ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
23 Kasım 2023 Perşembe - 14:24

AK Partili Çankırı'dan cumhuriyet çınarı Sabiha öğretmene ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı bir yurt gezisinde Konya’da Mustafa Kemal’i karşılayanların arasında yer alan ve bugün İzmir’in Dikili ilçesinde ikamet eden 108 yaşındaki Öğretmen Sabiha Özar’la, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir araya geldi. 

AK Partili Çankırı dan cumhuriyet çınarı Sabiha öğretmene ziyaret...

Cumhuriyetin ilanı öncesi 7 yaşında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sen büyüyünce öğretmen ol” sözünden yola çıkan ve nice nesiller yetiştiren 108 yaşındaki Sabiha Özar, hayat dersi niteliğinde sözleriyle hem düşündürdü hem umutlandırdı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette kimi zaman geçmiş yad edildi kimi zaman da geleceğe dair nasihat niteliğinde sohbet edildi.  Titreyen elleri ve ağır duyan kulaklarına rağmen adeta dünün hafızası niteliğinde yaşayan Özar, Atatürk’ün, ‘Okuyup öğretmen ol’ tavsiyesiyle 42 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştirdi.

Yaşadıklarını an gibi hatırlayan, öğrenmenin ve öğretmenin meşalesini yakarak Anadolu’nun dört bir yanında göreviyle ışık olmanın gururunu yaşadığını söyleyen Özar, “1916’da doğdum. Osmanlının son zamanlarını gördüm. Ben daha o zamanlar 7 yaşında hazırlık sınıfındayım. Paşamın önündeydim. Paşam o gün lokomotifle geldi. İlk kez tren görmüştüm. Yanında hanımı Latife Hanım da vardı. Cumhuriyetin kurulmasına 7 ay vardı. Memleketi düşmanlardan temizlediği için çocuk aklımla onu pehlivan zannediyordum. Ama bir pehlivandan da fazlasıymış. O benim başımı okşadı, çenemi tuttu ve ellerimi tutarak ‘ne güzel çocuklar bunlar. Hiç görmedim böyle güzel çocuklar. Çok memnunum. Siz bu yaşta okula başlamışsınız. Okullarınızı hiç bırakmadan devam edin. Sen okuyup öğretmen ol’ dedi. Ben de her öğretmenler gününde kürsülerde Türkiye’nin vaziyetiyle ilgili öğrencilere hitaben konuşma yapardım. Çünkü Mustafa Kemal ile ilgili aklımı özümle birleştirdim. Bundan da büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

Bugünün Öğretmenlerine Mesaj!

Sabiha Özar bugünün öğretmenlerine de verdiği mesajla, “Sizin ziyaretiniz bana 100 yıl daha verdi. Bunlar bana mutluluk ve yaşama sevinci veriyor. Atatürk’ün en güzel devrimlerinden biri de milletvekili seçimleri. Milletimizi yükseltmek için bir hareket olarak nitelenmiş. Şimdiki öğretmenlere ise tavsiyem, ben de bir öğretmen olarak buna çok dikkat ediyorum.  Ülkemiz huzur içinde yaşasın. Televizyonlarda olayları izliyoruz. Siyasiler de buna dikkat etmeli. En önemlisi de çocuklarımız. Geleceğimiz, kuşaklarımız için çok önemli. Evvela iyi de yetişiyorlar artık. Doktorlar çoğaldı. Artık eğitim seviyesi de arttı. Benim babam doktor olmadığı için vefat etti” İfadelerinde bulundu.

Sevin!

Uzun yaşamanın sırrının ise ‘sevmek’ olduğunu söyleyen Özar şöyle konuştu: “Bana, ‘ne yiyorsunuz da bu yaşa kadar yaşadınız?’ diye soruyorlar. Yemeyi düşünmeyin. İnsanları sevin, hayvanları sevin, vatanınızı sevin, tanrıyı sevin. Çünkü Tanrı da insana kuvvet verir. Tanrı, cennet ve cehennem insan ruhuna ‘dur – durma’ der.” Mustafa Kemal nasıl söylemiş: ‘Benim naçiz vücudum ebet bir gün toprak olacak’ diye.. Ben de toprak olacağım. Kimseyi incitmeyin. ‘bu kötüdür’ diye kimseyi hırpalamayın. İnsanlık budur. Herkesi insan olarak görmek isterim. Huzur içinde olalım. Herkesin zekasına ve iş gücüne göre yaşadığı bir dünyası olsun.”

Çankırı’dan ‘orman’ Sözü

AK Partili Çankırı da Özar’ı Cumhuriyetin dünü ve bugünü olarak nitelendirerek; “Siz Türkiye’de yaşayan bir tarihsiniz. Türkiye Cumhuriyetinin dünü ve bugünüsünüz. Siz Cumhuriyetin 100’üncü yılında ve ikinci yüzyılında bizim yaşayan en kıdemli öğretmenimiz olarak başımızın üstündesiniz. Bizler çok mutluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk o kadar ön görülüymüş ki sizdeki ışığı görmüş ve ‘öğretmen ol’ demiş.  Ne mutlu ki bizlere, sizlerin yetiştirdiği nesillerle bir aradayız. Sizin nezdinizde tüm öğretmenlerimizin günü kutlu ve daha umutlu olsun. Türkiye’de terör kurbanları arasında en çok öğretmenlerimiz vardı. Neden? Çünkü bu ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını istemiyorlardı. Çok şükür o günler geride kaldı. Bu yüzden bizler de bunun için canla başla çalışıyoruz. ” diye konuştu.

Öte yandan Çankırı Sabiha Özar’ın ismini taşıdığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişimine katkı sağlayan tüm isimlerin kendi adları ile yaşatılacağı ormanı kente kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Felsefesini Resmettiği Tabloyu Hediye Etti

Sabiha Özar, 100 yaşında iken hayat felsefesi olarak nitelendirdiği ‘Doğumda ölümde hayatın gerçekleridir. Ancak bu iki gerçek arasında önemli olan senin ne yaşadığın, nasıl yaşadığın ve neler yaptığındır’ sözlerini tuvale yansıttığı tabloyu AK Partili Çankırı’ya hediye etti.

 

 
İzmir’in dayanışma noktaları uluslararası program ile güçleniyor
 
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizleri kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay'dan HEDEP vetosu!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının 'HEDEP' olarak ...
CHP lideri Özel'den hakkında soruşturma açılan Başkan Soyer'e destek....
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ...
Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokolü paylaştı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi ...
 
Serdar Kolay, Narlıdere için yola çıktı
İş insanı Serdar Kolay, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Narlıdere ...
Menderes'te Soylu yeniden aday...
Geçmiş dönem Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 31 Mart Yerel Seçimleri ...
CHP'li Kılıç, akran zorbalığını TBMM gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son aylarda artan “akran zorbalığı” ...
 
Politika Durağı’nda yerel seçim tespitleri...
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır Bir TV’de ...
CHP İzmir İl Örgütü'nden Başkan Soyer'e büyük destek...
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmasından ...
Kent yönetimi ve demokrasi
Eser Atak yazdı...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri