ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4969
    Dolar
  • Euro
    43,6443
    Euro
  • Altın
    4.001,790
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    11/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
10 Ekim 2024 Perşembe - 08:57

ABD mahkemesinden Eylem Tok kararı!

İstanbul'da ölümlü kazaya karışan oğlunu kaçıran yazar Eylem Tok'un yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ABD mahkemesinden Eylem Tok kararı!

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan anne Eylem Tok'un Türkiye'ye iade duruşması görüldü.

"İADESİ ZORUNLU DEĞİL" SAVUNMASI

Boston'daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde yaklaşık 1 saat 40 dakika süren duruşma sırasında savcılık makamı, Eylem Tok’un, oğlunu kaza sonrası yurt dışına kaçırmasıyla Türkiye'de suçunun sabit hale geldiğine vurguladı.

Savunma tarafı ise Tok'un daha önce Türkiye'de hiçbir sabıka kaydının bulunmadığı ve suçunun Türk ceza kanunlarına göre 1 yıldan az hapis cezası içerdiği için iki ülke arasındaki anlaşmaya göre iadesinin zorunlu olmadığı tezini işledi.

1 HAFTA SONRA SAVUNMALAR TESLİM EDİLECEK

Hakim Donal J. Jabell, iki tarafın da sunduğu detaylarla mahkemenin çok uzadığını belirterek, taraflardan bugün yaptıkları savunmaları 1 hafta içinde 8 sayfayı geçmeyecek şekilde özetleyerek kendisine sunmalarını talep ederek, Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çıkışta mikrofonlara açıklama yapan ailenin avukatı Burak Erden, Eylem Tok'un ve oğlu Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesini umduklarını belirterek, "Türkiye'ye iade edildiklerinde ifade vermeleri gerekiyor. İhmal suretiyle kasten adam öldürme, bilinçli taksir ve delilleri karartma gibi suçlardan ceza alacaklar. Bunlar da 3 ila 22,5 yıl hapis gerektiriyor." dedi.

ACİ AİLESİNİN MEKTUPLARI SUNULDU

Duruşmada ailenin avukatı Erden, mahkemeye, Oğuz Murat Aci'nin eşi Şükriye Aci ve annesi Perviz Aci tarafından yazılmış mektupları sundu.

"HAYATIN PARÇALARINI TOPLAMAK ZORUNDAYIM"

Şükriye Aci, mektupta, eşinin bu trajik hikayede sadece bir "isim" olmadığını, iyi bir eş ve 1,5 yaşındaki çocuklarının babası olduğunu hatırlatarak, "Kocam artık yok ve ben bir daha asla bütün olmayacak bir hayatın parçalarını toplamak zorundayım." ifadelerini kullandı.

"ADALETSİZLİĞİN DEVAM ETMESİNE İZİN VERMEYİN"

Eşinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Cihantimur’un ve annesinin olaydan sonra sorumluluk alıp adaletle yüzleşmek yerine kaçmalarının kendisine daha büyük acı verdiğini belirten Aci, "Bu adaletsizliğin devam etmesine izin vermemenizi saygıyla rica ediyorum. Genç adamın ve annesinin Türkiye'ye iadesi sadece yasal bir gereklilik değil, aynı zamanda ahlaki bir zorunluluktur." çağrısında bulundu.

"ADALET, MESAFE İLE KAÇINABİLECEK BİR ŞEY OLMAMALI"

Murat Oğuz Aci'nin annesi Pervin Aci de hakime yazdığı mektupta, oğlunun ehliyetsiz, babasının aracını kullanan 17 yaşındaki bir sürücü tarafından öldürüldüğünü vurgulayarak, kazadan sonra sanığın annesi tarafından yurt dışına kaçırılmasını eleştirdi.

Pervin Aci, "Sınırları geçmenin bir şekilde suçu ortadan kaldıracağına, eylemlerinin sonuçlarından yabancı bir ülkede saklanarak kaçabileceklerine inandılar. Ancak adalet, mesafe veya coğrafya ile kaçınılabilecek bir şey olmamalı." diye yazdı.

Hakimden Cihantimur'un ve annesinin "adalet ve hesap verme" için iadesini isteyen Pervin Aci, “Bu kişiler Türkiye'ye geri gönderilmezse, bu adaletten kaçılabileceği, yaş tutan bir ailenin acısının görmezden gelinebileceği mesajını verir.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
 
İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak!
 
Yeni düzenleme: İçki bardağında su servisi yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüste dehşet anları... Bıçaklayarak öldürdü!
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, özel halk otobüsünde bıçaklı saldırıya ...
Celil Anık cezaevine gönderildi!
İzmir'de, hakkında 'zimmet' suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit!
Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristler ...
 
Halk TV ekibine saldırıya sert tepki!
İzmir Karabağlar'da bulunan İsmailağa Cemaati'ne ait kaçak yurt ve Kur'an ...
Tarikat üyelerinden İzmir'de Halk TV ekibine saldırı!
İzmir Karabağlar'da bulunan İsmailağa Cemaati'ne ait kaçak yurt ve Kur'an ...
Cenazede tabuttan ses geldi... Kalp masajı yapılıp hastaneye götürüldü!
İstanbul'da cenazede akılalmaz bir olay yaşandı. Fatih'te cenaze namazında ...
 
Otizmli çocuğu istismara 30 yıl hapis!
İzmir'de otizmli çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla çarptırıldığı ...
Boşanma davası çıkışında eşini bıçakladı!
Kahramanmaraş'ta V.K. (45), boşanma davasından çıktıktan sonra eşi D.K.'yı ...
Buca'daki tartışmalı inşaatla ilgili flaş tepki...
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri