ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/31°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
Memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz’da
Memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz’da
İmamoğlu'ndan Bayburt mitingine mesaj: Onlar zulümlerini artırdıkça biz yeniden dirileceğiz; suçsuz yere tutsak edildiğimizi tüm Türkiye biliyor!
İmamoğlu'ndan Bayburt mitingine mesaj: Onlar zulümlerini artırdıkça biz yeniden dirileceğiz; suçsuz yere tutsak edildiğimizi tüm Türkiye biliyor!
Bakan Uraloğlu: 2053’te ülkemizi 48 saatte dolaşmak mümkün olacak
Bakan Uraloğlu: 2053’te ülkemizi 48 saatte dolaşmak mümkün olacak
8 Şubat 2025 Cumartesi - 13:14

3. Yaş Üniversitesi mezunları sosyal projelerde görev alacak

Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi’nden mezun olan 60 yaş ve üzeri 285 çınarın sosyal sorumluluk projelerinde görev alması için çalışma başlattı. İleri yaşlı bireylerin aktif ve üretken bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Büyüklerimizin gönüllü olarak üstleneceği projeler, hem kentimize hem de dayanışma kültürümüze güç katacak” dedi.

3. Yaş Üniversitesi mezunları sosyal projelerde görev alacak

Karşıyaka Belediyesi, hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim programıyla sağlıklı, başarılı ve aktif yaş almayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği 3. Yaş Üniversitesi mezunları için yeni bir proje başlatıyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Geriatri Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi iş birliğiyle yürütülecek proje kapsamında, 3. Yaş Üniversitesi mezunu 285 çınar, Mart ve Haziran ayları arasında farklı sosyal sorumluluk çalışmalarında yer alacak. Projenin detaylarını belirlemek amacıyla Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi yöneticisi Özge Güher Toksarı, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ceylin Erdem Saçan, Ege Geriatri Derneği Başkanı Mevlüt Ülgen ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

STK’LAR İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Toplantıda, mezunların eğitimlerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeleri, boş vakitlerini verimli ve sosyal aktivitelerle değerlendirmeleri için yapılabilecek projeler ele alındı. Dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği olanakları tartışılarak, projelerin kapsamı belirlendi. Gönüllü olarak projeye katılacak mezun öğrencilere öncelikle “gönüllülük ve sosyal sorumluluk” konulu eğitimler verilecek. Ardından, ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte geliştirilecek projelerde aktif olarak yer almaları sağlanacak. Öte yandan; proje kapsamında, Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) eğitim alan öğrenciler ile Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan Alzheimer hasta ve hasta yakınlarına yönelik çalışmalar geliştirilmesi planlanıyor.

“DENEYİMLERİYLE IŞIK OLACAKLAR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka Belediyesi olarak, ileri yaşlı büyüklerimizin sosyal hayatın içinde aktif kalarak yaş almalarına önem veriyoruz. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz 3. Yaş Üniversitesi’nden mezun olan çınarlarımızın, derslerde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe çevirmelerine ve boş vakitlerini verimli aktiviteler ile değerlendirerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz. Mezunlarımızın bu projeyle birlikte gönüllü olarak çalışmalara katılması, kentimiz için büyük bir kazanç olacak. Deneyimlerini bizlere ışık olacak, toplumsal dayanışmaya kaktı sağlayacaklar” diye konuştu.

 
Özgür Özel: Erdoğan'ı sokağa çağırıyorum
 
Ege Denizi depremleri için kritik rapor açıklandı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den fırın ve öğrenci otobüsü müjdesi...
Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısının 2. oturumu ...
Bayraklı'da asfalt çalışmaları sürüyor
Bayraklı Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen ...
İzmir’de Afet Koordinasyon Çalıştayı düzenlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Şubat’ta İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı ...
 
Buca’nın tarihi köşkü kent belleğine kucak açacak...
Buca Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan nesnelerin ...
Güzelbahçe Belediyesi'nden çiftçilere destek...
Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe’de bulunan Payamlı, Küçükkaya ve Çamlı ...
İzmir'de Ulusal Genç Solist Yarışması heyecanı...
Genç opera solistlerinin Türkiye ve dünyadaki sanat kurumlarının kapılarını ...
 
Sanayide staj yapan öğrencilere koruyucu ekipman desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN AŞ sanayi sitelerinde ...
O durakta durmayacak... Tramvaya maç ayarı!
Haftasonu Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda gerçekleşecek karşılaşmalar ...
Japon deprem uzmanından kritik uyarı... Karşıyaka'ya dikkat!
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri