ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
21 Şubat 2023 Salı - 23:35

AK Partili müteahhit kaçtı... MHP'li vekil çağrı yaptı!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı müteahhit Yunus Kaya’nın yaptığı konutlar enkaza dönüştü. En az 300 kişinin öldüğü belirtilen binaların müteahhitti Kaya hakkında arama kararı çıktı ama onun kaçtığı anlaşıldı. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay bu müteahhit ve isimlerini vermediği destekçisi siyasetçilerin cezalandırılmasını istedi.

AK Partili müteahhit kaçtı... MHP li vekil çağrı yaptı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi, Gaziantep’in özellikle 2 ilçesinde çok etkili oldu, yıkıma yol açtı. Bunlardan biri AKP’li Ökkeş Kavak'ın yönettiği Nurdağı Belediyesi'nin yine AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaatın, ilçenin çeşitli semtlerinde yaptığı 6 site çöktü.

Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya'nın yakınlarının da bulunduğu 300'ün üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var.  Kaya'nın Nurdağı'nın AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yakınlarına ait olan Kavak İnşaat ile yapı ortağı olduğu lüks siteler yaptığı da belirlendi.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI AMA KAÇTI
Gaziantep’te inşaat, akaryakıt, eğitim ve ulaştırma alanlarında faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Nurdağı Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi olan Yunus Kaya'nın yaptığı binalarda  çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi üzerine vatandaşların günlerden bu yana gözaltına alınması yolunda paylaşımlar yaptığı, ancak dün hakkında arama kararı çıkarılan Yunus Kaya'nın kaçtığı anlaşıldı.

MHP MİLLETVEKİLİ KİMİ KASTETTİ?

Konuyla ilgili bir başka tartışmanın pimini ise MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay çekti. Atay, sosyal Medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene.  Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak.  Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum” paylaşımı yaptı.

Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak SÖZCÜ'nün yönelttiği soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” şekline yanıtladı.

O SİYASETÇİ ŞAMİL TAYYAR MI

MHP Milletvekili Atay'ın isim vermediği ünlü siyasetçinin AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ileri sürüldü.  Çöken binalarında en az 300 kişinin yaşamını yitirdiği Yunus Kaya'nın sosyal medya hesaplarında Tayyar ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve paylaşım olması dikkat çekti.

Kaya'nın ayrıca, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile de fotoğraf ve paylaşımlarının bulunması dikkat çekti. Bunun yanı sıra kaçak müteahhittin sosyal medya hesabından “abim” dediği Nurdağı Belediye Başkanı AK Partili Ökkeş Kavak ile yakınlıklarını gösteren paylaşımlar bulunuyor.

O SİTELER NİYE ÇÖKTÜ?

Yunus Kaya'nın Yönetim Kurlu Başkanı olduğu şirketin, en fazla insanın yaşamını yitirdiği iki siteden CCK Yaşam Konutlarını Ocak 2020’de, Yunus Kaya Apartmanı ise Bahçelievler Mahallesi’nde 2016 yılında hizmete soktuğu belirlendi.

Depremle ilgili olarak bölgede incelemelerde bulunan çeşitli üniversitelerin inşaat mühendisliklerinde görevli akademisyenler Yunus Kaya'nın binasının çökmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Binanın yükünü taşıyan elemanlar, yani kolonların yedeklemesi yok. Depremde hasar gören kolonun yükünü aktarabileceği baka bir mekanizma yok. Dolayısıyla, burada muhtemelen projesinden, tasarımından uygulamasından denetimine kadar büyük eksiklikler görünüyor.

Denetleme olmadığında da, ufak tefek de olsa malzemeden kaçırma kötü işçilik, kötü beton kalitesi ya da çeşitli uygunsuzluklar çok kolay bir şekilde bir yıkıma neden oluyor.  Bizim için hasar olarak gördüğümüz sütunlar, kirişler.

Burada esas olarak taşıyıcı elemanlar, sütunlar, kolonlarla eksiklikler görülüyor. Bazı sütunların her katta devam etmediği görünüyor. Zemin kattan itibaren yukarı devam eden sütunlar yukarı katlarda görünmemiş. Bu da yıkımı tetiklemiş.”

 
İzmir'de miras kavgası... Amcasını öldürdü!
 
İZDEDA Başkanı Haydar Özkan'dan emsal kararı tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de miras kavgası... Amcasını öldürdü!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde yeğeninin pompalı tüfekle yaraladığı amcası, ...
Selahattin Demirtaş'tan ''Yürü Bay Kemal'' paylaşımı!
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dikkat çeken bir paylaşım ...
Ekşi Sözlük'e erişim engeli!
Ekşi Sözlük, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siteye erişim ...
 
İzmir'e şehit ateşi düştü!
Iğdır'da geçtimiz aralık ayında meydana gelen trafik kazasında yaralanan ...
Flaş kulis... Külliye'de seçim tarihi kararı netleşti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin 14 Mayıs 2023’te yapılacağını ...
Deprem felaketinde can kaybı 42 bin 310'a yükseldi!
AFAD Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can kaybının 42 bin 310'a yükseldiğini duyurdu. 
 
Kıyı Ege Belediyelerinden imar barışına tepki
Kıyı Ege Belediyeler Birliği encümeni, on bir ilde büyük yıkıma yol açan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki: Ne ölümüne...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük yıkıma neden olan deprem felaketine ...
Erdoğan da Bahçeli'nin bıraktığı yerden devam etti.. Hakaretler havada uçuştu...
MHP lideri Devlet Bahçeli ile deprem bölgesine giden AK Partili Cumhurbaşkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri