ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,8463
    Dolar
  • Euro
    51,6887
    Euro
  • Altın
    7.280,830
    Altın
  • Bist-100
    14.062,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/17°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    9/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    2/16°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Komşu kavgasında yaralanan 14 aylık bebek taburcu edildi
Komşu kavgasında yaralanan 14 aylık bebek taburcu edildi
Uzman isim uyardı: 7 üzerinde deprem üretecek potansiyeli var!
Uzman isim uyardı: 7 üzerinde deprem üretecek potansiyeli var!
Eylem Tok ve baba Cihantimur hakkında 'suç delillerini yok etme' ve 'suçluyu kayırma' suçlarından 10'ar yıla kadar hapis istendi
Eylem Tok ve baba Cihantimur hakkında "suç delillerini yok etme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından 10'ar yıla kadar hapis istendi
MEB'den görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik: Sınıf öğretmenlerine anaokulu yolu açıldı
MEB'den görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik: Sınıf öğretmenlerine anaokulu yolu açıldı
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:50

3 Avrupa ülkesinden Filistin'i tanıma kararı!

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını dünyaya açıkladı. Norveç'in yanı sıra İrlanda ve İspanya da Mayıs ayı içerisinde Filistin'i resmi olarak tanıyacaklarını bildirdi.

3 Avrupa ülkesinden Filistin i tanıma kararı!

Başbakan Jonas Gahr Stoere, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını açıkladı. Stoere, "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için siyasi çözüm sağlayan tek alternatifi, yani iki devletin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasını sürdürmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Store ayrıca iki devletli çözümün hem İsrail hem de Filistin için en iyi sonucu vereceğine inandıklarını söyledi ve 28 Mayıs'a kadar bu tanıma sürecinin tamamlanacağını aktardı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ise konuyla ilgili "İki devletli çözüm, hem İsrail hem de Filistin için barışa giden tek geçerli yoldur. Bu kritik noktada aldığımız karar bölgesel barış için yapılan planlarla örtüşüyor" dedi.

İKİ ÜLKE DAHA TANIYACAĞINI AÇIKLADI
Öte yandan İspanya ve İrlanda da Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını duyurdu. Madrid kanadı bu kararı 28 Mayıs tarihinde resmileştireceklerini hatırlattı.  İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Micheal Martin, ülkesinin mayıs ayı sonuna kadar Filistin devletini tanıyacağından emin olduğunu söylemişti, ancak gün vermedi. Newstalk radyosuna konuşan Martin, "Ay sonundan önce Filistin devletini kesinlikle tanıyacağız." ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar toplamda 140 ülke Filistin devletini tanıdı. Bunlar arasında Birleşmiş Milletler'deki 22 uluslu Arap Grubu, 57 uluslu İslam İşbirliği Örgütü ve 120 üyeli Bağlantısızlar Hareketi üyeleri de yer alıyor. İngiltere ve ABD, Filistin devletini resmen tanımayan ülkeler arasında yer alıyor. İsrail, Filistin devletini tanımıyor ve mevcut İsrail hükümeti Batı Şeria ve Gazze'de bir Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkıyor. Böyle bir devletin İsrail'in varlığına tehdit olacağını savunuyor. İlerleyen süreçte Slovenya ve Malta'nın da benzer yönde adım atması beklenirken, bölgede barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olacağı görüşü Avrupa genelinde hakim.

İSRAİL'DEN AVRUPA'YA TEPKİ
İsrail'den ise Avrupa'ya tepki var. Sosyal medya platformu X üzerinden bir video mesaj yayınlayarak İrlanda hükümetine seslenen İsrail Dışişleri Bakanı, "Filistin'i tanımak sizi İran ve Hamas'ın pençesine düşürme riski taşıyor" dedi. İsrail ayrıca, Filistin'i tanımanın "terörü ödüllendirmek" olacağını da öne sürdü. Gazze savaşından önce ABD ve birçok Avrupalı devlet, Filistin'i tanımak için İsrail'le bir barış anlaşmasını şart koşuyordu.

2014 yılında İsveç, Filistin'i bir devlet olarak tanıyan ilk AB üyesi olmuştu. Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Romanya Filistin'i tanıyan diğer Birlik üyeleri.

Etiketler:
 
Valilikte 'akraba kayırma' skandalı!
 
İzmir'de emsal özel okul zammı kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esma Esad’a akut lösemi teşhisi!
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın eşi Esma Esad’a akut lösemi (AML) teşhisi konduğu açıklandı.
İran Cumhurbaşkanı Reisi yaşamını yitirdi!
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ...
TV sunucusu küçük çocuğa tecavüzden gözaltına alındı!
İngiltere’de televizyonlardan tanınan bir spor sunucusunun, küçük bir ...
 
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Robert Fico, hükümet toplantısı çıkışında silahlı saldırıya uğradı.
Uyku ilacıyla cinsel saldırıda bulunan eski bürokrata ceza!
Japonya'da uyku ilacıyla kadınlara cinsel saldırıda bulunan eski bürokrata ...
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
Afganistan’ın kuzeyindeki Baglan ilinde sağanak yağışlar sonucu sel meydana ...
 
Eurovision'u kazanan belli oldu!
Türkiye'nin 2013 yılından beri katılmadığı Eurovision şarkı yarışması ...
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Kocası henüz altı yaşında olan engelli oğullarını 'yük olarak' görüyor ...
İsrail, Refah'a kara saldırısı başlattı!
İsrail ordusu, Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Gazze'nin Mısır'a ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 23 14 6 3 45 27 18 48
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 23 10 6 7 40 26 14 36
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 23 5 8 10 27 35 -8 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 23 3 4 16 20 42 -22 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri