ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,3261
    Dolar
  • Euro
    49,1816
    Euro
  • Altın
    5.574,700
    Altın
  • Bist-100
    10.566,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/21°
    ADANA
  • ANKARA
    1/11°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    8/19°
    IZMIR
  • KONYA
    6/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP, İBB iddianamesini hazırlayan savcıları HSK'ya şikyet etti
CHP, İBB iddianamesini hazırlayan savcıları HSK'ya şikyet etti
Fiyatları yüzde 60 artırdı: Telefon ve bilgisayar fiyatlarını uçuracak karar
Fiyatları yüzde 60 artırdı: Telefon ve bilgisayar fiyatlarını uçuracak karar
24 saati aşkın süre vinçte eylem yaptılar!
24 saati aşkın süre vinçte eylem yaptılar!
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına tekrar erişim engeli!
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına tekrar erişim engeli!
14 Ağustos 2025 Perşembe - 12:32

AK Parti 'ye geçmesi beklenen Özlem Çerçioğlu, sessizliğini bozdu

AK Parti’ye geçmesi beklenen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iki günün ardından sessizliğini bozdu, parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

AK Parti  ye geçmesi beklenen Özlem Çerçioğlu, sessizliğini bozdu

Çerçioğlu, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız; Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık. Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum" dedi. 

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na şantaj yapıldığı ve bu nedenle AK Parti'ye geçeceğine yönelik açıklamalar siyasetin odağına oturdu. Çerçioğlu'na partisini değiştirmesi konusunda, "Aziz İhsan Aktaş soruşturması" üzerinden baskı yapıldığı iddia edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, dosya ismi vermeden şantaj iddiasını gündeme getirdi.

Çerçioğlu'nun partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılacağına dair tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın partimize yeni katılımlar olacak" açıklamasını yaptı. Salonda bir grup gencin, "Aydın, seninle gurur duyuyor" tezahüratı üzerine Erdoğan, "Ne kadar Aydın var bir göreyim?" dedi.

Özlem Çerçioğlu, iki günün ardından sessizliğini bozdu ve ilk açıklamayı yaptı. 

Çerçioğlu, "Yaşanan anti-demokratik uygulamaların yanı sıra hem benim temel prensiplerim olan hem de Aydınlılara ve aileme verdiğim dürüstlük, yasalar çerçevesinde hizmet, kamu ahlakından taviz vermeme ilkeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır" dedi.

Çerçioğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız; Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık. Yaşanan anti-demokratik uygulamaların yanı sıra hem benim temel prensiplerim olan hem de Aydınlılara ve aileme verdiğim dürüstlük, yasalar çerçevesinde hizmet, kamu ahlakından taviz vermeme ilkeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır. Özellikle bilinmesini isterim ki, bu noktaya gelinmemesi için her seviyede dürüstlük, ahlak, yasalara uygunluk taleplerimizi dile getirmeme rağmen, şahsım ve ailem hedef alındık. Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve azimle; hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem Aydın halkının aynı prensiplerle hizmetinde olmaya devam edeceğimden hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın. Bütün Aydınlı hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum." 

 
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa etti
 
Bir orman işçisi daha şehit oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için korkutan uyarı... 1 milyon kişi susuzluk riski altında!
İzmir'de yaşanan kuraklık, kentin içme suyu kaynaklarını kritik seviyeye ...
Soyer'den mağduriyetlerin giderilmesi için iki öneri!
İZBETON ve kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Eski İzmir ...
Uzman isimden uyarı... Yangınlar Eylül'de de sürecek!
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma ...
 
İmamoğlu hastaneye sevk edildi
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve daha önce de bel ağrısı şikayetiyle ...
AK Parti'nin Çerçioğlu'na verdiği söz ortaya çıktı
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri ...
O il 'sigarasız şehir' olacak
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tütünle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ...
 
Naci Görür’den korkutan İstanbul uyarısı: 7’nin üzerinde deprem kapıda
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında İstanbul’da ...
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
Pazar sabahı gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, sevk edildiği hakimlikçe ...
CHP İzmir'den 'Adalet için acil çağrı' yürüyüşü...
CHP İzmir İl Örgütü, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile birlikte, CHP ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 12 9 2 1 25 6 19 29
2 Fenerbahçe 12 8 4 0 25 10 15 28
3 Trabzonspor 12 7 4 1 18 8 10 25
4 Samsunspor 12 6 5 1 18 11 7 23
5 Göztepe 12 6 4 2 15 6 9 22
6 Beşiktaş 12 6 2 4 21 16 5 20
7 Gaziantep FK 12 5 4 3 17 20 -3 19
8 Corendon Alanyaspor 12 3 6 3 12 12 0 15
9 Tümosan Konyaspor 12 4 2 6 18 20 -2 14
10 Çaykur Rizespor 12 3 5 4 14 16 -2 14
11 Kocaelispor 12 4 2 6 11 15 -4 14
12 Rams Başakşehir 12 3 4 5 13 11 2 13
13 Hesap.com Antalyaspor 12 4 1 7 13 23 -10 13
14 Gençlerbirliği 12 3 2 7 12 17 -5 11
15 Kasımpaşa 12 2 4 6 11 17 -6 10
16 Zecorner Kayserispor 12 1 6 5 13 28 -15 9
17 ikas Eyüpspor 12 2 2 8 6 15 -9 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 12 2 1 9 12 23 -11 7
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri