağı Türkiye’deki ilk sürdürülebilir yerel gençlik politikasını hayata geçirmek, hayatın her alanında gençlerin katılımını sağlayacak yönetişim modelini İzmir’den başlatmak, çok kültürlü bir gençlik kenti inşa etmek, İzmir’i gençlik çalışmalarının Türkiye’deki merkezi yapmak, İzmir’i turizm, istihdam, eğitim, kültür-sanatla gençler için uluslararası standartlarda yaşanabilir bir cazibe merkezi hâline getirmek gibi hedeflerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Gençlik kenti İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “gençlik kenti İzmir” hedefi doğrultusunda pek çok proje yürütülüyor. Ücretsiz yemek ve sıcak çorba desteği, barınma ve eğitim yardımının yanı sıra ücretsiz çamaşırhane, nakliye ve wifi hizmeti de veren Büyükşehir Belediyesi, sportif faaliyetlerden psiko-sosyal hizmetlere, meslek edindirme kursları ve kariyer danışmanlığından ücretsiz dil kurslarına ve konuşma kulübüne kadar her alanda gençlerin yanında oluyor. 

Türkiye’nin ilk ve tek Gençlik Belediyesi’ni kuran Büyükşehir, kurduğu kütüphaneler ve kitap kafeler, gençlik merkezleri, Genç Elçiler Programı, Genç İzmir Dans Atölyesi, Genç Çiftçi Destek Programı, Genç İzmir Tiyatro Atölyesi, Yapay Zeka Programı, İnovasyon Merkezi, Girişimcilik Merkezi, Gençler İzmir’i Geziyor gibi projelerle de gençlerin önünü açıyor. Büyükşehir, sosyal sorumluluk projeleri, sanat okulu öğrencilerine staj imkanı, üniversite tercih günleri, üniversite şenlikleri, gençlik kampları ve genç bilet gibi hizmetleriyle de Türkiye’ye önderlik edecek gençlik kenti kimliğini güçlendiriyor. 

 
AK Parti İzmir'de temayül zamanı!
 
CHP Antalya'da kampa giriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: Beşinci senesinde kardeşliğimiz yeniden doğacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti'nden ...
Menemen'de Öğretmenler Günü için unutulmaz gece...
Menemen Belediyesi, Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki öğretmenler ...
Başkan Oran öğretmenlerle buluştu!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ilçede görev yapan öğretmenler ve ...
 
Buca’da şiddete karşı farkındalık!
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli çalışmalara imza ...
Başkan Batur'dan ilkokul öğretmenine ziyaret!
Her 24 Kasım’da ilkokul öğretmeni Neriman Oğuzer’i ziyaret eden Konak ...
Öğretmen Başkan’dan mesaj: Eğitimde Türkiye’ye rol model olduk!
Kendiside öğretmen olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal özel okulları ...
 
Soyer'den Buca Metrosu müjdesi!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro hattında ...
Karşıyaka Belediyesi’ne Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülü!
Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) 32 yıldır düzenlediği Kalite Kongresi’nde ...
Kahvehanelerde şiddete karşı farkındalık çalışması!
Gaziemir Belediyesi’nin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri