ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
17 Eylül 2022 Cumartesi - 10:19

AK Partili Sürekli'den otopark çıkışı: ''Yer göstermeden yıkmaktaki amacınız ne?''

AK Parti İzmir İl Başkanlığı bu hafta, 30 ilçedeki eş zamanlı ziyaretlerini sandık bazlı gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Konak ilçesindeki programa katılan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ilk olarak Altınordu Mahallesi Sandık Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya Katlı Otoparkı için verdiği yıkım kararına tepki göstererek, "Hiçbir alternatif ve çözüm üretmeden yıkmak yanlış. Yer göstermeden yıkmaktaki amacınız nedir?" dedi.

AK Partili Sürekli den otopark çıkışı:  Yer göstermeden yıkmaktaki amacınız ne?

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, konuyu yakından takip ettiklerini kaydederek şöyle konuştu:

“Yer göstermeden, alternatif yaratmadan bu otoparkı yıkmaktaki amacınız nedir anlayamadık? Günde ortalama 4 bin aracın giriş çıkış yaptığı, Kemeraltı başta olmak üzere tüm ilçenin yararlandığı bir otoparktan söz ediyoruz.  İzmir’in zaten kronik bir otopark sorunu var. Yenisini yapmak yerine mevcut olanı ortadan kaldırmak, yine bir kriz yaratmaktır. Ne katlı otopark esnafının ne de Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnaf ve ziyaretçilerinin mağdur olmasına asla izin vermeyeceğiz.”  Otopark altında ve yakın çevresinde faaliyet gösteren esnaf, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye mağduriyetlerini dile getirirken; iş yerleri ve otopark için hiçbir alternatif üretmeden yıkım kararı veren CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne ver yansın etti. Sürekli’ye, ‘Ümidimiz sizsiniz’ diyen esnaf; ortaya hem kendi açılarından hem de otopark ihtiyacı açısından büyük sorunlar yaşanacağını belirtti.”

5 gün kapatın, kaosu görün!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile İBB’nin ortak olduğu otoparkın yıkılmadan esnaf ve yeni otopark alanı için yer gösterilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Sürekli; “Yıkım kararına Vakıflar Bölge Müdürlüğü itiraz etti ve dava devam ediyor. Biz de bu sürecin yakından takipçisiyiz. Burada, yıkmakta ısrar eden Büyükşehir Belediyesi. Bergama’da yapılacak ve her türlü tedbiri alınmış, esnafa alternatif yer gösterilen Millet Bahçesi’nde, sırf siyaset uğruna ortalığı ayağa kaldırdılar. Peki burada ne var? Bu kadar büyük bir yükü kaldıran, bölgenin otopark ihtiyacını karşılayan bir yapıyı ortadan kaldırıp yerine ne koyacaklar! Hadi diyelim ki, tarihi bir alan düzenlemesi yapmak istiyorlar. Bunun alt yapısı doğru planlanmalı.  Bir iş yapacağım derken, sıfır önlemle yıkmak iş bilmezliktir. Otoparkı sadece 5 gün kapatsınlar, yaşanacak kaosu gözleriyle görsünler.” diye konuştu.

Kentsel dönüşümden korkuyorlar…

Esnaf buluşmasının ardından, Konak İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş’ı ziyaret eden Başkan Sürekli, daha sonra Selçuk Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz ve 2. Kadriye Mahallesi Muhtarı Adnan Acar’la bir araya geldi. “Mahalle Buluşmaları” kapsamında 1. Kadriye Mahallesine geçen Başkan Sürekli, yoğun ilgiyle karşılandı. Konak’ın pek çok mahallesinde birincil sorununun kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Sürekli, şunları söyledi;

“Tilkilik’te, Namazgâh’ta, Basmane’de, Patlıcancı Yokuşu’nda dolaştık. Altınordu Mahallesi’ne gittik. Buralarda kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ve bunu yapması gereken merci, Belediyeler.  Ama korkuyorlar; becerememekten korkuyorlar, siyasi risk almak istemiyorlar. Bırakın kentsel dönüşümü bu mahallelere verdikleri Pazar yerini dahi yapamadılar. Şimdi, dönüşüm için ortaya bir kooperatif modeli attılar. Ama bu da güdük ve göstermelik bir iş. Vatandaşı oyalama taktiği. Bundan da somut ve kapsayıcı bir uygulama çıkaramayacaklar. CHP, çeyrek asırdır İzmir’i yönetiyor, bu konuda parmakla gösterebileceğimiz bir eserleri yok. Bugüne kadar yapamadılar, bundan sonra da yapamayacaklar. Kim yapacak peki? Yine AK Parti yapacak. Cumhurbaşkanımız; Yüzyılın Sosyal Konut Projesi’ni açıkladı. Bugüne kadar yaklaşık 25 bin konut kazandırmışız şehrimize. Bu projeyle 12 bin 500 konut daha geliyor. Daha da fazlasını yapacağız. Onların arka sıradakileri ön sıralara getireceğiz demesi işte bu kadar!”

Yerli ve Milli üretimde çağ atladık

Başkan Sürekli; programı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleriyle açılan EXPO TECH Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nı da ziyaret etti. Stantları gezerek firmaların çalışmaları hakkında bilgi alan Sürekli; AK Parti iktidarı döneminde; ‘yerli ve milli’ yaklaşımının pek çok alanda üretim yapılarak vücut bulduğunu söyledi. Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayi anlamında çağ atladığını söyleyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Bugün Türk savunma sanayi Cumhurbaşkanlığına bağlı Savunma Sanayi Başkanlığı’mızın da koordinasyonunda yüklenicileri, araştırma kurum ve kuruluşları, üniversiteleri, ihracatı ve özgün ürünleri ile ülkemizin en önemli sektörlerinden biri haline geldi. İktidara geldiğimizde 62 savunma projesi ile devraldığımız bu alanda bugün 800’e yakın projeden söz ediyoruz. Faaliyet gösteren firmalarımızın sayısı ise 56’dan bin 500’lere çıktı.” dedi.

 
ABD ile yeni kriz... Yüksek gerilim!
 
Jandarmadan zehir tacirlerine baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kuşoğlu: Başka aday çıkarsa masa dağılır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu "6'lı masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ...
CHP'li Sındır'dan kadro çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Öğretmenevi ve Akşam Sanat ...
Kılıçdaroğlu: "Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOKİ'nin yürüttüğü sosyal kontu projesinin bitmeyecek ...
 
CHP İzmir'den seçim güvenliği kararı...
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı, il başkanı Deniz Yücel başkanlığında, ...
AK Partili Sürekli: ''İşine gelmeyince devletin, gelince kendi işi''
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Kani Beko: "Vahdettin'in ihanetini savunanlara geçit vermeyeceğiz"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
İYİ Partili Uğur Poyraz: 'CHP ile şu an ittifak değiliz'
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP ile şu anda bir ittifak içinde ...
Akşener'den adaylık açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında açıklamalarda ...
AK Parti cephesinden Yücel'e 9 Eylül yanıt
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in, AK Parti'nin 9 Eylül kutlamasına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri