ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2582
    Dolar
  • Euro
    34,8200
    Euro
  • Altın
    2.405,770
    Altın
  • Bist-100
    10.190,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
24 Ağustos 2020 Pazartesi - 16:18

ADD'den Beyaz Vagon protestosu

Atatürk'ün 1927-1935 yılları arasında yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon'un 13 yıldır sergilendiği Alsancak Garı önünden kaldırılmasına tepkiler büyüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, Alsancak Garı önünde basın açıklaması yaparak kararı protesto etti. CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır da eyleme destek verdi.

ADD den Beyaz Vagon protestosu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “TCDD idaresi bir gece yarısı bir gece yarısı bu işi kendi başına yapmadı. Bu tamamen tek adam yönetiminin emir ve görüşleri doğrultusundadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bütün şehir stadyumlarından silen, Atatürk Stadyumlarını yıkan ve yerine yapılanlara Atatürk ismini vermeyen, Atatürk Havalimanı’nı ortadan kaldırdıktan sonra büstünü kırıp parçalamaya ve Atatürk düşmanlığını her fırsatta ortaya koyan tek adam rejimi önümüzdeki ilk seçimlerde mutlaka sona erecektir. İzmirliler o Beyaz Vagonu mutlaka İzmir’in en güzel yerinde sergileyecektir. M. Kemal Atatürk’ün izini silmeye hainlerin, düşmanların, Amerikan işbirlikçilerinin gücü yetmedi, yetmeyecektir. Yaşasın Cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerini satanlar, fabrikaları yağmalayanlar, topraklarımızı satanlar bizim milli olan fabrikamızı Katarlılara peşkeş çekenler bilsinler ki hiçbir kimse onlardan korkmuyor ve geri çekilmiyor. İlk seçimlerde bunu göreceklerdir. Birleşe birleşe kazanacağız” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Atatürk sevgisini insanların yüreğinden kazımaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Onun adı Atatürk. O bizim kuşaklarımızın da, bizden sonraki Y kuşağının da, Z kuşağının da ulu önderidir. Asla ve asla Atatürk sevgimizi yüreğimizden söküp alamazlar” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise Atatürk'ün izlerinin silinmeye çalışıldığı girişimlerin yanı sıra mille bayramların yasaklanma çabalarının da hepsinin bir gün hesabının verileceğini söyledi.

ADD AÇIKLAMASI

ADD adına açıklamayı Bornova İlçe Başkanı Doğan Ayten yaptı. Bornova ADD İlçe Başkanı Doğan Ayten, şunları söyledi:
"Mustafa Kemal Atatürk'ün önemi, toplumun ve bireyin yaşamındaki her alanda, insan hassasiyetini ve özgürlüğünü ön plana çıkaran bilimin ve aklın egemenliğini savunmasıdır. Bilimin ve aklın, toplum ve bireyin yaşamında egemen olması ise temel hak ve özgürlüklerinin eksiksiz uygulanması ile gerçekleşir.  Temel hak ve Özgürlüklerin uygulanması da ancak demokratik rejimlerde olanaklıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşı önce yabancı devletlere sonrada içerideki padişahlık rejimine karşı olmuştur. Demokrasi savaşımız bugünde Tek adam rejimine karşı sürmektedir. Tek adam rejimi ülkemizi, demokrasiden, adaletten, laiklikten, özgürlüklerden uzaklaştırmıştır. Tek adam rejimi akıl ve bilimi dışlayarak toplumu cahilleştirmiştir.  Kindar ve dindar bir nesil yaratmıştır. Kadını eve kapatmak üretimden uzaklaştırmak ikinci sınıf konuma getirerek hapsetmek isteyen tek adam rejimi, kadınlarımızın haklarını korumamakta tarikatların baskısıyla İstanbul Sözleşmesini yok saymaktadır. Unutmasınlar kadın özgürse Türkiye özgürleşir. 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek imzasıyla müze yapılan Ayasofya, dünyaya barış, kardeşlik, hoşgörü, tarihe, kültüre, dinlere, uygarlıklara mesajdır. Oysa şimdi kılıçla çıkıp barışa, kardeşliğe, uygarlığa saygısızlık gösterdiler. 19 yıldan beri ülkemizi yöneten, AKP iktidarı Atatürk’ü, laik cumhuriyeti ve demokrasiyi yok ederek yoluna devam etmektedir. Ülke yönetimindeki yasalar dışlanmakta, anayasal kurumlar ya siyasallaşmakta ya da işlevsiz hale getirilmektedir. Çoklu baro yapılanmasının, yargının iktidar eliyle siyasallaşacağının örneği, siyasi talimatla kurulan barodur.
Ulusal Bayramlarımız 23 Nisan’ımız, 19 Mayıs'ımız, 30 Ağustos’umuz, 9 Eylül'ümüz, 29 Ekim’imize karşı kin duymakta ve her fırsatta (eskiden hastalanırlardı) yasak koymaktadırlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtiçi gezilerinde kullandığı beyaz vagonu sözüm ona bakım yapıyoruz diyerek yerinden kaldırarak milletimizle alay etmektedirler, atamızın vagonunu kaldırtmayacağız. Bizler, Atatürkçüler Bu kötü gidişe son vermek zorundayız. Mustafa Kemal ATATÜRK bizlere bıraktığı yapıtlarda neleri yapmamız hangi yoldan yürümemiz gerektiği konusunda aydınlatıcı bilgiler vermiştir. Eğer ülkemizin yeniden saygın barışçı sözü dinlenir ve sözüne güvenilir çağdaş bir devlet olmasını istiyorsak ülkemizin ve ulusumuzun geleceği için çalışmalıyız. Zaman umutları yitirme zamanı değil, zaman üzerimize düşeni yapma zamanıdır. Ülkemizi yeniden çağdaş bir devlet bir ulus devleti haline getirmeliyiz. Hedefimiz demokratik parlamenter sistemdir. Ne mutlu Türküm diyene.'

 
İzmir’de 1 günde 440 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı
 
Tam villalık yanmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 1 günde 440 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı
İzmir’de Covid-19 vakaları her geçen gün artıyor. Perşembe günü 312 kişinin ...
ADD 'Boyun Eğmeyeceğiz' dedi! 30 Ağustos'ta meydanlara çıkıyorlar!
İçişleri Bakanlığı'nın 'pandemi' gerekçesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
Halka 30 Ağustos yasak, Bilal'in vakfına Malazgirt serbest!
İçişleri Bakanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını pandemiyi ...
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu!
İzmir'in Bergama, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde 3 kilo 600 gram kubar esrar, ...
5 aylık okul hasreti sona erdi!
İzmir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ...
Karaburun Belediyesi bir telefon kadar yakın…
Karaburun Belediyesi bünyesinde vatandaşların şikâyet, talep ve önerilerini ...
 
Karşıyaka'ya Güzelbahçe desteği!
Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER), Karşıyakalıların ...
İzmir'de bu hafta hava nasıl olacak!
İzmir'de yeni haftada en yüksek sıcaklıklar 33 ila 35 derece arasında olacak.
Giresun’daki sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi
Giresun'daki sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri