ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3871
    Dolar
  • Euro
    34,5993
    Euro
  • Altın
    2.385,130
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
1 Haziran 2022 Çarşamba - 09:38

AK Parti İzmir'den STK buluşmaları...

AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın düzenlediği ‘İlçe STK Buluşmaları’nın ilki Karşıyaka’da düzenlendi. İlçede faaliyet gösteren dernek, oda ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, pek çok konuda önemli mesajlar verdi.

AK Parti İzmir den STK buluşmaları...

Sürekli, oda ve dernek başkanları ile pandemiden, ekonomideki dalgalanmalar ve İzmir’in yerel sorunlarına kadar pek çok konuda görüşlerini paylaşarak; “Genelde sorunlar olduğunu söylüyoruz. Doğrudan vatandaşlarımızla yüzleşerek çözüm çabamızı, aldığımız tedbirleri anlatıyoruz. Sıkıntı olur, ama çözümü de vardır. İzmir’in de büyük sorunları var. Ancak, yerel idarenin bu sorunları inkar eden duruşunu anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

Reel siyaset yapan bir partiyiz…

20 yıldır reel siyaset yapmış ve yapmakta olan bir parti olduklarını vurgulayan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şöyle konuştu:

“Gerçeklerle her zaman her şartta yüzleşebilen bir partiyiz. Önemli günlerden geçiyoruz. Coğrafyamızda önemli gelişmeler yaşanıyor. İbni Haldun; ‘Coğrafya kaderdir’ diyor. Bulunduğumuz coğrafya stratejik açıdan önemli, etrafımız ateş çemberi. Çok önemli bir konumdayız. Suriye sorunu var, Irak problemi var, Mavi Vatan konusu, Rusya-Ukrayna Savaşı var. Önceki gün resmen bitirdiğimiz bir pandemi süreci var. Vaka sayısının 3 gün üst üste binin altında olması ile maskeleri hastaneler hariç çıkardık.  Tabi ki pandemi sağlık açısından hepimize çok önemli sıkıntılar yaşattı. Kayıplar verdik. Dünya genelinde her yerde oldu. Sağlık yönünden sıkıntılar olduğu gibi sosyo ekonomik yönden de sıkıntılar çok derin.  Ekonomik etkilerini 6 aydır hissetmeye başladık.  Sosyal yönünü pandemi ile birlikte hissetmiştik. Psikolojik etkileri de oldu. Travma yaşayanlar oldu. İddialı konuşuyorum; dünyanın en iyi sağlık sistemine sahip olduğumuzu gösterdik.”

Sıkıntıda da alanda olan bir siyasi partiyiz

Pandeminin ekonomik sıkıntılarını 6 aydır iliklere kadar hissedildiğini ifade eden Başkan Sürekli şunları söyledi:

“Çarşıda hissediyoruz, pazarda, her yerde hissediyoruz. Yani enflasyon var, pahalılık var. Gerçeklikten kopmamız mümkün değil. Bizi farklı ve başarılı yapan bu. Bunu, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, vekillerimiz ve bizler gittiğimiz yerde ifade ediyoruz.  Sıkıntı hat safhadayken de alanda olan bir siyasi partiyiz.  Asgari ücrette malumunuz Ocak ayında son yılların en büyük oranında zam yapıldı, yüzde 50…Temmuz ayında enflasyon farkı üstüne refah payını veriyoruz. Bu yıllardır uygulanan bir yöntem ama enflasyon düşük olduğu için akıllarda pek kalmamıştı. Bu yıl enflasyon yüksek olduğu için beklenen rakam yüzde 45’ler civarında zam olması. Temmuz ayında gündeme gelecek. Yıl başında yeniden gündeme gelecek olan asgari ücretteki artışta devlet yine hakem rolünde olacak. Bu konuda bakanlarımız çalışıyor. Onun dışında uygulanacak sosyal destek politikaları ve tedbirlerle özellikle dar gelirli kesime destek olunması için çalışmalar yapılıyor. Parlemento kapanmadan; 15 Temmuz öncesi, çeşitli düzenlemeler alınacak. Bugüne kadar dar gelirli enflasyona, pahalılığa ezdirilmedi; bugünden sonra da ezdirmeyiz.”

Siyasi boyutu bir yana sorunlar dağ gibi duruyor…

İl Yönetiminde yapılan yeni rotasyonla Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na getirilen İsmail Çiftçioğlu ve ekibine teşekkür eden Sürekli; “Karşıyaka’dan başladık ve 30 ilçemizde STK buluşmaları yapacağız. İzmir’i karış karış geziyoruz. Daha önce İzmir Buluşmaları adı altında; ticaret dünyası temsilcileriyle, Odalar ve Esnaf Birliği ile bir araya gelmiştik. Bu buluşmalar, hepimizin ve İzmir’in önünü açacak verimlilikte geçmişti. Yol haritamızı her süreç için vatandaşlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte belirliyoruz. Keşke İzmir’in yerel ve büyük sorunları için de böyle bir birliktelik sağlayabilseler.  Şu anda yerel idarenin bu sorunları inkâr olgusunu anlamakta güçlük çekiyorum. İzmir’de koku sorunu var mı? Var. Bunun red etmenin, bu sorunu Kütahya’da aramanın ne anlamı var?  İnkâr edip, onca zaman geçtikten sonra; tek tek kabul ediyorlar ama o zaman kadar da kamuoyunu germiş oluyorlar.   Mesela, eleştirilerimiz karşısında mevkidaşımız çıkıyor, üslup yönünden de tasvip edilmeyecek şekilde ağzına geleni söylüyor. Biz eleştiriyi saygı ile karşılıyoruz ama biz eleştiri yaptığımız zaman saldırıyla karşılaşıyoruz, hakaret görüyoruz.  Üslubumuzu bozmadan cevap vermeye, eleştiri yapmaya devam edeceğiz. Bu, işin siyasi boyutu. Ama siyasi boyut bir yana İzmir’in sorunları dağ gibi duruyor. İzmir’de ulaşımda sorun var. İzmir’de koku problemi var. İzmir’de kentsel dönüşüm problemi var.” dedi.

Tutumumuz değişmeyecek…

STK temsilcilerinin sorularını cevaplayarak, önerilerini dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentsel dönüşüme ilişkin de görüşlerini paylaşarak şunları söyledi; “Karşıyaka’da Cumhuriyet Mahallesi’nde, Şemikler Mahallesi’nde, Yalı Mahallesi’nde, Örnekköy’ün gündeminde de var. Buralar kentsel dönüşüme muhtaç.  En son İzmir Milletvekilimiz Necip Nasır ve İl Başkan Yardımcımız İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka İlçe Başkanımız Didem Keseli Cumhuriyet Mahallesi’nin dönüşümü için çalıştılar ve hükümeti ilgilendiren bölümleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızca çözüldü. Karşıyaka Belediyesi’nin önünü de açtık, gerekli katkıyı da koyduk. Bakanlığımıza, Milletvekilimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu tutumumuz değişmeyecek. Söyleyecek ve eleştireceğiz. Eğer destek istenirse, şimdiye kadar olduğu gibi vermeye de devam edeceğiz.’’

 
Demiryolu korkuluklarını çaldılar!
 
Bebek'teki olayla ilgili ifade ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç TBMM'ye taşıdı... "İzmir'de kızlarımız kaçırılıyor"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Muharrem İnce: Yüzde 7'yi geçiyoruz!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin alacağı oy oranı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye sert cevap!
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Kılıçdaroğlu'na hapis tehdidi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Kılıçdaroğlu İzmir'den 2 belediyeyi örnek gösterdi, iktidara yüklendi: "ALGI YARATIYORLAR"
Van'da düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştay'ında konuşan CHP lideri ...
"Saraya baktığınızda kimse aç değil"
CHP Genel Başkan Kemal Kılaçdaroğlu, CHP'nin 11'i büyükşehir olmak üzere ...
 
6 Kasım'da erken seçim iddiası!
Kulislerde seçimin erkene alınarak 6 Kasım Pazar günü yapılacağı konuşuluyor ...
AK Partili Sürekli'den Harmandalı tepkisi...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de esnaf ve vatandaşlarla ...
CHP’li Beko: Refik Saydam’ı kapattınız, yeni hıfzıssıhha projesi nerede?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pandeminin ardından araştırmalar yapmak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri