5 ilde tefecilik ve organize suç örgütü operasyonu

Operasyonlarda ayrıca farklı kişiler adına düzenlenmiş çek, senet ve tapu senetleri ile çok sayıda silah, dijital materyal ve doküman ele geçirild

  • | Son Kale İzmir

İçişleri Bakanlığı, Batman, Hatay, Kars, Kocaeli ve Tokat’ta düzenlenen operasyonlarda hesaplarında toplam 9 milyar 170 milyon liralık para hareketi tespit edilen 53 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltındakilere ait 39 taşınmaz, 4 araç ve 34 banka hesabına el konuldu.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda 5 ilde operasyon düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre operasyonlar; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tefecilik, nitelikli yağma, özel belgede sahtecilik ve kasten öldürme suçlarına yönelik gerçekleştirildi.

Hesaplarda 9,1 milyar liralık hareket

Yakalanan 53 kişinin banka hesaplarında toplam 9 milyar 170 milyon liralık para hareketliliği tespit edildiği belirtildi.

Bakanlık, gözaltına alınanların yüksek faizle borç verdikleri kişileri baskı altına aldıklarını, teminat olarak boş veya yüksek meblağlı çek ve senet imzalattıklarını, borcunu ödeyemeyen kişilerin mal varlıklarını ise tehdit ve baskıyla devraldıklarını öne sürdü.

Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları tespit edildiği belirtilen kişilere ait toplam 273 milyon lira değerindeki 39 taşınmaz, 4 araç ve 34 banka hesabına el konuldu.

Operasyonlarda ayrıca farklı kişiler adına düzenlenmiş çek, senet ve tapu senetleri ile çok sayıda silah, dijital materyal ve doküman ele geçirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz