ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
14 Mart 2024 Perşembe - 13:08

AK Partili Çiftçioğlu'dan Karşıyaka'ya meydan projesi...

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin vitrini olacak Karşıyaka Yeni Kent Meydanı Projesi’ni anlattı. Çiftçioğlu, yeni meydan projesi ve yapılacak çalışmalarla ulaşım ve park sorununu da azaltarak Karşıyaka Çarşısı’nın günün her anı yaşayan ve daha canlı bir yer haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

AK Partili Çiftçioğlu dan Karşıyaka ya meydan projesi...

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin vitrini olacak yeni meydan projesi ve Karşıyaka Çarşı’sına yönelik atacağı adımları anlattı. Karşıyaka’nın çehresini değiştirecek projeyi anlatan Çiftçioğlu, “Doğru ve stratejik projelerle Karşıyaka’mızın değerine değer katacak adımları bir bir atarak örnek bir belediyeciliği ortaya koyacağız. Çünkü biz Karşıyakalının her şeyin en güzelini hak ettiğini düşünüyoruz. Karşıyaka’nın farkının ortaya çıkması gerektiğine inanıyoruz. Çarşımıza yönelik çalışmalarımız ve çarşımıza güç verecek Yeni Kent Meydanı projemizle farkımızı ortaya koyacağız.” dedi.

‘’Karşıyaka yeni kent meydanı fark yaratacak’’

Karşıyaka’ya yakışır yeni bir meydanı oluşturacaklarını belirten Çiftçioğlu, “Karşıyaka’nın kalbinin attığı, çarşının çıkışında bulunan İZBAN İstasyonu ile Latife Hanım Köşkü, Alibey Hamamı ve devlet kurumlarını içine alan toplam 18 bin metrekarelik bölgede Karşıyaka’ya değer katacak yeni bir kent meydanı hayata geçireceğiz. Komşularımızın daha fazla sosyalleşip, dinlenebileceği modern bir kent meydanını göreve geldiğimizde Karşıyaka’mızla buluşturacağız. Çevre dostu olarak tasarladığımız meydan projemiz ile bölgede bulunan resmi binaları tek çatı altında toplayacağız. Yer altında 800 araçlık otopark yaparak bölgedeki otopark sorununa çözüm bulacağız. Dolmuş duraklarımız için de özel bir alan oluşturarak hem trafiği azaltacak hem de nitelikli bekleme alanları oluşturacağız. En önemlisi de Karşıyaka’mızın bir değeri olan Latife Hanım Köşkü ile meydan ilişkisinin güçlendirecek,  yaya-araç ilişkisini sağlıklı ve işlevsel hale getireceğiz. Daha yeşil ve ferah çağdaş bir meydanı Karşıyaka’mıza kazandıracağız.” diye konuştu.

‘’Karşıyaka çarşı canlanacak, Karşıyaka kazanacak’’

Yeni Kent Meydanı Projesi ile Karşıyaka Çarşısı’na güç katacaklarını da belirten Çiftçioğlu, “Maalesef Karşıyaka Çarşımız bizim kanayan bir yaramız. Karşıyaka'da simgesel değerlerimize ve tarihimize baktığımız zaman çarşının bizim tarihimizde yeri çok yüksek ve değerli. Maalesef şu an saat sekizden, dokuzdan sonra Karşıyaka'mızın özellikle çarşısı ve ara sokaklarına giremiyorsunuz bile. Kadıköy Çarşı’ya baktığınız zaman günün her saati yaşayan bir çarşıdır. Eskiden Karşıyaka Çarşı’yla beraber rağbet gören çarşılar diye hep akıllara gelir ve konuşulurdu. Bugün geldiğimiz noktada Karşıyaka Çarşı maalesef eski özelliğini kaybetmiş durumda, doğru bir belediyecilikle yeniden canladırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 ‘’Karşıyaka çarşıya olan ilgiyi artıracağız’’

Çiftçioğlu sözlerinin devamında ise “Bizler Karşıyaka Çarşı’mıza yönelik yapacağımız düzenlemelerle ve organizasyonlarla daha canlı bir yer haline getirmeyi planlıyoruz. Biz çarşımızı yan sokaklarıyla birlikte günün her saati yaşanılabilecek alanlar haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bizler çarşımızda ve ara sokaklarında tüm çevresel düzenlemelerimizi, orada yaşamın ilerleyebilmesi için tüm altyapı olanaklarını hazırlayacağız. Çarşının cazibe merkezi olabilmesi anlamında da esnafımıza tüm katkıları vereceğiz. Çarşımızı eski gücüne esnafımızla birlikte kavuşturacağız. Ancak bizim belediye olarak öncülük yapmamız gerekiyor. Belediye olarak birtakım olanakları açmamız lazım ki peşimizden esnafımız gelsin. Belediye olarak doğru bir altyapıyı ortaya koyduğumuzda çarşımız eski tarihi günlerinde olduğu gibi yeniden ayağa kalkacak.” diye konuştu.

 
Altay'a Eren'den kötü haber!
 
Balçova Belediyesi'nden 33 milyonluk satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal sendika temsilcileriyle buluştu...
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, işçi ve memur sendikalarını ...
CHP'li Eşki, öldürülen kedi Eros adına Bornova'da klinik açacak!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, İstanbul’da Eros isimli kediyi ...
AK Partili Çayır: ''İzmir’in ruhunu Bornova’da hissetmek mümkün’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, İzmir’in ruhunu, İzmir’in ...
 
AK Partili Sadık Tunç: ''Belediye alfabesini bilmeyen yöneticiler halka hesabını verecek''
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
CHP’li Mutlu: ''Bizim başarımız başka kadınların önünü açacak''
Saha temasları kapsamında ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Konak ...
CHP Bayraklı Adayı Önal’dan, gençlere müjde...
CHP Bayraklı’nın genç belediye başkan adayı İrfan Önal, gençlerle yaptığı ...
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Çok çalışın bu seçimi alın
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Cemil Başkan AB normlarında belediyecilik yaptı
CHP Genel Başkanı Özür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Bayındır'da dolu altında miting
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri