ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2243
    Dolar
  • Euro
    34,7832
    Euro
  • Altın
    2.410,480
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
14 Aralık 2023 Perşembe - 18:17

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Kalfaoğlu, projelerini anlattı...

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Av. Hakan Kalfaoğlu, SONKALE TV canlı yayınında projelerini anlatırken, mevcut yönetime de eleştirilerde bulundu. İlçenin trafik sorununu çözeceğini vurgulayan Kalfaoğlu, "Şirinyer, Merkez Pazaryeri, Demokrasi Meydanı, Tınaztepe, Hipodrom tarafında 5 battı-çıktı yapacağız. Ekonomik savurganlığı durduracağız" dedi.

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Kalfaoğlu, projelerini anlattı...

SONKALEİZMİR-AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Av. Hakan Kalfaoğlu SONKALE TV'de gazeteci Abdullah Çelebi'nin sorularını yanıtladı. Hayata geçirecekleri projeleri anlatan ve trafik sorununa dikkat çeken Kalfaoğlu, mevcut yönetime de eleştirilerde bulundu. Buca'da AK Parti İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde partisine 30 bin yeni üye kaydettirdiğini söyleyen Kalfaoğlu, adaylık şansının da yüksek olduğunu vurguladı.

"BUCA'YA İLGİ ALAKA GÖSTERİLMEDİ"

Buca'nın acil çözülmesi gereken sorunları olduğunu dile getiren Kalfaoğlu şöyle konuştu:

"Bucamız'da son 15 yıldır maalesef gereken ilgi alaka gösterilmedi. Buca şu anda İzmir'in en büyük ilçesi ama bir nevi arka bahçesi olmuş konumda. Üç dönemdir Buca'yı CHP'li belediye başkanları yönetiyor. Ondan önce Buca'da AK belediyecilik vardı. Buca AK Parti döneminde bir markaydı. AK Parti olarak 15 yıl önce belediyeyi borçsuz ve kasada 10 milyon TL ile ve marka değeri olan bir şekilde teslim etmiştik. 15 yıl önce Buca dendiği zaman İzmir'de gidilmesi, gezilmesi gereken bir ilçe akla geliyordu. Göleti vardı, Forbes Sevgi Yolu vardı, Yedigöller vardı. Bu arkadaşlar batırdı, olanı dahi koruyamadılar. Bugün Yedigöler'e gittiğimizde Büyükşehir ile Buca Belediyesi el ele vermiş. 7 göletin 4 tanesine beton döküp kapatmışlar. Şu anda Yedigöller'in ismini Üçgöller olarak değiştirmemiz gerekiyor. Bu başarısızlığı CHP Genel Merkezi de görüyor. 2009 yılında Buca'da Ercan Tatı'yı aday gösterdiler, adam kazandı. Aradan geçen 5 yılda başarısız yönetim gösterdi. CHP Genel Merkezi bunu gördü, Levent Piriştina'yı getirdi. Bir 5 yıl daha kaybetti Buca. Piriştina'yı aldı, Erhan Kılıç'ı getirdi. Yine başarısız ve kötü yönetim var. CHP Genel Merkezi Erhan Kılıç'ı da alıp başka aday koyacak. Bu vatandaşın iradesiyle alay etmektir. Yapamıyorsanız bırakın. Buca Belediyesi bitik durumda. Belediyenin 2 milyar lira borcu var. 2023 bütçesi 2 milyar liradır Buca Belediyesi'nin. Bunun bir lirasını Bucalılar görmedi. Paraları har vurup harman savurdular. Konserlere, festivallere harcadılar. Altyapı, yol yapmadılar. 15 yıldır bir yol üretilmedi. Benim cezaevi arazisinin üzerine açtığım alternatif yol dışında alternatif yol yapılmadı. Andan Kahveci Bulvarı'nı biz yaptık. "

"5 NOKTADA BATTI ÇIKTI YAPACAĞIZ"

Trafik sorununu nasıl çözmeyi hedeflediğini anlatan Kalfaoğlu şöyle devam etti:

"Menderes Caddesi'ne paralel açtığımız Adnan Kahveci Bulvarı'ndaki yolu otobana kadar bağlayacağız. EVKA 1, TOKİ bölgesine otobandan bir giriş daha vereceğiz. Buca Organize Sanayi Bölgesi'ni de rahatlatacak bu. 5 noktada battı çıktı yapacağız. Şirinyer, Merkez Pazaryeri, Demokrasi Meydanı, Tınaztepe, Hipodrom tarafında yapacağız. Buca trafiğini çözeceğiz. Belediyeyi aldığımızda ekonomik savurganlığı durduracağız. Bütçenin nereye gittiği belli değil. Merkezi hükümetle, bakanlıklarla beraber çalışarak trafiği, yolu çözeceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımız var. AK Parti olarak başaracağız. Buca'daki vatandaşımız bıkmış durumda. Kokan bir ilçe, trafiği ayrı, altyapı ayrı dert. Yeşil alan yok, parkları bakımsız. Bardak taşmış durumda. Her vatandaş artık yeter, gel Buca'yı kurtar diyor."

"BUCA CEZAEVİ ALANI MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

Buca Cezaevi alanı ile ilgili değerlendirme yapan Hakan Kalfaoğlu şunları söyledi:

"2020 yılında benim ilçe başkanlığım döneminde ilk olarak kaldırılması gündeme geldi. Son başbakanımız Binali Yıldırım'ın, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ'ın ve İzmir milletvekilimiz Mahmut Atila Kaya'nın çok büyük katkısı vardır, kaldırılması noktasında. Bu işi siyaset üstü tuttuk. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a çağrıda bulunduk. 'Cezaevini kaldırıyoruz, gel katkıda bulun' dedik. Aynı şeyi Tunç Soyer'e de yaptık. Erhan Kılıç olumlu cevap verdi, bizimle beraber hareket etti. Aynısını Tunç beyde göremedik. Tunç Soyer cezaevi konusunda vatandaşa yalan söyledi. Biz cezaevini kaldırırken, sayın Soyer cezaevi olduğunu bile bilmiyordu. Biz kaldırdıktan sonra bir sabah baktık ki Tunç Soyer hayatında ilk defa Buca Cezaevi alanına gelmiş. Ortasına 3 tane zeytin ağacı dikmiş. 'Burası yeşil alan olsun' demiş. Olacak zaten kardeşim. Dünyadan bir haber misin? Cezaevini Tunç Soyer'e rağmen yıktık. 85 bin metrekarelik alan.. 5 bin metrekaresini pazaryeri için Buca Belediyesi'ne tahsis ettik. Adnan Kahveci Bulvarı'nın alternatif olması için yol açtık. 44 bin metrekare alanı Buca Belediyesi'ne yeşil alan, sosyal donatı alanı yapması için tahsis ettik. İller Bankası'nın alanda hakkı var. Bu hak ile Buca Belediyesi'ne ait bir adet taşınmazı takas ederek alanı komple belediyenin uhdesine alacağız. Sonrasında alanı tamamen millet bahçesi yapacağız. Gerçek olan bu. "

PROJELERİ ANLATTI

Buca'da hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatan Kalfaoğlu şöyle konuştu:

"Doğduğum büyüdüğüm kente katkıda bulundum. Cezaevini kaldırdım, Efeler Mahallesi'nde yolu bölen Berlin Duvarı dediğimiz rayları kaldırdım. O bölgeyi Buca Belediyesi'ne yeşil alan yapsın diye tahsis ettik. Buca Belediyesi hala bir şey yapacak diye bekliyoruz. Darbeci general Çevik Bir'in ismini meydandan kaldırttım. Demokrasi Meydanı yaptık. Biz bu meydanı yanında bulunan eski Buca Stadı ile birleştireceğiz. Orda bir de battı çıktı yapacağız, trafiği rahatlatacağız. Deprem toplanma alanı, geniş meydan yapacağız. En önemli projelerimizden biri. Bucamız'ın altyapısını yenileyeceğiz. Yolları çukur, rezil durumda. Belediye eksikliği var. Büyükşehir Belediyesi de Buca'ya üvey evlat muamelesi yapıyor.

"BUCA BELEDİYESİ'NDE ASGARİ ÜCRET 35 BİN TL OLACAK"

Çöpler sağlıklı şekilde toplanamıyor. 3 yıl önce ciddi kangren sorundu. Aynı firmaya yılda 80-90 milyon lira bedelle ihale ediliyordu. Ben ilçe başkanı olduğumda buna dur dedim. Çöp ihalesine son verdirdim. Girişimlerim sonucunda iptal edildi. Şu an Buca Belediyesi'nin çöp araçları var. Dönem dönem mazot parası olmadığı için çöpler toplanamıyor. Geçenlerde belediyenin elektrikleri kesildi. 30 milyon lira borç... Havuzun, tenis kortlarının, stadının elektriği yok. Paralarla festivaller yapıyorlar. Buca'nın derdine derman olamadılar. 31 Mart'ta belediye başkanı olacağım. Maaşlar, yol yardımı eksiksiz yatacak. Asgari ücretiniz 35 bin TL, İzmir'in plakası olacak. Buca Belediyesi'ndeki emekçi kardeşlerimin hesaplarında olacak, söz veriyorum. Buca Belediyesi'nde asgari ücret 35 bin TL olacak.

BUCASPOR'A DESTEK SÖZÜ

Bucaspor'un durumu ve gençlere yönelik vaatlerini sıralayan Hakan Kalfaoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Partili belediye varken Süper Lig'de Bucaspor. Sonra gelen CHP belediyeleri döneminde amatör kümede. Bucaspor'a sahip çıkmadılar. Bucaspor sevdalısı olduğum kulüp. Cihan Aktaş başkan ile oturacağız. Maddi manevi ne gerekiyorsa yapacağım. Tesislerini yenileyeceğiz. Amatör spor kulüplerinin sıkıntıları var. Gençlik Spor Bakanlığı ile görüşmeleri yaptım. Ciddi katkılar olacak. Bucamızı İzmir'imizin göz bebeği yapacağız. Öğrencilere ücretsiz internetin, çayın kahvenin olduğu alanlar yaratacağız. Barınma sorunu ile ilgili adımlar atacağız. Gençlerimize yönelik, tiyatro salonu, konferans salonları inşa edeceğiz. Bir tane tiyatro, sinema salonu yok Buca'da. Ben başkan olduğum zaman sinema salonları yapacağım. Kıymetli Bucalı hemşehrilerime sesleniyorum. Yerel seçimde ideoloji olmaz. Buca'da kim hizmet edecekse, proje üretecekse ona oy vermeniz lazım. Ben son üç yıldır Buca'ma tarihin en büyük kamu yatırımlarını getirdim. Hastane, hükümet konağı yapılmasına vesile oldum. 8 milyar liralık kamu yatırımı geldi Buca'ya. Karakol ihtiyacı vardı, yaptırdık. Adli tıp binası, denetimli serbestlik binası... 60'a yakın okulu Buca'ya kazandırdım. Benim yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Gece gündüz kendimi Buca'ya vakfedeceğim. "

 
CHP'li Onbaşıoğlu: Efes Selçuk'ta tarih yazıyoruz!
 
CHP'de adaylar açıklanmaya başladı... İzmir yine yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok şoku!
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevinden alındı.
AK Partili Yıldız: "Yatırımların devam etmesi adına borçlanmaya oy birliği verdik"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen 1 milyar TL’yi geçen borçlanma ...
Politika Durağı’nda gündem yerel seçim...
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır, Bir TV'de ...
 
FED faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), bugünkü toplantısında beklentilere paralel olarak ...
DEM'li Sırrı Sakık'a AK Partili Çelebi'ye 'hakaret'ten ceza:
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’a, AK Parti Milletvekili Mehmet ...
CHP'li Nalbantoğlu: "Toplumsal köleliğe zemin mi hazırlanıyor"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
 
AK Parti'de İzmirli başkanlara güvenoyu!
Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen ...
CHP lideri Özel'den 'İzmir adayı' açıklaması...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Memleket Partisi ...
İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti'de sular durulmuyor... CHP ile işbirliğini savunan İBB Grup ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri