ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
22 Aralık 2023 Cuma - 13:45

7. Kitap Kafe Buca'da açıldı...

İzmirli gençler için 7 gün 24 saat açık olacak İZELMAN AŞ. Buca Kitap Kafe hizmete açıldı. Zemin ve bahçe bölümü kafe, 1. katı ise kütüphane olarak hizmet verecek merkezin açılışına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlere seslenerek, "Atatürk düşüncesini sonuna kadar bu memlekette sahiplenmek ve korumak zorundayız" dedi. 

7. Kitap Kafe Buca da açıldı...

Okan ACER-SONKALEİZMİR-İzmir’de ders çalışmak ve kitap okumak isteyelere imkan sağlayacak kitap kalelerin 7.'si Buca'da hizmete açıldı.

Buca Merkez'de 9 Eylül Üniversitesi yürüme mesafesindeki kitap kafe ve kütüphanenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı ve ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. 


"24 SAAT AÇIK KALACAK"

Gençler için çalışmaya devam edeceklerine belirten ve onların sıkıntılarına değinen Başkan Tunç Soyer şöyle konuştu:

"Ekonomik kriz, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon... Hepiniz tek tek bunları yaşıyorsunuz. Bunların her biriyle her gün yüzleşiyorsunuz. Şunu biliyorum bu çıkmazdan, bu büyük sıkıntılardan kurtuluşun tek bir çaresi var. O da gençlik... Bu büyük sorunlarla başa çıkabilmek için de tek bir çare var, o da sizin donanımınız. Sizin daha çok bilgiyle, kültürle, sanatla, müzikle ve edebiyatla buluşmanıza her şeyden daha fazla önem veriyoruz. Yaptığımız her şeyin en kıymetlisi sizlerle ilgili yaptıklarınız. Buradaki kütüphane, aynı zamanda kitap kafelerimizin yedincisi. İlk 24 saat açık kalacak kitap kafemiz. Daha çok çalışmaya, daha çok okumaya, anlamaya vakit yaratın. Çünkü başka çaresi yok. Bu hayatta hem kendi geleceğimizi aydınlatmak için hem de memleketin ufkunu aydınlatmak için sizlerin çok daha iyi donanıma sahip olması lazım. Yabancı dil öğrenmemiz lazım. Daha çok bilgi sahibi olmanız, tarih öğrenmeniz lazım."



"ATATÜRK DÜŞÜNCESİNİ SAHİPLENMELİYİZ"

İsrail saldırıları altında Gazze'de zor günler geçiren çocuklara ve öğrencilere değinen Soyer şunları kaydetti:

"Her biriniz asla unutmayın. Bu memlekete, atalarımıza çok şey borçluyuz. Bugün Gazze'de yaşıtlarınız bombalar altında ve büyük sıkıntılarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Irak'ta aynı şekilde. Orta Doğu coğrafyası 10 yıllardır büyük acılara ev sahipliği yapıyor. Peki biz Türkiye’de 100 yıldır neden kesintisiz bir barış yaşıyoruz? Orta Doğu coğrafyasının bir parçasıyız. Tek bir sebebi var.. Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet. Bugün bu topraklarda huzur ve barış içinde yaşıyorsak tek bir sebebi var Mustafa Kemal Atatürk ve onun devrimleri.  Dolayısıyla bizim onu gelecek kuşaklara, gelecek yüzyıllara aktarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu hepimizin vicdan borcu. Hem atalarımıza borcumuz hem bizden sonra gelecek kuşaklara borcumuz. Sizler de büyüyecek, anne baba, anneanne, dede olacaksınız. Çocuklarınıza ve torunlarınıza borcunuz Atatürk cumhuriyetini gelecek yüzyıllara taşımaktır. Atatürk düşüncesini sonuna kadar bu memlekette sahiplenmek ve korumak zorundayız. 



"SİZE İHTİYACIMIZ VAR"

Düşünebiliyor musunuz 85. yılıydı Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının... Anıtkabir bir günde 1 milyon 200 bin kişiyi ağırladı. Bir fanisiniz, ölüyorsunuz. Ölümümüzün üzerinden 85 yıl geçiyor ve 1 milyon 200 bin kişi sizin aziz hatıranızın önünde saygı durmaya geliyor. Üstelik hani kimsenin cebine para koyduğu için değil, kimse döner ekmek verdiği için değil, kimse otobüslere yükleyip gönderdiği için değil... Kendi koşullarıyla bu millet gerçekten atasına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu memleketi terk edip gitmek düşüncesinden vazgeçmelisiniz. Size ihtiyacımız var, size ihtiyacı var bu memleketin. O nedenle biz de sizin geleceğinize aydınlatmak için sizin ufkunuzu aydınlatmak için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız."



HEM KİTAP KAFE HEM KÜTÜPHANE 

APİKAM, Konak Metro, Mustafa Necati Kültür Merkezi, Seferihisar, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi, Alsancak Tam Otomatik Otoparkı Kitap Kafeleri ile birlikte 7. şube olarak açılan İZELMAN A.Ş. Buca Kitap Kafe, bahçeli iki katlı binadan oluşuyor. Zemin kat ve bahçe bölümü kafe, 1. katı ise kütüphane olarak hizmet verecek bina aynı zamanda 7 gün 24 saat açık olacak.  Kitap Kafe kısmının iç mekanında 60, dış mekanında 60 kişi olmak üzere toplam 120 kişi kapasitesine sahip. Aynı zamanda 2. katta yaklaşık 150 m2 lik kütüphane alanı bulunmakta. Kitap ve kütüphane, ekonomik fiyatları, konforlu ortamı, ücretsiz sınırsız interneti ve aile ortamı ile gençlerin kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine, kitaba kolay ulaşmalarına imkan sağlayacak.

 
Soyer'den 2050 uyarısı: Nüfusun yüzde 70'i kentlerde yaşayacak!
 
İzmir'de makaron baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 2050 uyarısı: Nüfusun yüzde 70'i kentlerde yaşayacak!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
Güney Temiz, pazar esnafını ziyaret etti... Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturacağız
Saha çalışmalarına aralıksız devam eden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı ...
İzmir İtfaiyesi’ne girmek için ter döktüler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Toros Eğitim Merkezi, itfaiyeci adaylarının ...
 
Çiğli Belediyesi Flamingo Semt Merkezi kapılarını açtı!
Çiğli Belediyesi tarafından Egekent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Flamingo ...
İZSU'da dijital fatura dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kurumsal hizmet yelpazesini ...
Çeşme'de zabıtaya yangın eğitimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Çeşme ...
 
Bayraklı'da çifte açılış!
Bayraklı Belediyesi, İzmir’in ilk ve Avrupa’nın en büyük Matematik ve ...
Menderes’in refüjleri yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yer alan refüjler yenilendi.
Sosyal Girişimcilik Ağı gençlerle büyüyecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi’nin işbirliğiyle hayata ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri