ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
26 Mayıs 2022 Perşembe - 12:18

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e koku eleştirisi..

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bayraklı Adliyesi yakınındaki Manda Çayı'nda kentin koku sorunu ile ilgili açıklama yaptı. Gazetecilere basın açıklaması öncesi maske dağıtan Sürekli, "Pandemi bitti ama İzmir maske takmaya devam ediyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir Körfezi'nde yüzme vaadi ile ilgili de konuşan Sürekli, "Seçimden sonra 3 yıl demişti. Şimdi döneme yetişir diyor ama yüzemez" diye konuştu.

AK Partili Sürekli den Büyükşehir e koku eleştirisi..

SONKALEİZMİR-AK Partili Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili ile partililer ile birlikte Manda Çayı kenarında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"GAZETECİLERE MASKE DAĞITTI"

Gazetecilere açıklama öncesi koku gerekçesiyle maske dağıtan Sürekli şunları söyledi:

"Pandemi bitti, maskeden kurtulduk derken, bugün tekrar İzmir’in kokusundan dolayı maalesef maskeye döndük. Bugün burada maskesiz durulmuyor. İzmir’de sorunlara farkındalık oluşturmak için yerinde gerçekleştirdiğimiz basın toplantılarımıza devam ediyoruz. Geçen sene ulaşım sorununa dikkat çekme, 90 dakikanın kaldırılması nedeniyle otobüs duraklarında toplantı yaptık, özel okul imar düzenlemesi için yine orada sizlerle buluştuk. Daha sonra Körfez turuna çıktık. Sayın Başkan Tunç Soyer, ‘Ben 3 yıl sonra Körfez'de yüzeceğim’ demişti. O gün de gördünüz İzmir Körfezi’nin hali içler acısıydı ve yüzmek mümkün değildi. Sayın Başkan bu kez doğruyu yaptı yüzme denemesinde bulunmadı. Çünkü yüzemezdi. Dış körfezde yüzebilir ama İzmir’de denize girmek mümkün değildir. İzmir’de koku sorunu artarak devam ediyor. Bu sorunun nedenleri belli, hep aynı noktadayız. 1- İzmir’deki dereler körfezi kirletiyor, dereleri temizlemek için gerekli çalışmalar yapılmıyor, tersine yanlış uygulamalar yapılıyor. 2- Büyük Kanal Projesi yetersiz geliyor. Bu projenin rehabilite edilmesi lazım, 4 fazı ile ilgili ihale yılan hikayesine döndü ve bunun tamamlanması lazım.  Bununla ilgili bizim açıklamalarımız sonrasında gelişmeler oldu ve ihaleyle ilgili süreç bir hız kazandı ama yıllar sonra kazandı. 3- İzmir’in en büyük sorunu yağmur suyu ile kanalizasyonların bir arada olması, bu sebepten dolayı hem taşkınlara sebebiyet veriyor hem de koku sorunu yaratıyor, ayrıştırma yapılması lazım. Yağmur suyu ile kanalizasyonların ayrılması ve 5 bin kilometreli bir imalat olması lazım. Geçen sene 642 kilometre yapıldı şu an kaplumbağa hızı ile hareket ediyorlar. Anca 700-750 kilometre oldu, geldikleri nokta bu. Bu üç tane sorun çözülmedikten sonra İzmir Körfezi temizlenmez."

"KÖRFEZ'İ GEDİZ KİRLETMİYOR"

Sürekli şöyle devam etti:

"Bizim açıklamamızdan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı ne cevap verdi? Ne yaptı? Yüzme vaadiyle ilgili konuştuktan sonra soluğu Gediz’de aldılar ve algı operasyonuna başladılar, dediler ki İzmir Körfezi’ni Gediz kirletiyor. Gediz’e basın mensuplarını alıp götürdüler, sadece Körfez’in kirlettiğini söylemek için oralara gitmeye gerek yok. Çünkü bu doğru değil. Körfez’i Gediz kirletmiyor, Gediz’in aktığı yer Körfez’in dışında ve bilimsel olarak Körfez’i Gediz’in kirletmesi mümkün değil. Ama algı operasyonuna devam ettiler. 1ay herkesi oyaladılar, şimdi yavaş doğruyu bulmaya başladılar, Büyük Kanal Projesi ile ilgili 4. Faz ihalesini hızlandırmaya başladılar. Başkanın bir açıklaması var ve diyor ki ‘ Körfez’in kirliliğine sebep olan yağmur suyu ile kanalizasyonun aynı hatta olması’ Günaydın!... Günaydın, aylar sonra yıllar sonra bizim tespitimize geldiniz. Hani Gediz kirletiyordu… Gediz’e gittiniz. Evet, doğru bir tane o doğrunun altında üç başlık var ve üç başlıktan dolayı Körfez kirleniyor. Bunun yanında Çiğli’de de bir toplantıda Sayın Başkan Kanal Projesi ile ilgili rakamlar vermiş, orada teknik bir hata var, doğrusu benim söylediğim gibi 5 bin kilometre ve sadece yüzde 15’i yapıldı. Yapılacak çok iş var… Seçimden sonra 3 yıl demişti. Şimdi döneme yetişir diyor ama yüzemez."

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Eleştirilerini sürdüren Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne dedik biz; Sayın Başkanın ilk 100 gününü eleştirirken '100 gün aşk, çiçek, böcekle geçti lay lay lom' dedik. 6 ayı için ise, 'Yerelde cemreler düşecek diye, birinci cemre düştü, ikinci cemre düştü diye vaatlerine atıfta bulunarak, İzmir'e cemreler düşecek dediler, cemreler yerine İzmir küme düştü' dedik. Gelinen nokta bu. Koku sorunu bu sene hat safhada, geçen yıl Karşıyaka, Güzelyalı etkileniyordu şu an İzmir'in her yerinde fevkalade koku sorunu var. Sayın Cumhurbaşkanımız yıllardır koku sorununa dikkat çekiyor, biz 3 yıldır farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Doğruyu bulsunlar, bir an önce Büyük kanalı rehabilite etsinler, bir an önce dereleri hızlıca temizlesinler ama doğru yöntemle, bilimsel olarak yanlış yapıyorlar. Bilimsel yöntemini biz onlara anlatırız. Yavaş yavaş değil hızlıca yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını ayırsınlar" ifadelerini kullandı. Sürekli, hükümet olarak koku sorununun ortadan kaldırılması için destek vermeye hazır olduklarını anlatarak, "Biz koku sorununda üstümüze düşeni yaparız, destek veririz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi yetkisine giren bir şey varsa destek olur" dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR FİNANSAL SIKINTIDA"

Büyükşehir belediyesi finansal sıkıntıda, bunu son zamanlarda dünyadaki genel konjonktürel durumun Türkiye'deki yansımalarına bağlamak istiyorlar. Türkiye'de birçok belediye var ama İzmir Büyükşehir Sayın Tunç Soyer'in kötü yönetiminden dolayı finansal krize girdi. Böyle olacağını biz söylemiştik. Seferihisar'ı iflas ettirmişti, İzmir'in akıbeti de öyle olmak üzere"

"CEMİL BEY ÇARESİZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Sürekli sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Tugay'ın başlangıçta samimi yaklaştığına inanıyorum. Stat konusunda olumlu mesafemizde onun da katkıları vardır ancak gelinen noktada her ne kadar kendisi 'Bu konuda siyaset yapmayalım' dese de kendisi siyaset yapıyor çünkü Cemil Bey çaresiz durumda. Burayı yapacak olan Büyükşehir, dediler ki, 'Biz buraya 250 bin dolar ayırdık', Büyükşehir finansal krizde, parası yok, stadı yapması mümkün değil, onun için ipe un seriyorlar. Topu taca atıyorlar. Cemil Bey de çaresiz bu siyasete sığınmak zorunda kalıyor. Söyledikleri doğru değil, bunlar mazeret bu stadı bunlar yapamayacaklar. Biz 1 sene bekleyip bir şey söylemedik. Başka çareleri araştırmak için bir araya gelebiliriz ama stadın gecikmesinde konuşulacak bir konu varsa işin başına döneriz, stat işini ilk defa ortaya koyan AK Parti'dir. İzmir'de ilk stat fikri Karşıyaka Stadıdır. İlk biz Karşıyaka stadını yapacaktık, bize yaptırmadılar, engellediler, bunu Sayın Tugay da çok iyi biliyor. Karşıyakalılar da çok iyi biliyor. Geçmişle uğraşmayalım, geleceğe bakalım diyorlarsa ufak tefek yalanlara sığınmasınlar, gerçek dışı ithamlarda bulunmasınlar, biz burayı yapamıyoruz, gelin yeni bir formül bulalım desinler, oturalım, Karşıyaka taraftarı olarak, Karşıyaka Spor Kulübünün kongre üyesi olarak, Karşıyaka'da 2 dönem 2. Başkanlık yapmış biri olarak öneriyorum, il başkanı olarak önermiyorum. Oturalım, konuşalım. Projelerle ilgili bir sıkıntı yok. 6 ay önce de bunları tartıştık Atilla Kaya cevabını verdi, İZVAK açıklamasını yaptı. Cemil Bey'e bunlar uygun düşmüyor. Başlangıçtaki dik, samimi duruşuna uygun düşmüyor. Biz Cemil Bey'in bu konudaki samimi görüşüyle devam etmesini istiyoruz. Büyükşehir'in çaresizliği onu gerçek dışı beyanlarda bulunmaya itmesin."

 

 
Göztepe'de büyük revizyon!
 
Hepsi Afrika uyruklu... Bu insanlar nereye gidiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel, azalan kömür yardımlarını sordu, AK Partili vekiller "Halk zenginleşti" diyerek araya girdi!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TKİ’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü ...
CHP'li Kılıç: "Özel okul öğretmenleri köle gibi çalıştırılıyor"
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, özel okul öğretmenlerinin yaşadıkları ...
Başkan İnce'ye tepki: ''GÜZELBAHÇE YAŞANMAZ HALDE''
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, ‘’Yollarımızın hali ...
 
CHP'li Purçu'dan İmar Barışı tepkisi: "AKP vatandaşı mağdur etti"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM Genel Kurulu’nda, “İmar barışı ...
AK Parti Selçuk’tan bozuk yol tepkisi
Selçuk’un çeşitli mahallelerinden çektirdiği fotoğraflarla bozuk yolların ...
"Milletin Sesi" mitinginde halka seslendi: ''Ülke elden gidiyor''
CHP'nin İstanbul Maltepe'de düzenlediği 'Milletin Sesi' mitingine vatandaşlar ...
 
Son anket açıklandı
Türkiye, 2023 seçimlerine doğru hızla ilerliyor. MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin ...
CHP İzmir Maltepe'de...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
AK Parti İzmir'de dünden bugüne vefa toplantıları...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri