ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
20 Nisan 2022 Çarşamba - 16:08

AK Parti İzmir depremzedelerle iftarda buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Milletvekili Necip Nasır İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nde depremzede vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve dernek yöneticilerinin hazır bulunduğu iftar buluşmasının gündemi, devlet destekleriydi.

AK Parti İzmir depremzedelerle iftarda buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İzmir'e geleceğini duyuran Başkan Sürekli, yürütülen destek çalışmalarının ve taleplerin üst düzeyde masaya yatırılacağını söyledi. Sürekli; “Deprem konusu, hiçbir şekilde malzeme yapılmayacak kadar hassas bir konu. Merkezi idare olarak, ilk andan itibaren depremzedelerimizi yalnız bırakmadık. İnşallah şartların getirdiği beklentileriyle ilgili de mutlaka sonuç alacak, asıl bayramı o zaman yapacağız.” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada şunları vurguladı; “Burada bütün aktörlerin Belediyenin, vatandaşın, STK’ların, özel dinamiklerin ve hükümetin birlikte hareket etmesi lazım. Depremden 4 ay önce TBMM’de de aynısını söylemiştim. Hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, kaybedecek zaman yok ve herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor.”

Bir ayakları İzmir’de…

İzmir depreminin ardından hiç zaman kaybedilmeden yaraları sarmaya başladıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ayrıca şunları söyledi; “İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet erkânı İzmir’deydi. O günden bugüne başta ÇevreŞehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat kurum olmak üzere tüm ilgili bakanlarımızın bir ayağı İzmir’de; akılları fikirleri, depremzedelerimizin sorunlarının çözümünde. Tüm Vekillerimiz; Vekilimiz Sayın Necip Nasır keza öyle. Bakanlarımız bugün yine İzmir’de olacak. Kendileriyle yerinde ve yüz yüze istişare imkânımız olacak. Bizler de bakanlarımız da depremzedelerimiz için istisnasız ve her zaman ulaşılabilir olduk. Yanlarındayız, süreci birebir paylaşıyoruz. Şartların getirdiği beklentilerini karşılamak için de çalışıyoruz. İzmir’in deprem gerçeği; dolayısıyla dönüşüm ihtiyacı ortada. Biz büyük fotoğrafı görüyoruz. Dileriz, daha da geç kalınmadan ve büyük acılar yaşanmadan diğer çözüm mercii olan yerel idare de elini taşın altına koyar. Biz, bugüne kadar bize uzanan hiçbir eli boş çevirmedik. Yeter ki iyi niyetli ve gerçekçi olsun; her somut adımın ortağı oluruz.”

Nasır; “Marifet iltifata tabidir.”

İzmir depremzedeleri ve İZDEDA ile sık sık bir araya geldiğini ve deprem gerçeğini her zaman diri tutmaya çalıştığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır; konuşmasında çalışmalara ilişkin bilgiler vererek şu ifadeleri kullandı; “Bugüne kadar 25 bin konut yaptık. 5 bin 49 konutu bu yıl sonuna kadar telsim etmiş olacağız. Böylelikle 25 bin civarında konuta ulaşılmış olacak. Takvimimiz belli. Rıza Bey Apartmanı Mayıs ayı sonunda kadar tamamlanmış olacak. Böylece 1391 konutumuz 353 işyerini telsim etmiş olacağız. Yine aynı zamanda rezerv alandan 397 konutu da teslim etmiş olacağız. Mayıs sonrasında, rezerv alanda, her ay 400-500 konut tamamlanarak sahipleri ile yıl sonuna kadar buluşacak. Marifet iltifata tabidir. Depremzede vatandaşlarımızla kurduğumuz bağ güçlendikçe, bize duydukları güven arttıkça uygulanabilirliği olan her sorunu çözer, her engeli aşarız. Maalesef İzmir’de deprem gerçeği hep göz ardı edilmiş. Tüm planlar, öneriler, raporlar kâğıt üstünde kalmış. Yapı stoğunun yüzde 70’inin dönüşmesi gerekiyor. Kaldı ki bu deprem bizim depremimiz değildi. Allah muhafaza merkezi bir deprem yaşanırsa acımız çok daha büyük olur. Bu nedenle yine söylemek istiyorum ki; bazı işler için hükümetimizin çabası ve fedakârlıkları yetmez. Tüm aktörlerin harekete geçmesi; özellikle belediyelerin de deprem gerçeğine yönelik karar ve uygulamalar üretmesi şart.”

 
CHP'li Bakan'dan çöp ithalatı soruları
 
Savaşın çocukları İzmir'de dans edecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den Ramazan buluşmaları
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ramazan ayı buluşmalarında ...
Erdoğan ve Bahçeli'ye sert tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar gibi rüzgâra göre dönmeyeceğiz, ...
Kılıçdaroğlu: Zammı yapan sensin, buna ikiyüzlülük derler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 40 zammın ...
 
Memleket Partisi'nden tarımda ortak akıl çağrısı!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, partisinin tarım ve hayvancılık ...
Salıcı: Erdoğan'ın istifasını bekliyoruz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yargıtay'ın Man Adası davası ...
AK Partili Kaya: Buca Cezaevi'nin bulunduğu alandaki AVM planı değiştirilecek
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı süren İzmir Kapalı ...
 
AK Parti'den 30 ilçede iftar...
AK Parti İzmir’de, Ramazan ayı çalışmaları tüm hızı ile devam ederken, ...
CHP'li Purçu'dan atık toplayıcılar hakkında araştırma önergesi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye’de kayıt dışı çalışan geri ...
Beko: Emekli bayram ikramiyesi asgari ücret seviyesinde olmalı!
Açlık sınırı altında maaş alan, sendikal hakları ellerinden alınan, işsizlerden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri