ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,2198
    Dolar
  • Euro
    52,9120
    Euro
  • Altın
    6.623,650
    Altın
  • Bist-100
    14.431,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/16°
    ADANA
  • ANKARA
    3/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/20°
    IZMIR
  • KONYA
    3/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kedinin yüzüne yağ çözücü sprey sıkmıştı: Market çalışanı serbest bırakıldı
Kedinin yüzüne yağ çözücü sprey sıkmıştı: Market çalışanı serbest bırakıldı
125 gün sonra acı haber: Kayıp çoban Bülent Gezer'in cesedi 7 metre karın altında bulundu
125 gün sonra acı haber: Kayıp çoban Bülent Gezer'in cesedi 7 metre karın altında bulundu
DEM Parti'den, Devlet Bahçeli'ye 'statü' yanıtı: 'Altına imza atıyoruz'
DEM Parti'den, Devlet Bahçeli'ye 'statü' yanıtı: 'Altına imza atıyoruz'
CHP lideri Özel grup toplantısında konuşuyor: ''Bu millet senden kurtulmak için dua ediyor''
CHP lideri Özel grup toplantısında konuşuyor: ''Bu millet senden kurtulmak için dua ediyor''
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:26

81 ilde çapraz denetim

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde kafe ve restoranlarda yeşil dedektörler ve çapraz denetim ekipleriyle sigara denetimine çıkacak.

81 ilde çapraz denetim

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatıyla, tütün kullanım oranlarının artması ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine, Bakanlığın tütün denetçileri, 81 ilde çapraz denetimlerle sigara yasağına uyulup uyulmadığına dair denetimler yapacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Bakan Memişoğlu'nun talimatıyla tütünle mücadelede denetimlere ağırlık verileceğini söyledi.

Bakanlığın sigarayla mücadele konusundaki çalışmalarına da değinen Demirkol, 565 sigara bırakma polikliniğinde sertifikalı 1100 hekimin çalıştığını söyledi.

Demirkol, sertifikalı hekim sayısını artırma noktasında da eğitimleri hızlandırdıklarını belirterek, "Çok yakın zamanda iki ilimizde, Bolu ve Rize'de sigarayı bırakmayla ilgili sertifikasyon çalışmalarımızı hızlıca tamamlayıp çok sayıda gönüllü hekimimizin bu polikliniği yapma imkanını sağlamış olacağız." dedi.

Sigara bırakma polikliniklerinde hastalara ilaçların ücretsiz verildiğini anımsatan Demirkol, "Bu hizmetimizi etkin ve yaygın bir şekilde yaptırmak istiyoruz. Aile hekimliklerimizden gönüllü olanları hızlıca yine bu eğitimlerimizi aldıracağız. Kayıtlı nüfuslarında sigara bırakmayla ilgili çalışmalarını sertifikalı bir şekilde yapma imkanı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

81 ilde çapraz denetimle "duman avı"

Demirkol, tütün denetimlerinin Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü belirterek, sağlık personelinin kolluk kuvvetleri ile birlikte denetimler yaptığını anlattı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatı doğrultusunda, çapraz denetimleri artıracaklarını belirten Demirkol, bununla ilgili illere yazı gönderdiklerini söyledi.

Çapraz denetimlerin nasıl yapıldığı konusunda ise Demirkol, "Çapraz denetim, farklı ilden bizim görevlendirdiğimiz yetkin sağlık personellerinin başka bir ile giderek hem rutin denetimleri yapması hem de ihbar denetimlerinde yerinde kontrolü yapması sistemine diyoruz. Aynı il içerisinde de farklı ilçelerdeki sağlık personelleri kolluk kuvvetlerinin desteğiyle bulunduğu ilçeden başka bir ilçeye de gidiyor. Çapraz denetimleri hem il bazlı hem de ilçe bazlı yoğunlaştırarak ve artırarak yapma noktasında yazılarımızı illerimize göndermiş olduk."

"Gelen şikayetler denetimleri artırmamız gerektiğini gösteriyor"

Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, sigarayla ilgili mücadeledeki hassasiyetin azalmadan devam etmesini istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Gelen şikayetler, ihbarlar ve yeşil dedektörle sisteme düşen talepler bizim denetim hassasiyetini artırmamız gerektiğini gösteriyor. Vatandaşlarımızın CİMER ve SABİM üzerinden ilettiği talepler, bunun çapraz denetimlerle güçlendirilmesi ve illerin yerel dinamik kontrollerin de çapraz denetimlerle desteklenmesi ve kontrol edilmesini ortaya koyuyor.

İllerimizde de yerelde de bu hassasiyeti ortaya koyacağız. Verilerimiz de çapraz denetimlerin daha etkin olduğunu gösteriyor. Biz de bu denetimleri görevlendirdiğimiz personelle artırarak devam ettireceğiz. Pasif içiciliğin aktif içicilik kadar tehlikeli olduğunu, sigarının ne kadar zararlı olduğunu ve bunun sonuçlarının ne kadar kötü olduğunu hekim olarak hastanelerimizde görüyoruz."

Demirkol, sigaranın akciğer kanserinden birçok hastalığa kadar çok ciddi sonuçları doğurduğunu ifade ederek, "Sigaranın hem vücuda vermiş olduğu zararla hem de çevreye vermiş olduğu zararla ne kadar büyük bir tahribata yol açtığını görüyoruz. Tavizsiz bir şekilde denetimlerimize devam edeceğiz." dedi.
 

 
Karşıyaka'dan Bornova çıkarması
 
EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü sürücü çocuk parkına uçtu!
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde alkollü sürücünün kullandığı otomobil, direksiyon ...
Adalet Bakanı kurultay soruşturması için Kılıçdaroğlu'nu işaret etti
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özgür Özel'in başkan seçildiği son CHP kurultayına ...
Engelli merkezinde korku dolu anlar!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde özel engelli bakım merkezinde yangın çıktı. ...
 
Hesap kavgasında öldürüldü
Antalya'da, eğlence mekanında hesabı fazla bulan grup ile çalışanlar arasında ...
Efes Selçuk'ta sürdürülebilir ulaşım için buluştular
Selçuk Kent Konseyi’nin katılımcı ve kapsayıcı bir süreçle düzenlediği ...
Kızını boğmadan önce eski eşe ölüm mesajı
Tekirdağ'da, 44 yaşındaki Amir Yazıcı, evde kızı Mustafa Cezzar İlkokulu ...
 
61 ülkeden ortak 'Yapay Zeka' kararı
Fransa'da düzenlenen uluslararası 'Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nde 61 ülke ...
İzmir'de 1216 kişiye kimlik sorgulaması
İzmir'de iki ilçesinde, asayiş ve trafik ekiplerince gerçekleştirilen ...
Özlem Gürses'in kelepçesi çıkarıldı
52 gün sonra ev hapsi kararı kaldırılan Para Politika sunucusu Özlem Gürses, "Özgürlük güzel" dedi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 32 23 5 4 73 27 46 74
2 Fenerbahçe 32 20 10 2 71 34 37 70
3 Trabzonspor 32 19 9 4 59 35 24 66
4 Beşiktaş 32 17 8 7 56 36 20 59
5 Göztepe 32 13 13 6 40 28 12 52
6 Rams Başakşehir 32 14 9 9 53 34 19 51
7 Samsunspor 32 12 12 8 43 42 1 48
8 Çaykur Rizespor 32 10 10 12 44 46 -2 40
9 Tümosan Konyaspor 32 10 10 12 42 45 -3 40
10 Kocaelispor 32 9 10 13 26 36 -10 37
11 Gaziantep FK 32 9 10 13 41 54 -13 37
12 Corendon Alanyaspor 32 6 16 10 37 38 -1 34
13 Kasımpaşa 32 7 11 14 30 46 -16 32
14 ikas Eyüpspor 32 7 8 17 26 45 -19 29
15 Hesap.com Antalyaspor 32 7 8 17 30 51 -21 29
16 Natura Dünyası Gençlerbirliği 32 7 7 18 30 45 -15 28
17 Zecorner Kayserispor 32 5 12 15 24 58 -34 27
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 32 6 6 20 28 53 -25 24
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri