ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3651
    Dolar
  • Euro
    34,9645
    Euro
  • Altın
    2.325,480
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
25 Mart 2023 Cumartesi - 10:34

AK Partili Nasır’dan Başkan Sandal’a yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın rezerv alanda gerçekleştirilen satış ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Nasır, ‘"Sayın Sandal, depremden sonra taşın altına elini koyamadı ama hükümetimizin yaptıklarını karalamak için bol bol laf üretiyor" dedi.

AK Partili Nasır’dan Başkan Sandal’a yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 2020’de yaşanan deprem sonrası 1404’ü Bayraklı merkezde ve 3657’ü rezerv yapı alanında olmak üzere toplamda 5061 konut, 357 işyeri, anaokulu, ilköğretim okulu, ortaöğretim okulu, sağlık tesisi, 2 cami ve genel altyapı işlerinin TOKİ tarafından kısa sürede tamamlanıp, depremzedelerin oturmaya başladığını söyledi.

Nasır, ‘’21 yıllık AK Parti iktidarında biz vatandaşımıza ne söz verdiysek yerinde getirdik. İzmir’de yaşadığımız depremden sonra da kısa sürede konutların yapılıp teslim edileceğine yönelik sözlerimiz oldu. Çok şükür bu sözümüzü de yerine getirdik, yaptığımız konutlarda depremzedelerimiz oturmaya başladı. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirirken, yaptıkları laftan öteye geçmeyen, yaptığımız işleri karalamaya çalışan bir yerel idare bulduk karşımızda. Gönül isterdi ki el birliği ile bu işleri yapalım. Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Serdar Sandal, depremden sonra taşın altına elini koyamadı ama hükümetimizin yaptıklarını karalamak için bol bol laf üretiyor. Son günlerde de sanki olağandışı bir durum varmış gibi rezerv alanla ilgili iddialar ortaya attı. Buradan Sayın Sandal’a söyleyelim, daha öncede söylediğim gibi depremzedeler için ayrılmış konut alanından herhangi bir satış söz konusu değil, kendisinin iddia ettiği satışlar, bölgede 3194 sayılı imar kanuna göre yapılan planlama kapsamında o bölgeye hizmet edebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan diğer donatı alanları olarak planlanmış.’’ dedi

Çığırtkanlık yapıyor ama mevzuat ne ise o şekilde bir işlem gerçekleştirilmektedir

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bayraklı Mahallesinde yer alan 2 bin metrekare yüzölçümlü,  ‘Bakım ve Akaryakıt İstasyonu Alanı’ imarlı olan 40331 ada 7 parsel nolu taşınmaz,  idarenin mevzuatları gereğince, satış tarihinden 15 gün önce Türkiye geneli yayın yapan gazetelerde ve idarenin web sayfasında ilan edilerek, idarenin tüm müzayedelerinde olduğu gibi  herkese açık ve şeffaf bir şekilde, internetten dahi katılıma açık olarak ve noter huzurunda 29-30 Haziran 2022 tarihinde yapılan Arsa Satış Müzayedesinde, 18 milyon TL bedelden satışa sunulmuş, taşınmaz için 5 adet katılımcının rekabet ettiği açık arttırma neticesinde; 41 milyon 200 bin TL bedelle satış  gerçekleştirilmiştir. Sandal, ortamda bir usulsüzlük varmış gibi bir çığırtkanlık yapıyor ama mevzuat ne ise o şekilde bir işlem gerçekleştirilmektedir. Belediye Başkanı olarak hukuki bir sıkıntı görüyor ise yargıya başvurması gerekir. Asrın felaketine müdahalede bile dünyadan büyük övgüler alan bir devlet kurumunu töhmet altında koyması yakışıksız bir davranıştır. Başkanın bilgisi olsun rezerv alanda TOKİ Mülkiyetindeki ‘Günübirlik turizm tesis alanı” imarlı 2 adet taşınmazda 04-05-06 Nisan 2023 tarihinde yapılacak. Arsa Satış Müzayedesinde satışa sunulacak, takip edip şeffaflığını kontrol etsin.’’ .

Gündem olma heveslerinden vaz geçip Bayraklılı hemşehrilerimize hizmet etmesini öneriyorum

CHP zihniyetinin İzmir’i her geçen gün geriye götürdüğünü dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Deprem gerçeği olan, yapı stokunun yüzde 80’nine yakının dönüştürülmesi gereken İzmir’de, 22 yıldır yerel iktidarda olan CHP yönetim anlayışı bugüne kadar sadece 900 konut yapmış. Sayın Serdal Sandal’ın çamur atmaya çalıştığı TOKİ, önüne çıkartılan tüm engellere rağmen İzmir’e 25 bin konut, 20 bin seyirci kapasiteli Göztepe Stadyumu, 11 cami, 7 hastane, 3 kamu hizmet binası, 13 ilkokul, 1 kreş, 7 lise, 1 pansiyon,1 sağlık ocağı, 2 spor salonu,12 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 6 büfe, 8 dükkan yapıp teslim etmiştir.  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal şov peşinde koşup, gündem olma heveslerinden vaz geçerek Bayraklılı hemşehrilerimize hizmet etmesini öneriyorum. Depremden sonra vatandaşı oyalayarak bir tek dönüşüm ile ilgili iş yapmadılar. Sayın Sandal, Çiçek Mahallesi’nde heyelan var, orada bu zamana kadar ne çalışma yaptınız? Bir vatandaşın burnu kanarsa bunun vebalinin altından nasıl kalkarsınız? Siz yapılanların önüne set olmaktan geri durun, Belediye Başkanlığı yaparak, vatandaşa hizmet götürün.’’ dedi.

 
Karşıyaka galibiyet peşinde
 
Ahmet Kural ve Çağla Gizem Çelik'ten üzücü haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de üye seferberliği sürüyor
İzmir’in sevilen iş İzmirli iş insanı ve eski siyasetçi Serhan Menteşe ...
Beko: Üsküp ve İzmir’in kardeşliği miras kalacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Makedonya’nın Üsküp kenti arasında ...
Ağıralioğlu neden adaylık başvurusu yapmadığını açıkladı!
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
AK Parti İzmir temayül yoklamasına gidiyor
AK Parti İzmir, 14 Mayıs 2023’te yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili ...
HÜDA PAR seçime AK Parti listelerinden girecek!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta ...
Ağıralioğlu, hangi partilerden teklif aldığını açıkladı!
“Ben partimden rahatsız değilim” diyen İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu, ...
 
Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı!
14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde seçmenler tarafından belirlenecek ...
AK Parti İzmir'de aday adaylığı için 189 kişi başvurdu
AK Parti İzmir'de 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili ...
CHP'li Sındır'dan "Orman Kanunu" teklifi tepkisi: "Rant odaklarının taleplerini karşılıyor"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri