ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5261
    Dolar
  • Euro
    34,8838
    Euro
  • Altın
    2.431,490
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
11 Aralık 2022 Pazar - 13:10

AK Partili Sürekli sahada konuştu: Ne söz verdiysek yaptık

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Selçuk’taydı. Temmuzda teslim edilecek TOKİ konutları alanında incelemelerde bulunan Sürekli; “Selçuk için ne söz verdiysek, Selçuklu hemşerilerimiz bizden ne istediyse yaptık. TOKİ’nin 1380 konutluk projesi tamamlanmak üzere.  Küçük Menderes Nehri üstündeki köprü faaliyette. Efes Antik Kanal Projesi devam ediyor. Devlet Hastanesi ve Öğrenci Yurdu ihaleleri tamamlandı. Onlar da hedeflenen sürelerde bitecek" dedi.

AK Partili Sürekli sahada konuştu: Ne söz verdiysek yaptık

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TOKİ’nin ilçede hayata geçirdiği 1380 konutluk TOKİ Sosyal Konut Proje alanında incelemelerde bulundu. Sürekli, Temmuz’da sahipleriyle buluşacağını duyurarak şöyle konuştu; “Selçuk, İzmir’e en uzak ama İzmir için bir o kadar kritik değerde bir ilçemiz. Kültür, doğa ve tarihin dünya çapında boy gösterdiği bir ilçemiz. Selçuk’u ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda geliştirmek için kamu yatırımlarımız yıllardır sürüyor. Sosyal konut ihtiyacı had safhadaydı. Selçukluların kira öder gibi ev sahibi olması için TOKİ devreye girdi. Temmuz’da 1380 konutun teslimatı yapılacak. Doğal gazı olmayan iki mahallemiz vardı. O da tamam. Önemli olan şu ki, ihtiyaç neredeyse biz orada olduk. Selçuk Devlet Hastanesi’nin ihalesi için düğmeye basıldı. 5 Dönüm arazi üzerine sosyal donatı alanlarıyla tam bir yerleşke niteliğinde inşa edilecek; 250 kız, 250 erkek öğrencimizi barındıracak yurt projesi ihaleye çıkıyor. Selçuk; sağlıktan eğitime, tarımdan tarihe yapılan kamu yatırımlarıyla tarihinin en parlak dönemini yaşıyor.”

Köprü muammalarını biz çözdük

İlçede esnafla bir araya gelerek AK Nokta ve üye ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Sürekli, Selçuk Ziraat Odası’nı da ziyaret etti. Bölgede faaliyet gösteren çiftçilerin ulaşımını kolaylaştıracak köprünün yine kendi çabalarıyla yapıldığına ve faaliyete geçtiğine dikkat çeken Sürekli; “Küçük Menderes Nehri üzerinde, yaklaşık 150 bin dekarlık arazide faaliyet gösteren çiftçimizi yakından ilgilendiren köprü, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin çıkmazları listesindeydi. Müjde verirken heyecanlarından geçilmiyor ama gelin görün ki, iş kazma vurmaya, eser yaratmaya geldi mi ortada yoklar. Bakanlığımızın olurları ile DSİ’nin hızla hayata geçirdiği köprü, çiftçimizi rahatlattığı gibi, bölge tarımının gelişimi için de önemli bir yatırım oldu. Bu sayede tarladan kaldırılan ürünler, Küçük Menderes geçilerek, soğuk hava depolarının olduğu alana asfaltı görmeden en kısa yoldan geçiriliyor ve ihracata gideceği yere, tarım depolarına ulaştırılıyor.” diye konuştu.

Tarihle doğa buluşacak…

İsabey, Cumhuriyet, Atatürk ve Zafer Mahallesi Muhtarları ile bir araya gelen, vatandaşlarla da sohbet eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Efes Antik Kenti’ni denizle buluşturacak Büyük Kanal Projesi’nin hızla ilerlediğini kaydederek Selçuk’un tarihi ve doğal özelliğini uçuracak projeye ilişkin şunları söyledi; “Bu proje, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın 35 projesinden biriydi. İlçemizin kaderini değiştirecek nitelikte bir proje. 6 bin 130 metre uzunluğundaki antik kanalın tamamlanması ile turizm değeri yükselecek ilçemizin dolaylı pek çok kazanımı da olacak. Aslında sadece İzmir ve bölgemiz değil, ülkemiz turizmi için büyük bir artı.  Bu proje sayesinde Efes’e özel teknelerle yeniden yolculuk yapma şansı doğacak. Efes Antik kenti, Türkiye’nin en önemli destinasyon merkezi haline gelmiş olacak. Tarihi dokuya uygun, doğaya saygılı ilerleyen bu yatırım gerçekten gurur verici, dev bir yatırım.”

 
Eşine tokat attı; meydan dayağı yedi
 
Çiğli, macera parkına kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklılı çocukların tiyatro keyfi
Bayraklı Belediyesi'nin Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf ...
Türk hekimden önemli buluş: Hastanın kanını gözünden anlayacak
Brown Üniversitesi'nde hem acil tıp, hem de mühendislik profesörü olarak ...
Asgari ücrette ikinci viraj
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 14 Aralık'taki ikinci toplantısında, ...
 
SMA'lı çocuğu için kampanya başlattı, 26 milyon TL'lik vurgun yaptı
Bağış yalanıyla 26 milyonluk vurgun! Anne canlı yayında gözaltına alındı Antalya'da ...
Erdoğan 'son kez' dedi, muhalefetten yanıt geldi: 'Kanun imkansız diyor beyfendi'
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı ...
İkinci el otoda en çok satılan 10 marka belli oldu
Geçen ay ikinci el online araç pazarında en çok tercih edilen markalar ...
 
Yargıtay'dan emsal 'evlilik' kararı: Borcu için evlenen kadın kusurlu sayıldı
Borç batağına girdiği için evlendiği iddia edilen kadın, Yargıtay'dan ...
Yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybetti
İzmir'in Konak İlçesinde yolun karşısına geçmek isteyen Emre Dülakaslan, ...
İzmir'deki o okulda korkutan yangın...
İzmir'in Konak ilçesinde Necati Bey İlkokulu'nda çıkan yangın, itfaiye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri