ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4478
    Dolar
  • Euro
    34,6294
    Euro
  • Altın
    2.383,800
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/28°
    ADANA
  • ANKARA
    14/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
4 Haziran 2021 Cuma - 10:33

Ağır hasarlı binada sağlık hizmeti TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de depremin vurduğu ağır hasarlı binada sağlık hizmeti verilmesi skandalını Meclis gündemine taşıdı.

Ağır hasarlı binada sağlık hizmeti TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu. Depremin en çok Bayraklı İlçesini vurduğunu ifade ederek, Bayraklı’da 7 bina yıkılırken 179’u ağır olmak üzere yüzlerce binanın hasar gördüğünü bildirdi. Adalet Mahallesi’nde bulunan ve 4 bloktan oluşan Yanıker Sitesi’ndeki apartmanların da
ağır hasar alan binalar arasında yer aldığını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “112 daireden oluşan Yanıker Sitesi, binaların yıkılma riskine karşı tümüyle boşaltıldı. Ancak Bayraklı 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM), depremden sonra hiçbir maddi destek alamadığı için hasarlı binada sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. ASM’de görev yapan 3 hekim, yaklaşık 10 bin hastaya bakıyor” dedi.

“Hasarlı binada sadece Aile Sağlığı Merkezi ile eczane kaldı”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin, depremden hemen sonra çalışmalarına ara verdiğini ancak 3 hafta sonra yeniden aynı yerde hizmet vermek zorunda kaldığını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

“4 bloktan oluşan sitede yalnızca bu ASM ile bir eczane kaldı. Hekimler ASM’yi taşımak için bölgede yer arıyor ancak taşınılacak sağlam bina bulunamadığı, bulunan sağlam binalar için ise hekimlerden fahiş kira bedelleri istenildiği için bir türlü ASM’yi taşıyamayarak, ağır hasar alan o binada hastalara bakmaya devam ediyorlar. İzmir çok sık küçük depremlerin ve artçıların yaşandığı bir şehir. Peki, olası bir küçük depremde, 30 Ekim’deki depremde büyük zarar gören ve ağır hasar alan o bina, içinde hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar varken yıkılsa bunun sorumlusu kim olacak? Binanın yıkılması durumunda orada bulunan insanlar hayatını kaybetse veya yaralansa bunun sorumlusu kim olacak?”

“Bayraklı halkı sağlığa erişim hakkından yararlanamıyor”

CHP Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şöyle devam etti:

“Salgın dönemi boyunca vaka sayılarını, aşı sayılarını eksik ve yanlış açıklayan, bu süreci şeffaf yönetmeyerek yurttaşlarımızın hayatını tehlikeye atan AKP iktidarı, ağır hasarlı binada faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezi’ne de çözüm bulmaktan fersah fersah uzaktadır. İnsanların en temel haklarından biri olan sağlığa erişim hakkı, Sağlık Bakanlığı’nın vurdumduymazlığı yüzünden ihlal edilmektedir. Bu koşullar altında yurttaşlarımız hasarlı binada sağlık hizmeti almaya devam edemez. AKP iktidarının direkt veya dolaylı olarak sebep olduğu insan hakkı ihlallerinin boyutları salgın döneminde de artarak devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ya da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bu duruma seyirci kalmayarak, acilen Yanıker Sitesi’nde bulunan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin o binadan sağlam bir binaya veya yere taşınmasını sağlamalıdır. Bu, bakanlığın ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün, vatandaşların canını her ne pahasına olursa olsun koruma sorumluluğunun bir gereğidir.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, hekimlerin ASM’de kamu hizmeti verdiğini, bu nedenle kamunun hekimlere destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin doktorları bölgede uzun süredir yer arıyor ama sağlam bina az olduğu ve kiralar da çok yüksek olduğu için bulamadılar. Bir süre daha bulamazlarsa ASM kapanmak zorunda kalabilir ve oraya giden vatandaşlar da mağdur olabilir” ifadesini
kullandı.

ASM’lerin önemli bir bölümünün aile hekimlerince kiralanan apartman altı yerlerde, güneş bile almayan bodrum kat dairelerde hizmet verdiğini belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Aile Sağlığı Merkezleri’nin yeterli uygunlukta ve eşit standartlarda olmasını sağlamak Sağlık Bakanlığı’nın görevidir. ASM’ler, Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak kamuya ait mekanlarda ve yeterli donanım sağlanarak inşa edilmelidir, bodrum katlardan kurtarılmalıdır” dedi.

 
Aqua Yaşam yarın açılıyor!
 
İzmir polisinden operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de toplu ulaşıma LGS düzenlemesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi,Pazar günü gerçekleştirilecek LGS sınavı nedeniyle ...
Nüfus ve tapuda ranedevu bilmecesi!
Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep ...
Acı haber: 1 asker şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı harekat bölgesinde teröristlerin ...
 
Tire'de can pazarı!
İzmir'in Tire ilçesinde minibüsün traktöre çarpması sonucu 6 kişi yaralandı.
İzmir'de yol verme kavgası: 1 ölü!
İzmir'in Buca ilçesinde, istirahatli olduğu öğrenilen bekçi A.Y. (27), ...
Hatay'dan acı haber: 2 şehit!
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde askeri TIR'ın çırçır fabrikasının duvarına ...
 
Memleket Partisi TBMM'de resmen yerini aldı
Muharrem İnce'nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi, Türkiye Büyük ...
Sağlık Bakanlığı, 3 Haziran 2021 güncel koronavirüs tablosunu paylaştı: Test sayısı düştü
Sağlık Bakanlığı, 3 Haziran 2021 son koronavirüs verilerini paylaştı.
O görüntülerle ilgili yeni gelişme!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri