ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3993
    Dolar
  • Euro
    34,8101
    Euro
  • Altın
    2.404,810
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
24 Temmuz 2023 Pazartesi - 12:22

AK Partili Karatekin'den Harmandalı tepkisi: "Çiğli kaderine terk edilmiştir’’

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin depolama faaliyetlerinin durdurulması kararını verdiği Harmandalı çöplüğü ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi'ni eleştirdi.

AK Partili Karatekin den Harmandalı tepkisi:  Çiğli kaderine terk edilmiştir’’

Çiğli Harmandalı Çöplüğü konusunun, uzun yıllardır çözülemeyen bir vaka olduğunu söyleyen AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin şu açıklamayı yaptı:

"Çiğli Harmandalı Çöplüğü'nün kapatılması gerekliliği, uzun süredir bilinen bir gerçektir. Ancak, ne yazık ki, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu soruna yönelik çözüm odaklı adımlar atmaktan uzak durmuştur. Kayma tehlikesi, çöplüğün kapasitesini aşması ve Çiğli halkının sağlığını tehdit etmesi gibi ciddi sorunlar, belediye yetkilileri tarafından görmezden gelinmiştir. Geçtiğimiz günlerde, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ortak bir basın açıklaması yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün olayı yeni öğrenmiş gibi çöplüğün kapatılmasına yönelik çağrısı yapması, göz ardı edilemeyecek bir durumdur. Biz de o zaman kendisine ‘Günaydın’ diyoruz. Evet, bizim de çağrımız bu depolama alanının ömrünü tamamlamış olması nedeni ile kapatılması yönündedir. Ancak yeni yapılması planlanan Menderes Katı Atık Depolama Alanı için alınacak izinler hakkında, kamu kurumları önünde gidip kapılarında basın açıklaması yapmak gerçekten kendi eksikliğini kapatmak için vatandaşı yanlış yönlendirmekten başka bir şey değildir.

Açıklamada kurumların koyduğu şerhin kaldırılması istenilmekle birlikte bunun ileride yaratacağı yeni sıkıntılar için aynı kişilerin yine gelip kapılarda basın açıklaması yapmaması adına kurumlarımız kanunlara uygun bir çalışma yürütülmektedir. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi, ÇED raporunu kanunlara uygun hazırlasın, kurumların yaptığı yönlendirmeleri yerine getirsin ondan sonra bununla ilgili bir talepte bulunsun. Kendi istedikleri gibi ÇED raporu hazırlayıp, bunu kurumlara dayatıp, kanunlara aykırı da olsa ‘onayın’ demek hangi mantığa sığar! İzmir’de, devletin hiçbir kurumu yeni bir tesise engel olmaz, ancak yeni tesisin de eski tesis gibi ileride sıkıntı çekmemesi için ülke kaynaklarının korunması, insan sağlığının korunması, sürdürülebilir bir gelecek için bu tesisin altyapısının hukuken ve fiilen düzgün olması gerekmektedir. Aksi halde yine gelip buraya nasıl imza atılmış diye aynı kişilerin toplanacağını biliyoruz. Başlangıçta izin verilen yer diye bahsedilen Menderesteki alan hakkında, kurumlar, mevzuatlara uygun çalışmaya başlamasına dair bir görüş veriyor.  Ama devamında kanuna uymayan bir ÇED raporuna hangi memur imza atacak? Kendileri açıklamalarında tesisin toz, duman çıkarmayacağını, kimyevi atık bırakmayacağını söylüyorlar. O zaman bunu ÇED raporuna da işleyeceksin ki kurumlar da buna göre hareket edecek. Doğrudan gelip bunu imzalayıp demek, şerhi kaldırın demek hem çevreye duyarsızlık hem kanunlara duyarsızlık hem de geleceğimize duyarsızlıktır.’’

"SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"

Çiğli Harmandalı Çöplüğü'nün kapatılması ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için tüm yetkilileri sorumluluk almaya çağırdığını ifade eden AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, ‘’Parti ayrımı gözetmeksizin, çevre ve sağlık konularında işbirliği yapmanın, geleceğimiz için kritik bir öneme sahip olduğunun altını çiziyoruz. Ayrıca, CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü, Çiğli’de yaşayan hemşehrilerimizin beklentilerini karşılamaktan uzak bir tutum sergilediği için kınıyoruz. Görevini ihmallerle geçiştirmek yerine, Çiğli Harmandalı Çöplüğü'nün oluşturduğu çevre ve sağlık tehdidini ciddiye almalı ve halkın taleplerine uygun şekilde hareket etmelidir. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorumsuzluk ve ihmallerle dolu bir tablo ile Çiğli’yi kaderine terk etmiştir. Harmandalı Çöplüğü'nün kapatılması için acil ve etkili bir şekilde adımlar atılmasını talep ediyoruz. Aksi halde, çevre ve sağlık sorunları artarak devam edecek ve gelecek nesiller bu ihmallerin faturasını ağır ödeyecektir.’’ dedi.

 
Çandarlı’da festival rüzgarı esti
 
Twitter'da yeni dönem... Kuş gitti X geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel: "Hukukun gösterdiği yolda yürüyen yargı mensupları sürgün edildi"
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Deniz Yücel, ...
CHP Foça'da delege seçimleri tamamlandı...
CHP Foça İlçe Örgütü ilçenin tamamında delege seçimlerini tamamladı. Yeni ...
Cumhur İttifakı'nda ilaç zammı çatlağı!
AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katılan eski bakan ...
 
CHP'li Yücel'den 24 Temmuz mesajı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, 1908 ...
Demokrat Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklik yapıldı
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş'ı parti sözcülüğüne atadı.
CHP'den 'belediye başkanları buluşması' açıklaması
CHP’li belediye başkanlarının toplantısında ‘değişim’ tartışması nedeniyle ...
 
CHP, Halk TV'yle yapılan tüm anlaşmaları feshetti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ...
Anket sonuçları açıklandı...İstanbul'a kim aday gösterilmeli?
ALF Araştırma yerel yönetimlerde öne çıkan isimleri belirlemek üzere bir ...
Sızdırılan toplantı sonrası ilk görüşme
CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri