ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Ali Koç kararını açıkladı!
Ali Koç kararını açıkladı!
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 15:07

ADD'den Atatürk vagonu isyanı! TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

İzmir Alsancak Garı önündeki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926- 1937 yılları arasında yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon'un kaldırılacağı haberi Atatürkçü Düşünce Derneği'ni (ADD) isyan ettirdi. SONKALEİZMİR'e konuşan ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, "Ne olur Atatürk'le uğraşmasınlar! Tahammülümüz kalmadı artık" dedi. TCDD yetkililerine ise vagonu kaldırmak yerine etrafını camla kaplama önerisini getiren Altınışık, "Paraları yoksa desteğe de hazırız" mesajını verdi.

ADD den Atatürk vagonu isyanı! TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı önündeki açık alanda ziyaret edilen “Beyaz vagon” kaldırılıyor. Anadolu Ajansı, vagonun hava koşullarından etkilenmemesi ve daha sağlıklı ziyaret ortamı yaratılması amacıyla kapalı perona taşınacağını yazdı. Taşınma gerekçesi çok inandırıcı bulunmayan ve İzmir'de endişe yaratan bu gelişme, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tarafından da TBMM gündemine getirildi. CHP'li Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na taşıma kararından haberi olup olmadığını sordu.

ŞOK MESCİD İDDİASI! 

Diğer yandan, Beyaz Vagon'un, birkaç metre gerisinde yer alan TCDD Alsancak Gar Mescidi'nin önünü açmak için alandan kaldırılmak istendiği iddiaları da ortaya atıldı. İzmir'de tartışma yaratan bu gelişmeler, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) de gündemine oturdu. SONKALEİZMİR'e konuşan ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, son yıllarda Atatürk'e, onun eserlerine ve Atatürkçü düşünceye yönelik çok ciddi saldırılar olduğunu söyledi. Bu nedenle, "koruma amaçlı" denilse bile, Beyaz Vagon'un kaldırılma kararına dönük akıllarda şüphe oluştuğunu vurgulayan Altınışık, "Çünkü bugüne kadar ki uygulamalar bize 'koruma' konusunda söylenilenlerin aksini düşündürtüyor. Örneğin Rize'de bakım yapacağız deyip Atatürk heykelini kaldırdılar, yerine maalesef çay bardağı koydular. Birçok yerde de benzer örnekler var" dedi.

CAM LEVHALARLA ÇEVRİLEBİLİR

Altınışık, Beyaz Vagon'un eğer gerçekten kötü hava koşullarından etkilenmemesi amaçlanıyorsa etrafının çelik konstrüksiyon ile çevrilip kalın cam levhalarla kapatılabileceğini, cam kapılar da konularak ziyarete açık tutulabileceğini dile getirdi. "Hem bu şekilde çok da şık ve güzel olurdu" diyen ADD Başkan Altınışık, bunun benzerlerinin ABD'de, Avrupa'da ve tüm dünya ülkelerinde çok yaygın olduğunu anlattı. Hüseyin Emre Altınışık, "Avrupa'da, Londra'da, Paris'te olduğu gibi yapının üzerini cam levhalarla çevirebilirler. Böylece dışarıdan, içeriden fotoğraflar çekilebilir, insanlar rahat rahat girip içeriyi dolaşabilir. İzmir Marşı, 10'ncu Yıl Marşı çalınabilir. Eğer gerçekten art niyetli değillerse bu önerimizi yerine getirebilirler. 'Paramız, ödeneğimiz yok' derlerse de elimizden geleni yaparız. Desteğe hazırız. Hem proje, hem de camla kaplama konusunda kampanya başlatırız. Gerekli maddi desteği sağlarız" diye konuştu.

KAFAMIZDA SORU İŞARETLERİ

Altınışık, şöyle devam etti: "Ama var olan mescidin önünü açacağım diye Atatürk'ün eserini ortadan kaldırmak, Atatürk'ü unutturmak istiyorlarsa onu bilemem. Maalesef bu konuda aklımızda soru işaretleri uyanıyor. Tüm yurtsever, çağdaş insanların da aklında soru işareti uyanıyor. Belki de vagon kaldırılıp unutturulacak. Ama biz ADD olarak buna izin vermeyeceğiz. Sürekli gündeme getirip soracağız."

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Bir çağrıda da bulunan Altınışık, "Sizin aracılığınızla bir çağrıda bulunuyorum; ne olur Atatürk'le uğraşmasınlar. Bizim tahammülümüz kalmadı artık. Ne diye uğraşıyorsunuz Atatürk ile.. Atatürk kendisine saraylar yapmamış. Kendi ailesine, sülalesine çalışmamış... Atatürk bu vatan ve millet için uğraşmış. Geride bağımsız bir vatan bırakmış. On binlerce camide, mescitte ezanlar okunuyor, özgürce ibadetler ediliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. O zaman niye uğraşıyorsunuz Atatürk ile..Atatürk'ün kurduğu demokratik iklim sayesinde, Atatürk'ün karşısında olan insanlar bile iktidar olabiliyor. Atatürk, parlamenter sistem, çok seslililik ve özgürlüklerin önünü açmış. Ülkede demokrasiyi yerleştirmiş. Lütfen artık Atatürk ile ve onun aziz hatırasıyla hesaplaşıp durmasınlar. Bunu artık bir kenara bıraksınlar" diye konuştu.

VİCDAN SAHİBİ HERKES KARŞI ÇIKAR

TCDD'nin cam levha önerisini dikkate almaması durumunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye başkanları ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelip sonraki hukuki aşamayı ele alacaklarını belirten Altınışık, "Alsancak'tan Atatürk'ün eserinin kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Vicdan sahibi herkes de buna karşı çıkacaktır" dedi.

 
İkinci elde normalleşme açıklaması
 
Erdoğan: Cuma günü müjde vereceğim
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya Özcan 20 Ağustos 2020 Perşembe 14:59

İzmir halkı gerekirse korumayı üstlenir. Bu akşam sessizce kaldırılabilir! DİKKAT...

Yorumu oyla      0      0  
Hamide Sönmez 19 Ağustos 2020 Çarşamba 19:28

İzmir de Atatüek e aşt bir eserin kaldırılmasına karşıyım. Treni koruma yolları vardır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullar nasıl açılacak? Bakan Selçuk açıkladı
"Okulum Temiz Belgesi" töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ...
Vali Köşger'den flaş açıklama! Vaka sayıları 1 ay öncesine göre daha kötü...
Konak’ta esnafı ziyaret edip Covid-19 denetimi yapan İzmir Valisi Yavuz ...
Ata'nın vagonu TBMM gündeminde! CHP'li Sertel: Bu acelenin nedeni ne?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Alsancak Garı önünde sergilenen, ...
 
Öztop'tan, filyasyon ekiplerine tam destek
İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, Covid-19 ile mücadelede ...
Foça'daki tekne faciasından kurtulan Sude Naz: Herkes suda çırpınıyordu
İzmir Foça'da yaşanan tekne faciasında 4 kişi hayatını kaybederken, 1 ...
Çeşme'de gizli bir hazine
Çeşme'de gizli bir hazine
 
Yıldırım-6 Karacehennem Operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Bingöl'de 700 personelin görev aldığı Yıldırım-6 Karacehennem ...
Atatürk Vagonu'ndan ne istiyorlar!
Atatürk Vagonu'ndan ne istiyorlar!
Genç kızları taciz etti, kovalamaca sonucu yakalandı
Çorum'da, bankta oturan genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri