ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Otobüsler alev alev yandı!
Otobüsler alev alev yandı!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
21 Kasım 2021 Pazar - 14:25

Adalet Bakanı Gül'den gençlere: Aklınızı kiraya vermeyin

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Meclis Simülasyonu" etkinliğinin kapanış programına katıldı. Gençlere tavsiye veren Gül, "Bu milletin geleceğini siz belirleyin. Kimsenin sizin yaşam tarzınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Aklınızı kiraya vermeyin" dedi.

Adalet Bakanı Gül den gençlere: Aklınızı kiraya vermeyin

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Meclis Simülasyonu" etkinliğinin kapanış programına katıldı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 14 Kasım'dan bu yana devam eden 150'nin üzerinde hukuk öğrencisinin vekil olarak görev aldığı, meclis gruplarına ayrılarak yasa tasarılarını tartıştığı Meclis Simülasyonu etkinliğinin kapanış programı Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan Gül, konuşmasında hukukun, devleti var eden en önemli unsur olduğu konusuna değindi.

"AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN"

Gençlere tavsiye veren Gül, "Bu milletin geleceğini siz belirleyin. Kimsenin sizin yaşam tarzınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Aklınızı kiraya vermeyin" dedi.

Hukuk öğreniminin üniversite öğrenimi içerisinde çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şunları söyledi:

"Meclis demokrasimizin gücü ve güvencesidir değerli arkadaşlar. Buraya sizin gibi genç arkadaşların  katılımıyla meclisteki çıta daha da yükselecektir.  Bildiğiniz gibi son anayasa değişikliği ile birlikte 18 yaşı bitiren gençlerimiz milletvekili olabileceklerdir. O yüzden sizin gibi genç arkadaşların gelecekteki yansıması bizim için çok önemlidir. Değerli arkadaşlar meclisimiz yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha gazi olmuştur. O gece orada bulunan bir milletvekili olarak meclis kubbesinin üzerine bombaların düştüğünü bizzat yaşayan bir arkadaşınızım. Meclis orada da tüm değerleriyle bir siyasi partinin temsilcileriyle milletin iradesine karşı bu hain saldırının karşısında dimdik durmuştur. İnsan farklı insanları tanımak, farklı görüşleri dinlemekten asla çekinmemeli. Parlamentoya da hakim olan ruh her görüşün her düşüncenin orada tartışılmasıdır. Ne olursa olsun arkadaşlar kürsüde kim ne söylerse söylesin ona tahammül edeceksiniz. Bunun adı demokrasidir. Muhalefet elbette eleştirecek. Demokrasinin en büyük kazanımı muhalefettir. Muhalefet eleştirmezse sadece bir parti meclisi temsil eder. Dolayısıyla eleştiriden çekinmeyin eleştirmekten de çekinmeyin. Sizlere cetvelle 'gençler şöyle profilde olun' diyenleri elinizin tersiyle itin. Kimse size bir cetvelle şablon çizemez.  Size 'gençler böyle giyineceksiniz, böyle olacaksınız' diyemezler. Siz alın cetveli siz siyasete ödev verin. Bu milletin geleceğini siz belirleyin. Kimsenin sizin yaşam tarzınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Aklınızı kiraya vermeyin arkadaşlar. İnsan özgür düşündüğü için özü gürdür, kıymetlidir, değerlidir. Sakın ola statükoya teslim olmayın. Sakın ola günü kurtarmaya çalışmayın. Şu konjonktür geçsin demeyin, gerekirse köprüden geçmeyin köprüden geçip onurunuzu zedeleyecekseniz köprüyü kullanmayın. Değerli arkadaşlar empati duygunuzu geliştirin. Mecliste o kadar patırtı gürültü olur arka tarafta çay içerler. Çünkü hepsi farklı partilerden bile olsa kendi bakış açılarıyla değerlendirme yapıyorlar. Hukuk Fakültelerine girişte 2019 yılında il 190 bin başarı puanına sahip olanlar girebiliyordu biz bunu 125 bine indirdik. Gelecek yıl ilk 100 bine girenler hukuk fakültesine girecek."

 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN MENEMEN'DEKİ AĞIRLIĞI
 
MİT, 2 yıldır alıkonulan yurttaşları getirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN MENEMEN'DEKİ AĞIRLIĞI
İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN MENEMEN'DEKİ AĞIRLIĞI
Haftalık vaka sayıları açıklandı... İŞTE İZMİR'DE SON DURUM!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık ...
İzmir'in barajlarındaki son durum!
İzmir'de kentin önemli miktarda su ihtiyacını karşılayan ve aktif doluluk ...
 
Okullar açılıyor, kapalı sınıf sayısı açıklandı
Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra pazartesi günü yüz yüze eğitime ...
Akdeniz'te tansiyon yükseliyor
Yunan medyası, ABD'li ExxonMobil'in Kıbrıs açıklarındaki 10 numaralı parselde ...
Dalış turizmi için batırılan vapuru hayalet ağ kapladı
İzmir'in Karaburun ilçesinde, dalış turizmi için yapay resif uygulamasıyla ...
 
Ümit Özdağ: Suriyelilerin geri dönmesi için 10 milyon imzayı TBMM'ye teslim edeceğiz
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyelilerin geri gönderilmesi ...
Bunu da gördük! Köpeğe kumpas...
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında gezen Boji'nin tramvaya pislediği ...
SMA hastası bebeğin annesi canına kıydı
Eskişehir Tepebaşı’nda yaşayan ve SMA Tip-1 hastası olan Muzaffer Emin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri