A Milli Takım İtalya'ya yenildi, 4'te 0 çekti!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1’inci Grup’taki dördüncü maçında deplasmanda İtalya’ya 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla İtalya puanını 7’ye yükseltirken, milli takım 0 puanla son sırada kaldı.

  • | Son Kale İzmir

Türkiye, UEFA Uluslar A Ligi 1’inci Grup’taki dördüncü maçında deplasmanda İtalya’nın konuğu oldu. Bologna şehrindeki Renato Dall Ara Stadyumu’ndaki karşılaşma TSİ 21.45’te başladı. Mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çaldı. Marciniak’ın yardımcılıklarını ise aynı federasyondan Tomasz Listkiewicz ve Adam Kupsik üstlendi. Türkiye mücadeleye “Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan İsmail Yüksek, Eren Elmalı, İrfan Can Kahveci, Aral Şimşir ve Yunus Akgün” 11’i ile çıktı. Ev sahibi İtalya ise “Donnarumma, Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Ruggeri, Barella, Romano, Doumbia, Vergara, Scamacca ve Maldini” 11’’i ile sahada yer aldı.

İlk 15 dakikalık bölümde iki takımda birbirine net bir üstünlük kuramazken, uzaktan şutlarla etkili olsa da net gol pozisyonu çıkmadı. Mücadelede öne geçen taraf İtalya oldu. 26’ncı dakikada sağ kanattan gelişen atakta Di Lorenzo ortasını yaptı. Scamacca’nın kafa vuruşunda top savunmadan döndü. Topu bir kez daha önünde bulan Scamacca’nın yaptığı vuruşta üst direğe çarpan top ağlara gitti: 1-0. Golün ardından topa daha çok İtalya sahip oldu. Türkiye kontrataklarla etkili olmaya çalışsa da ilk yarıda başka gol olmadı ve devreye İtalya’nın üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf İtalya olsa da golü Türkiye buldu. 61’inci dakikada Yunus’un pasıyla sağdan çizgiye inen Zeki yerden çevirdi. Arka direkte Aral Şimşir, yaptığı tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. İtalya, 64’üncü dakikada bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Barella ortasını yaptı. Arka direkte Calafiori’nin kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-1. İtalya, 87’nci dakikada bir gol daha buldu. Hızlı gelişen İtalya atağında Doumbia’nın şutunda savunmadan seken top ceza sahası dışına açıldı. Romano’nun altıpasa yerden sert çevirdiği topa ayak koyan Esposito, topu ağlara gönderdi: 3-1. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye deplasmanda İtalya’ya 3-1 mağlup oldu.

MONTELLA İSTİFA SESLERİ SÜRÜYOR

A Milli Futbol Takımı’nın İtalya’ya konuk olduğu karşılaşmada stadyumda Montella istifa sesleri yükseldi. İtalya’nın 26’ncı dakikada Scamacca ile öne geçmesinin ardından deplasman tribününde yer alan taraftarlar bir süre ‘Montella istifa’ şeklinde tempo tuttu.

ARAL ŞİMŞİR İLK RESMİ MAÇINDA GOLLE TANIŞTI

A Milli Futbol Takımı’nın kanat oyuncusu Aral Şimşir, milli forma altında ilk golünü kaydetti. Milli takımda daha önce Kuzey Makedonya ile oynanan hazırlık maçında görev alan Aral Şimşir, ilk kez resmi maçta formayı terletti. 24 yaşındaki kanat oyuncusu ilk kez resmi bir karşılaşmada görev alırken aynı zamanda milli forma altında ilk gol sevincini de yaşadı. Aral, 61’inci dakikada skoru 1-1’e getiren golü kaydetti.

YORUMLAR

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz

Ankara Düğün Salonları