ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2065
    Dolar
  • Euro
    35,0713
    Euro
  • Altın
    2.472,230
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
8 Kasım 2021 Pazartesi - 13:44

AK Parti'den Harmandalı çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan çöp depolama tesisinin çevresinde oluşan yarıkları inceledi. Sürekli 'Harmandalı pimi çekilmiş bomba gibi” dedi.

AK Parti den Harmandalı çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan çöp depolama alanı çevresinde, 2019 yılının ağustos ayında başlayan toprak kaymaları ve yarıkları yerinde inceledi. Bölge halkıyla görüşen Başkan Kerem Ali Sürekli, Harmandalı bölgesinde bulunan çöp depolama alanının 30 yıldır İzmir’in kanayan yarası olduğunu söyledi.

''Ağır bir ameliyat gerekiyor''
Özellikle son zamanlarda yaşanan sıkıntı sebebiyle can ve mal kaybı olma derecesine geldiğini söyleyen Başkan Sürekli, “1992 yılından beri İzmir’in bütün atıkları buraya dökülüyor. 30 yılda burada 45-40 milyon metreküp çöp oluştu. Çöp dağları 40-50 metreyi buldu. Çiğlilerin feryadı için hiçbir şey yapılmadı. Sadece ilaçlarla ve pansumanlarla geçici çözüm üretmeye çalıştılar. Geldiğimiz durum vahim, ağır bir ameliyat gerekiyor. Çöp tesisinden sızan zehirli atık suların meydana getirdiği kaymalar neticesiyle bu yarıklar oluyor. Bu sular kayaları bile eritiyor. Bu sebepler neticesinde güneybatıya doğru kaymalar oluşuyor. İzmir Büyükşehir ve Çiğli Belediyesi ne yapıyor? Çiğli Belediyesi buraya sahip çıkmadığı gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de gereğini yapmıyor” dedi.

“Ekolojik denge bozuldu”
Başkan Sürekli, Harmandalı çöp depolama alanına günde 4 bin 500 - 5 bin ton civarında çöp döküldüğünü ileri sürerek, "Bu tesisin 150 hektarlık alanı heyelan bölgesinde. Buna rağmen çöp getirilmeye devam ediyor. Bu derhal durdurulmalılar. Büyükşehir, laf üstüne laf koyuyor, çöp üstüne çöp koyuyor; ama taş üstüne taş koymuyor. Gözle görülebilir bir icraatları yok. Bir şeyler yapmış gibi göstermek adına buraya istinat duvarları örüyorlar, kazık çakıyorlar. Kendi raporlarında bu kazık çakmaların da tehlikeli olduğu ve sorunu artırdığı söyleniyor. Buna rağmen duyarsızlık devam ediyor. Buradaki zehirli atık suların kontrol altına alınması için çöp yığınlarının 500 metre yatayından itibaren 40 metrelik drenaj boruları yapılmalı. Atıklar, drenaj borularıyla beraber oluşturulacak havuza akıtılmalı. Zaten burada oluşan sorunlar 20 yılda düzelmez. Ekolojik denge bozuldu” diye konuştu.

“Harmandalı pimi çekilmiş bomba gibi”
Sürekli, Tunç Soyer’in başkanlığa geldiği dönemde “Pelikanların da başkanıyım”, “İzmir’i dünya başkenti yapacağım” ve “İlk görevim arka sıradakilerin sorunlarını gidermek olacak” diye cümleler kurduğunu ifade ederek, “Geldiğimiz noktada Çiğli’deki feryatları duymuyor. Arka sıradakiler imha olacak ama bunu görmüyor. Buradaki vatandaşlarımızın ifadesine göre buraya gelip vatandaşların dertleri ve sorunlarını dinlenmiyor. Burası artık çök büyük bir tehlike arz ediyor. Çiğlilerin feryadı için hiçbir şey yapılmadı. Sorunların kaynağı için derhal jeofizik etütlerin yapılıp bitirilmesi lazım. Harmandalı pimi çekilmiş bomba gibi. Harmandalı, Ümraniye gibi olmasın” ifadelerini kullandı.

Bölge ziyaretine İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hizal, AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar katıldı.

 
Asgari ücret zammı yüzde 30’u geçecek mi?
 
Bucaspor 1928'de Cihan Erdil dönemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öykü Arin'in kardeş sevinci!
Lösemi ile savaşta simge isimlerden biri haline gelen ve babasından yarı ...
Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu çıkışı!
Adalet Bakanı Gül, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.
İzmir'deki cinayette korkunç detaylar!
İzmir'de eğlenmek için bir araya geldiği arkadaş ortamında bıçaklanarak ...
 
CHP'li Beko'dan Osman Kavala çıkışı!
Osman Kavala'nın davasının siyasi olduğunu, bu tutukluluk nezdinde bütün ...
Özelleştirme İdaresi'nden İzmir'de dikkat çeken satış...
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü 'Özel Sosyal Tesis ...
''Anıtkabir'de Kur'an okunsun'' çağrısı!
Diyanet İşler Başkanlığı'nın bu sene cuma gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Kazı alanına DNA laboratuvarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Selçuk Ayasuluk Tepesi ...
Enver Altaylı'ya 23 yıl hapis cezası!
Eski istihbaratçı Enver Altaylı davasında karar çıktı. Mahkeme Enver Altaylı'ya ...
4 ilde eş zamanlı operasyon!
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İzmir Antalya ve Mardin illerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri