ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
31 Ocak 2024 Çarşamba - 11:24

Aday gösterilmeyen Başkan Sandal'dan sert eleştiriler... 'KAYGI DUYUYORUZ'

CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, aday belirleme sürecine yönelik eleştirilerde bulundu. Memnuniyet anketlerinin yok sayıldığını söyleyen Sandal, "Bütün bu süreç bizi üzüyor, kırıyor. Partimizle ilgili kaygı duyuyoruz. Kemal beye oy verdi diye belediye başkanları çizmek parti adına yapılacak en son şeydir. Hesap günü bugün değildir" dedi. Sandal, il başkanı Şenol Aslanoğlu ile ilgili ise "İzmir'in iradesine sahip çıkamamıştır" dedi.

Aday gösterilmeyen Başkan Sandal dan sert eleştiriler...  KAYGI DUYUYORUZ

SONKALEİZMİR-CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Havuz Kafe'de basın toplantısı düzenledi. 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Cemil Tugay ile tüm ilçe belediye başkan adaylarını kutlayıp başarılar dileyen Sandal, parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Mevcut başkanlarla ilgili yapılan memnuniyet anketlerinin yok sayıldığını söyleyen Sandal, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren başkanların üzerinin çizildiğini öne sürdü. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu da eleştiren Sandal, "Örgütün ve İzmir'in iradesine sahip çıkamadı" dedi. 

"BİZİ SIĞ İŞLERLE ELEŞTİRDİLER"

Bayraklı'da görev süresindeki çalışmalarla ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Serdar Sandal şunları söyledi:

"Kafamızdaki tek şey kimseyi ötekileştirmeden, etnik, dini, siyasi ayrıma gitmeden ilçemizde yaşayan yurttaşlarımıza hizmet etmeyi asli görev saydık. Vicdanen rahatım. Her yurttaşımız hizmetlerden eşit şekilde yararlandı. Bu kentte biri yatağa aç giriyorsa o koltuklar bize haram olsun demiştim. Makam aracımız satılmıştı ben belediyeye geldiğimde. Deprem, pandemi, ekonomik kriz ve borç stoğunu düşündüğümüzde biz gecemizi gündüzümüze katarak elimizden geleni yaptık. Tasarruf etmek, beytülmala el uzatmamak, kamu kaynaklarını vatandaşa doğru aktarmak için çalıştık. Örnek olarak çalışmalar yaptık. Bayraklı'da bizi üzen meselelerden biri kent kimliğinin oluşmamış olmasıydı. Yurttaşların kendisini Karşıyakalı ve Bornovalı gibi görmesi bizi inciten noktalardan biriydi. Bu kent İzmir'in kurulduğu kent. Homeros'un kenti, Milli mücadelenin merkezlerinden... İzmir'in yıldızı olan kentin yaşayanlarının kendi aidiyetlerini başka yerde görmeleri bizi inciten durumdu. İzmir'in kalbi işi bu şekilde ortaya koyduğumuz vizyondu. Sığ işlerle bizi eleştirdiler."

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Başkan Sandal şöyle devam etti:

"Kentin altyapısal sorunları olabildiğince büyüktü. Asfalt serim işlerinin büyük çoğunluğunu Tunç Soyer'in destekleriyle atlattık. Kentsel dönüşüm meseleri diğer ana meseleydi. Bayraklı Belediyesi bürokratlarına gösterdikleri çabadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Adalet, Manavkuyu mahalle planları. Kent merkezinde 80 hektarlık alan. Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman bölgesinde 600 hektarlık alan. Planlar yapılıp vatandaşların hizmetine sunuldu. Bir işi yaparken korkularla hareket etmedik. Büyükşehir tarafından yapılan 60 hektarlık kentsel dönüşüm ilgi görmemişti. Kentsel dönüşüm meselesi tıkanmış haldeydi. Yetki Büyükşehir'e devredilmiş, araziler de satılmıştı. Buna rağmen talip olduğumuzda bizden büyükler bu 'Bu işe girme' diye telkinde bulundu. Tamamını elimizin tersiyle ittik. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve bürokrasiyi ikna ederek yetkiyi geri aldık. Bu süreçlerin tamamı 1 yıla yakın. Yeniden ele aldık. İtirazlar sürecini çözümledik, bugün artık o bölgedeki yurttaşlarımız müteahhit firmalarla anlaşmaya başladı. Kısa bir süre sonra da kentsel dönüşüm başlamış olacak. Bunların tamamını deprem ve pandemi sürecine rağmen yaptık. Tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm modelini Bayraklı'da başlattık. Çadır sürecinin bir ay sürdüğü başka afet bölgesi yok. Manavkuyu'da, Osmangazi'de, Adalet'te tüm yurttaşlarımız sokaktaydı. Asıl meselemiz o gece sokağa inen vatandaşın derdini çözebilmekti. Can kaybımız 100 de olsa bizi bekleyen sorun tekti. Bu süreci alnımızın akıyla çözümledik. Büyükşehir'in 450'ye yakın konutla, Bayraklı Belediyesi'nin hayırseverlerin katkısıyla sağladığı konutlarla 1000 konuta yerleştirdik vatandaşlarımızı. Hayırsever yurttaşların desteğiyle beyaz eşyaları temin ettik."

"HİÇBİR GERİ ADIM ATMADIK"

İzmir Depremi sonrası depremzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:

"K sınırları planlamasıyla yurttaşların hakkını iade ettik. Her vatandaşımıza 30-40 metrekarelik inşaatlarını geri iade ettik. Dönemin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile ada bazında yüzde 20, parsel bazında yüzde 30 emsal artışı yaptık. Depremzedelerimizin diğer haklarıyla ilgili de hiç ödün vermedik. Merkezi hükümete bütün eleştirilerimizi en yüksek tonda dile getirdik. Kredinin miktarınından faiz oranına kadar bütün taleplerimizi en yüksek seviyede dile getirdik. Sıfır faizli, 2 yıl ödemesiz 18 yıllık kredinin verilmesini defalarca dillendirdik. Binaların hasar durumuna göre değil risk durumuna göre değerlendirilmesini söyledik. Devlet sadece ağır hasarlılarla ilgileniyor, orta ve az hasarlı yurttaş kendi kaderine terk edildi. Sizlere soruyorum. Deprem bölgelerinde yaptığımız işin 10'da birini yapan bir yerel yönetim var mı? Kamunun olduğu yerlerde de bu sorunlar Bayraklı'daki gibi çözülebildi mi? Bu sürecin hiçbir tarafında siyasal kimliğimizden ödün vermeden yaptık. Söz konusu partimizin geleceği ise bir adım geri adım atmadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan sayın genel başkanımızı eleştdiğinde alanı terk ettik. Depremle ilgili vatandaşı yanlış bilgilendiren hakkımızı yok sayan kamu yöneticilerin hepsine gereken cevabı verdik. Vekillerimiz bustu biz konuştuk. Büyükşehirlerin çadırları kurulmayınca valilik ve güvenlik kuvvetleriyle yine biz karşı karşıya geldik. Kimse görevini yapmadı, siyasal duruşundan ödün verdi diyemez. Hiçkimse! Kamusal görevimiz var bir de siyasal yanımız var. Ben Cumhuriyekt Halk Partili bir belediye başkanıyım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim, bundan sonra da öyle kalacağım. Bİrileri bunun dışına itmek isteyebilir ama biz inadına Cumhuriyet Halk Partili kalmkaya devam edeceğiz. Yok sayılan iradelerin karşısında da nasıl merkezi hükümete karşı sesimizi yükselttiysek şimdi de haksızlıklara karşı çıkacağız. "

SON ANKETTE 3 İSİM SORULDU!

CHP'deki kurultay sürecine değinen Başkan Serdar Sandal şöyle konuştu:

"Partinin iradesi mahalle, ilçe ve il kongrelerinde şekillenmiştir. Bu iradeyi yok saymaya kimsenin hakkı yok. Mahalle, ilçe ve il süreçlerinden sonra kurultayımız oldu. Bu kurultayda geçmiş dönem genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile sayın Özgür Özel yarıştı. Tamamen demokratik bir yarış. Koşulları bir tarafa bırakarak demokratik süreç sonunda Özgür Özel partimizin yeni genel başkanı oldu. Biz de kendisini kutladık. Sayın genel başkanımızın kurultay konuşması, sonraki teşekkür konuşmasında söyledikleri heyecanlandıdı, umutlandırdı. Biz de o kervana katılanlardan biriyiz. Sayın genel Başkanımız Özgür Özel, 'Kayıt dışı siyaseti bitireceğim' çok kıymetli bir cümle. Şeffaf olunması son derece önemli. Ben anket yapacağım, ben memnuniyet anketi yapacağım, heyetler göndereceğim, ilçe başkanının, il başkanının fikrini alacağım ve bunların tamamı açık ve şeffaf olacak.' Taktirlerinize sunuyorum. Bayraklı en iyi memnuniyet anketlerinden biri. Komisyon kararları parti yetkililerinden duyduğum güçlü adayın belediye başkanı olacağı. Belediye başkanı ile sürecin sorunsuz atlatılabileceği... Sonrasında bu iki mesele bizim atanmamıza yeterliyken yeni bir ankete girişildi. Üç isim soruldu. Serdar Sandal, Ulaş Aydın, Erdal Aksünger... Partilililerimize ve yurttaşlarımıza sordular. Belediye başkanı olmamız bölgede yoğun çalışmamız ve tanınırlığımızdan kaynaklı oranımız oldukça yüksek. Rakamları da biliyorum. Kimseyi rencide etmek istemem. Şimdi kayıt dışı siyasette bu meseleyi taktirlerinize sunuyorum. Ankette sorulan 3 arkadaştan biri var mı? Mennuniyet anketinden biri var mı? Gelen ekibin komisyon kararlarından haber var mı? Çünkü Serdar Sandal, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim. Kılıçdaroğlu'na oy verdi. 25-26 Kasım'da tüzük kurultayı toplanacaktı, ne oldu? Delegeyi sıfırlayacaktık, yeni bir üye sistemi getirecektik. Partinin bütün organlarını bu üyelerle yapacaktık, haber yok. Önseçim... Haberi olan var mı? Spesifik birkaç yerde. Heyetler gidiyor da rapora uyulmuyor. Aynı heyet Manisa'ya, İstanbul'a gidemiyor. Aynı heyet farklı bölgelere gidiyor ama onlara da uyulmayabiliyor. Kurultay bitmiştir dendi. İzmir'de kurultayın bitmediğini hepimiz gördük. 'Kimseye sözümüz yok bizim. O yüzden adaylık sürecini silbaştan yeniden yapacağız demişlerdi.' Şimdi bakıyoruz ki kurultay öncesi bütün sözler tutuluyor."

"İL BAŞKANINA ANKETLERİ GÖSTERMEDİLER"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu örgütünün iradesine sahip çıkamamakla eleştiren Sandal şunları kaydetti:

"İzmir il başkanına anketi, komisyon kararlarını göstermediler. MYK'ya kimin gireceğini söylemediler. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gelmiş geçmiş en düşük performansı gösteren il başkanıdır. Örgütün iradesine, İzmir'in iradesine sahip çıkamamıştır. Kurultayın ilk ve ikinci oyunu sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na verdim. Bir vekilimiz ikinci turda oyumun şeklini değiştirmemi istedi. Ona, 'Bir söz verdim. İki benim sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme gerekçem sadece yakınlığım değil, ahlakı, vicdanı, liyakati, devlet adamlığı, toplumsal muhalefeti bir araya getirmesi' Toplumsal barışın mimarına oy verdim ben. Ben ilçede, mahallede, ilde seçimi alırken delegelere söz verdim Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğim diye. Bir oy da kalsa ben aşağıdan aldığım yetkiyi değiştirmem. Ben tavşan değilim ki ışık yakıyorsunuz bana başkanlıkla ilgili. Ben işini adam gibi yapan bir belediye başkanıyım. En başta parti yetkililerine söyledim. Ekipler değiştiğinde adaylar da değişir. Niyetiniz buysa hiç girmeyelim. Bize dediler ki 'Anketlerden çıkın, gerisini bize bırakın'. Sayın genel başkan Özgür Özel'le görüşmemde de ayrı oldu. Anketlerde sorulanların esamesi yok. Bütün bu süreç bizi üzüyor, kırıyor. Partimizle ilgili kaygı duyuyoruz. Bir haksızlık olsa da bir usul yöntem hatası olsa da farklı bir yönetim anlayışı olsa da biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bu bağ sıradan değil. Örgütün kaybetmesi için çalışacağımızı bekleyen arkadaşların tamamı gaflet ve dalalet içindedir. Bizim bu partide olmamızın sebebi makam koltuk değildir. Bize düşen göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin ehil ellerde yeniden şekillenme sürecidir. Bu dağınıklığı. Kırgınlığı bitirecek iradeyi ortaya koymak durumundayız. Hesap günü bugün değildir. Hesap günü bu işler bittikten sonra. O gün oturup bir daha konuşacağız. Hiçkimsenin bu ülkenin umudu olan süreci sekteye uğratma hakkı yok."

"KEMAL BEYE OY VERDİ DİYE ÜZERİNİ ÇİZMEK..."


Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultayda oy veren belediye başkanlarının üzerinin çizildiğini iddia eden Serdar Sandal,
"Kemal beye oy verdi diye belediye başkanları çizmek, yok saymak bu parti adına yapılacak en son şeydir. Buna cevap vermeyeceğiz. Bu cevap hakkımız bugün için saklı kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdim, pişman değilim. Bugün olsa yine veririm. Kemal bey 5 benzemezi bir arada tutan lider. Bugün biz 5 parçaya bölünmüş durumdayız. Hep beraber olacağız. Bugün 'Sandığa gitmem, oy vermem' diyen her arkadaş yanlış yapıyor. Adayın doğruluğu, yanlışlığı, eksikliği fazlalığı bugünün meselesi değildir. Bayraklı'da üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Hiçbir şey yoksa bin çalışan arkadaşımız var. Emekçi kardeşlerimizi düşüneceğiz. Biz bunun Aliağa'da Menemen'de neye mal olduğunu gördük. Bir partili olarak bireysel hırsımı siyasi aklımın önüne geçirmeyeceğim. Bu partiden de bir an önce bireysel hırslarını partinin menfaatinden, ülkenin geleceğinden öne koyanlar ellerini ayaklarını çeksinler" diye konuştu

GAZECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başkan Sandal, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sandal, seçim sonrası kurultay sürecini işaret edip etmediği ile ilgili soruya, "Ben bir şeyi işaret etmiyorum. Birileri belediye başkanlarının üzerini çizmiş olabilir. Bu siyaseten doğru olabilir ancak korkunun ecele faydası olmaz" dedi.

ASLANOĞLU ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile ilgili soruya yanıt veren Sandal, "Cumhuriyet Halk Partisi il başkanının birkaç görevi var. Bu asli görevlerinden biri de partilinin hak ve hukukunu korumaktır. Sayın başkana anket sonuçları gösterilmemişse, sayın başkan buna itiraz etmemişse, komisyon raporları gösterilmemişse, kimin nereden gösterileceği tartışmalarında yer almamışsa partililerin hak ve hukukunu koruma noktasında üzerine düşeni yapmamıştır" diye konuştu.


 


 


 

 
MSB duyurdu... 13 terörist öldürüldü!
 
Sağlıklı yaş almanın adresi Gaziemir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Çeşme gerginliği... Aday gösterilmeyen Oran miting yapacak
CHP'nin İzmir'deki aday belirleme kararlarına bir tepki de Çeşme'den geldi. ...
CHP'de bir ilçe daha kazan kaldırdı!
CHP'nin İzmir'deki aday belirleme kararlarına Çiğli'nin ardından bir tepki ...
CHP'nin Çiğli'de açıkladığı adaya tepkiler dinmiyor
CHP Genel Merkezi'nin Çiğli Belediye Başkanlığına Uygar Yıldırım'ı aday ...
 
Kemalpaşa tek vücut... Başkan Karakayalı'dan alkışlanacak hareket!
CHP yönetiminin Mehmet Türkmen'i aday gösterdiği Kemalpaşa'da dikkat çeken ...
CHP İzmir'de kritik buluşma.. Tugay ilçe adayları ile bir araya geldi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, genel başkan yardımcıları ...
Görkem Duman'a miting gibi karşılama
CHP'nin Buca Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Görkem Duman, Ankara ...
 
Bornova'da Eşki'ye coşkulu karşılama...
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Ömer Eşki, Ankara ...
AK Partili İnan'ın acı günü...
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
CHP Çeşme Adayı Lal Denizli: 'Baba ocağımdan aday gösterildim, gurur duyuyorum'
İzmirli efsane teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, baba ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri