ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4788
    Dolar
  • Euro
    43,8751
    Euro
  • Altın
    4.094,110
    Altın
  • Bist-100
    9.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    5/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    9/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
'Valinin yeğeniyim' diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
"Valinin yeğeniyim" diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
19 Ocak 2025 Pazar - 09:42

AK Partili Saygılı'dan CHP'li Aslanoğlu'na yanıt...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, hükümetin yatırım bütçesi üzerinden eleştirilerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na yanıt verdi. Aslanoğlu, "CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun hesap-kitap bilmediğini kooperatif skandalından biliyoruz. Bilgi sahibi olmak yerine, yalan üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar" dedi.

AK Partili Saygılı dan CHP li Aslanoğlu na yanıt...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Sayın Aslanoğlu’nun hesap-kitap bilmediğini kooperatif skandalından zaten biliyorduk. Belki biraz İzmirli mağdurlardan utanır da hesap öğrenir diye düşünüyorduk. Ancak görüyoruz ki, bilgiden ve hesap yapmaktan uzak bir yaklaşımla kendi yanlışlarını örtbas etmeye çalışıyor.

1 - 449 milyar TL yatırım: Bu rakam, 22 yıl boyunca yapılan yıllık harcamaların toplamıdır. Döviz cinsinden 22 yılda yaklaşık 100 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirilmiştir. Ancak sizin dile getirdiğiniz bu yıl İzmir’den toplanan vergiler, güncel yılın değerleridir. 22 yılda bugünkü değerle toplamda 3,6 trilyon TL yatırım yapılmıştır. Buna karşılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi son 20 yılda dolar bazında toplam 20 milyar dolarlık bütçe yönetmiştir. Ancak bu bütçeyle İzmir’e yapılan yatırımların durumu ortadadır.
2 - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki bütçesi 90 milyar TL’dir. Döviz cinsinden bu rakam yaklaşık 2,3 milyar dolar etmektedir. İlçe belediyelerinin bütçeleri de eklendiğinde, İzmir’de toplamda 30 belediye ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 150 milyar TL’yi geçmektedir. Bu bütçenin yüzde 94’ü, merkezi hükümetin topladığı vergilerden İzmir’e aktarılmaktadır. Kendine göre hesap uzmanı olan Şenol Bey’e hatırlatmak gerekir ki, İzmir’den bu yıl toplanan 500 milyar TL’lik verginin 150 milyar TL’si doğrudan belediyelere hizmet yapmaları için geri ödenmektedir. Ayrıca, İzmir’de görev yapan 134 bin kamu görevlisinin maaşları da bu rakamlara dahil değildir.
3 - Kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan bir parti olan CHP’nin altı okundan biri halkçılık, diğeri ise devletçilik ilkesidir. Bu ilkeler, sosyal devlet anlayışını benimsemeyi ve her vatandaşa eşit hizmet sunmayı gerektirir. Bu nedenle, tüm illerden toplanan vergiler, ülke genelinde eğitime, güvenliğe, sosyal yardımlara ve sağlığa harcanmaktadır. Ancak görüyoruz ki Şenol Bey’e göre Hakkâri, Van ya da deprem bölgesi illerine yatırım yapılmasın, oradaki memurlara maaş ödenmesin. Çünkü İzmir, onun gözünde başka bir ülkenin şehri gibi görünüyor. Zaten geçmişte, kooperatif yolsuzluklarını birlikte planladıkları eski belediye başkanı “ayrı bayrak, ayrı para basalım” derken, il başkanı olarak tek kelime etmemişti. Çünkü o dönemde gündemleri, kooperatifler üzerinden bir sistem kurmaktı ve kötü hesap bilme alışkanlıkları yüzünden kooperatiflerin durumu ortada. CHP’nin bu ülkede neden iktidar olamadığı, Şenol Bey ve onun gibi düşünenlerin bu dar bakış açısından açıkça görülüyor: “İzmir’de toplanan vergiler İzmir’de kalsın, başka şehirlere devlet olarak yatırım yapılmasın” anlayışı.

4 - İzmir’de toplanan vergilerin yüzde 40’ı, ülke genelinde satın alınan sigaraların ÖTV’sinden gelmektedir. Ancak sigara firmalarının merkezleri İzmir’de olduğu için, Hakkâri’de ya da deprem bölgesinde bir paket sigara alan vatandaşın ödediği ÖTV, İzmir’in vergi gelirine yazılmaktadır. Tüm bunları öğrenip bilgi sahibi olmak yerine, yalan üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar. Bu nedenle, kendisine tavsiyemiz: Yüzde 94’ü merkezi hükümetten gelen 91 milyar TL’lik bütçenizi doğru kullanın, çalışanlarınızın maaşını ödeyin ve mağdur ettiğiniz kooperatif mağdurlarına bir açıklama yapın. Son olarak, Grup Başkan Vekilime talimat veriyorum: Pazartesi günü size eşlik ederek Vergi Dairesi’nden randevu alıp tüm bu anlattığımız detayları açıklasınlar. Belki bu vesileyle, sorumluluk sahibi bir siyasetçi gibi davranarak gerçekleri öğrenir ve İzmir kamuoyunu ucuz siyasetinize mahkûm etmezsiniz. Çünkü İzmirliler, sizin 25 yıldır süregelen kötü yönetiminizden fazlasıyla çekti. Bu güzel şahirimiz için devlet tarafından yapılanları küçümseyip, yapmadıklarınızın ise üstünü kapatamazsınız.
Son not: Güzelliklere layık olan şehrimizi bütün kalbimle çok seviyorum."

 
Buca'nın sorunları için saha turu...
 
Tugay: Yaşasın Türkiye, yaşasın Balıkesir, yaşasın İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan Özel'e 'Normalleşme' göndermesi!
CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından son günlerde ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'ye 'İzmir yatırımları' yanıtı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP kanadının hükümet yatırımları ...
CHP'de kritik toplantı sona erdi... "Sert adımlar atacağız"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ...
 
Erdoğan'dan Özel'in 'Savaş ilanı' sözlerine yanıt...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'i hedef aldı. ...
Özgür Özel: Turpun büyüğü sandıkta
CHP lideri Özgür Özel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasının ...
CHP'li başkandan Erdoğan'a jest...
Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Saray'a çağrıldığı ve burada ...
 
AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nda İçelli dönemi...
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'ne tek liste ile giren Mehmet ...
Özel'den Erdoğan'a 'Turp' yanıtı.. "Bu düpedüz savaş ilanıdır, kabul ediyoruz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 saat süren MYK toplantısının ardından ...
Erdoğan: Turpun büyükleri heybede!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri