ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5598
    Dolar
  • Euro
    34,8967
    Euro
  • Altın
    2.433,330
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
2 Eylül 2022 Cuma - 10:00

AK Partili Atmaca hakkında suç duyurusu

Gaziemir Belediyesi'nin CHP'li 9 meclis üyesi, 7 Haziran'da yapılan belediye meclis toplantısında meclis grubunu tehdit ettiği gerekçesiyle AK Partili Uğur İnan Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, "Şüphelinin her fırsatta tüm iş ve işlemleri şikayet ederek belediye çalışmalarını sekteye uğratmaya çalışması açıkça hakkın kötüye kullanımıdır" denildi. Atmaca, şikayete konu olan meclis toplantısında CHP'li İbrahim Özkara'nın üzerine yürümüş, itiş kakış yaşanmıştı. 

AK Partili Atmaca hakkında suç duyurusu

SONKALEİZMİR-Gaziemir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, İzel Zenginobuz Derinsu, Necati Kırmaz, Nilgün Karadeniz, İbrahim Özkara, Ali Kavasu,Lütfü Özcan, Nimet Şekercioğlu, Sercan Doğan ve Meral Yiğit, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. 



Menderes Cumhuriyet Savcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde Atmaca'nın CHP meclis grubunu tehdit ettiği ve sık sık yaptığı şikayetlerle denetim baskı unsuru oluşturarak yıldırma politikası güttüğü vurgulandı. 
CHP'li üyelerin verdiği şikayet dilekçesinde şöyle denildi:

"07.06.2022 günü gerçekleşen Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısında meclis usul ve adabına yakışmayan ve meclis grubumuza karşı söylenen tehditvari sözler sebebiyle söz konusu olay hakkında sayın savcılığınıza başvurma zorunluluğumuz hasıl olmuştur. 

Şöyle ki; 07.06.2022 günü söz konusu meclis toplantısına meclis üyeleri olarak katılmış bulunmaktayız. Şüpheli Uğur İnan Atmaca, yapmış olduğu konuşma ile meclis üyelerimizi ve bürokratlarımızı alenen tehdit etmiştir. Şüpheli "...encümene yeni seçilen arkadaşlanmız attıkları imzaya dikkat etsinler dedik. Bakın tekrar söylüyorum, bunlar çok ciddi. Yarın, bugün böyle gelir geçer. Yarın karşınıza çıkar. On sene sonra çağırırlar, beş sene sonra çağırırlar. O yüzden encümendeki arkadaşların özellikle attıkları imzayı, müdürlüklerdeki arkadaşların özellikle yolladıkları yazılan çok ince eleyip sık dokumalannı tavsiye ediyorum. Ben kimseye şunu yap ya da bunu yap deme şeyinde değilim, iradesinde değilim. Ama tavsiye niteliğinde söylüyorum. Yarın ciddi anlamda başınız ağrır. Bununla ilgili soruşturma geçiriyorsunuz ve hala uslanmıyorsunuz..." diyerek meclis üyelerini, encümen üyelerini ve belediye bürokrasisini açıkça tehdit etmiştir. 

(Uğur İnan Atmaca)

Şüpheli Uğur İnan Atmaca, 3 yıllık meclis üyeliği süresince belediyenin ve meclisin neredeyse tüm iş ve işlemlerini her türlü şikayet merciine başvurmak suretiyle onlarca soruşturma açılmasına sebep olmuştur. Ayrıca şüpheli, şikayet yolunu bizler üzerinde bir baskı aracı olarak kullanmaya çalışarak, denetlenmeyi ve soruşturmaları uslandırma yöntemi olarak gördüğünü, her türlü iş ve işlemi şikayet ederek korku ve tedirginlik yaratarak meclis üyelerini ve bürokratları disipline etmeye çalıştığını açıkça ifade etmiştir. Ancak söz konusu şüpheli Uğur İnan Atmaca, iktidar partisi meclis üyesi olup bu pozisyondaki kişilerin kelime olarak tavsiye niteliğinde vermiş oldukları bu salıkların aba altından sopa göstererek bir tehdit olduğunu anlayacak zekaya hepimiz sahibiz! Bu cümleler açıkça tehdit içermektedir. İktidar gücünün, her şikayet üzerine sürekli denetim yaptırarak yıldırma politikasına dönüştürülmesidir. 


Gaziemir Belediyesi'nin meclis üyeleri ve bürokratları yasal olmayan veya usule aykırı hiçbir iş ve işleme bugüne kadar imza atmamıştır ve bundan sonra da atmayacaktır. 3 yıldır şikayet üzerine başlatılan her türlü soruşturma ve denetimden dimdik çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Ancak söz konusu şüphelinin hizmet üretmek adına gece üyelerimizin ve bürokratlarımızın her işlemini şikayet ederek soruşturma başlatılmasına sebep olarak aslında bu şikayetleri niçin yaptığını 'Hala uslanmıyorsunuz' söylemiyle açıkça ortaya koymaktadır. Hukuka aykırı ve usulsüz bir iş ve işlemin şikayet edilmesi haktır. Ancak şüphelinin her fırsatta tüm iş ve işlemleri şikayet ederek belediye çalışmalarını sekteye uğratmaya çalışması açıkça hakkın kötüye kullanımıdır. Hakkın kötüye kullanıldığına ilişkin son 12 ayda gerçekleştirilen 13 ayrı denetim ve soruşturma listesini takdirlerinize sunuyoruz. Bu itibarla ekli 07.06.2022 tarihli meclis tutanağında ve sesli görüntü kayıtlarında da görüleceği üzere şüpheli Uğur İnan Atmaca'nın eylemlerine uyan TCK ilgili maddelerince tehdit suçuna vücut veren tüm fiil ve eylemleri yönünden şikayetimizi sunarak gereğinin sayın savcılığınızca yapılmasını arz ve talep ederiz."



MECLİSTE İTİŞ KAKIŞ YAŞANMIŞTI

Gaziemir Belediyesi'nin 7 Haziran'daki meclis toplantısında alınan kararları eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile CHP grubu arasında çıkan tartışma itiş kakışa dönüştü. Atmaca, "Benim canımı sıkma" diyerek yerinden kalkıp CHP'li meclis üyesi İbrahim Özkara'nın üstüne yürümüş, Özkara da kendisini iten Atmaca'ya karşı savunmaya geçmişti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Halil Arda "Encümendeki üyelere, meclis üyelerine ayağınızı denk alın diyorsunuz. Korkuyla kimseyi yıldıramayacaksınız” diyerek meclise ara vermişti.

 
Otomobil satışlarında sert düşüş!
 
Masterler’den İduğ’a teşekkür ziyareti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker'e Süleyman Soylu davası!
Sedat Peker'in Youtube'da yayınladığı videolardaki iddiaları üzerinde ...
Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalandı!
İçişleri Bakanlığı, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Ankara Üniversitesi ...
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in ifşaatlarına ilişkin "Talanın ...
 
Erdoğan, Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Serkan Taranoğlu’nu görevden aldı
Sedat Peker'in rüşvet iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan ...
TFF binasına silahlı saldırı!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki binasına silahlı saldırı ...
İzmir'deki kadın eylemi mitinge döndü
CHP İzmir Kadın Kolları tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ...
 
TIR'ın lastiği patladı: 1 ölü, 5 yaralı!
İzmir'in Menemen ilçesinde lastiği patlayan TIR'ın başka bir TIR ve otomobile ...
Bülent Arınç'tan Sedat Peker'in iddiaları hakkında flaş sözler!
Bülent Arınç, Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarında AK Partili isimlerin ...
İzmir'de asbestli gemiyle mücadele sürüyor. Tunç Soyer: "Çelik gibi durmaya devam edeceğiz"
İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Kurulu, İzmir'e söküm için geliş izni iptal ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri