ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
24 Ekim 2022 Pazartesi - 14:20

3 yaşında ilk kez adını duydu!

İzmir'de, Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. 

3 yaşında ilk kez adını duydu!

Ülkesindeki savaştan kaçan Suriye uyruklu Salahaldin Alomar, 2014, eşi Hanadi Halabiye ise 2018 yılında Kilis üzerinden Türkiye'ye sığındı. İzmir'e yerleşen ve 'İzmir Geçici Koruma Başvuru Kimlik belgeleri' bulunan çiftin 3 yıl önce Buca Kadın Doğum Hastanesi'nde 'Aslan' ismini verdikleri erkek çocukları dünyaya geldi. Doğum sonrası yapılan işitme testine göre, çocuğun duyamadığı tespit edildi. Ailenin başvurusu üzerinde, bir dernek tarafından Aslan Alomar'a işitme cihazı temin edildi. Ancak cihaz etkili olmadı. Doktorlar işitme engelli Aslan'ın duyabilmesi için ameliyatla, işitmenin kulak fazının atlanarak elektronik olarak gerçekleşmesini ve iletinin direkt olarak akustik sinire aktarılmasını sağlayan koklear implant (biyonik kulak) takılması gerektiğini kaydetti.

İMPLANT TAKILDI

Bir markette çalışan baba Salahaldin Alomar, işitme engeli nedeniyle agresif tavırlar sergileyen ve sürekli ağlayan çocuklarının tedavisi için Dünya Doktorları Derneği'ne başvurdu. Aslan'ın duyabilmesi için harekete geçen dernek üyeleri, başarı şansının yüksek olması için 5 yaşından önce ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Dernek üyeleri ameliyatla kulak içerisine yerleştirilecek 'koklear implant' cihazını 6 bin 500 euroya temin etti. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. İbrahim Çukurova, Doç. Dr. Gül Caner Mercan ve Doç. Dr. İlker Burak Arslan'dan oluşan ekip, 15 Eylül'de Aslan'ın iç kulak ameliyatını gerçekleştirilip implantı taktı.

HEYECANDAN ANNESİNE SARILDI

Alsancak Semt Polikliniği'nde bugün cihazın kulak arkasında duran kısmı da takıldı. Hastanede uzman, minik Aslan'a ismiyle seslendi. İlk kez bir ses duyan Aslan, heyecanla annesine sarıldı. O anlarda baba Salahaldin Alomar ve eşi Hanadi Halabiye gözyaşlarını tutamadı. Küçük çocuğun ailesi, duygu dolu anlar yaşadı. Doç. Dr. Gül Caner Mercan, implanttan sonra çocuğun güzel tepkiler verdiğini belirterek, "Bundan sonra çok önemli bir eğitim süreci var. Bu sadece okullarda verilecek bir eğitim değil, aile içerisinde de yapılması gerekenler var. Ailesinin bir süre tüm yaşantısını bu duruma göre organize etmesi gerekiyor ki yaptığımız işlem boşa gitmesin. Çok yoğun bir eğitim gerekiyor. Geç ameliyat olan çocuklarda yoğun eğitim gerekiyor. Burada annenin evde eğitime devam etmesi önemli. Belki okula 1 sene geç gidebilir. Ama sonunda akranlarına yaklaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANNE VE BABASI MUTLU

Çocuğun babası Salahaldin Alomar, "Çok memnun olduk. İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. İnşallah bundan sonra konuşacak. Eşim de oğlumun konuşmasını bekliyor. O da çok mutlu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.

Dünya Doktorları Derneği Koruma Sorumlusu Kübra Hazal Şen ise "Ameliyat başarılı şekilde gerçekleşti. Bugün de ilk duyma anı gerçekleşti. Mutluyuz" diye konuştu.

Etiketler:
 
Botoks davası sanığı İzmir'de öldü!
 
100 lirayı klozete atan fenomene gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Botoks davası sanığı İzmir'de öldü!
İstanbul Beylikdüzü'nde,kalça kemiği estetiği yaptıkları Kübra Boyraz ...
İşte 3 partinin İstanbul'daki oy oranı!
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, yaptıkları son seçim anketinden ...
İzmir Barosu'nun yeni başkanından bağış çağrısı
İzmir Barosu başkanlığına seçilen Sefa Yılmaz, kendisine kutlama için ...
 
Çeşme Belediyesi'nden özel gereksinimli bireylere büyük hizmet
Çeşme Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda özel ...
Konak'ta dolu dolu Cumhuriyet kutlaması
Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılına ...
Kripto para cinayeti... Eşini öldürdü!
Manişsa’da, dün eşini bıçaklayarak öldüren ve cinayetin ardından kanlı ...
 
İzmirli babaya DNA testi şoku!
İzmir'de meydana gelen olayda eşinin hamileliğini 4. ayında haber vermesi ...
PKK’nın sözde sabotaj taburu sorumlusu öldürüldü!
Terör örgütü PKK'nın Çavreş tugayı sabotaj taburu sorumlusu Eyyüp Yakut, ...
Güldür Güldür’ün Bakan Nebati skeci seyirciyi kahkahaya boğdu!
Güldür Güldür Show’un yeni bölümünde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri