ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... 'Tuzla buz ettik'
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... "Tuzla buz ettik"
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
28 Ocak 2023 Cumartesi - 18:02

Akşener: Bedavadan başbakanlık istemiyorum

Samsun'da partisinin 3. Olağan Kongresi'ne katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kuruluş aşamasından bugüne kadar üstesinden geldikleri zorlukları anlattı. İki adayın il başkanlığı için yarıştığı kongrede konuşan Akşener, "Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Bu seçimlerde İYİ Parti birinci parti olmak zorunda" dedi.

Akşener: Bedavadan başbakanlık istemiyorum

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda yapılan İYİ Parti Samsun 3. Olağan Kongresi’ne katılan Akşener, kapıda çiçeklerle karşılandı. Salona alkışlar eşliğinde giren Akşener’in “Türkiye’nin 28. Başbakanı” diye takdim edilmesi dikkat çekti. Kongrede konuşan Meral Akşener, her iki adaya da başarılar dileyerek, İYİ Partinin kuruluş aşamasından bugüne gelişini anlattı.

Akşener, “Siz olmasaydınız bugün burada İYİ Parti Samsun Olağan Kongresini yapamazdık. Bu olmamış olsaydı bugün ’13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının’ denilemezdi. Yani siz ne yaptınız? Bir şeyi değiştirdiniz bu ,ülkede her şeyi değiştirdiniz” diyerek partililere teşekkür etti.

“BİZ HİKAYESİ OLAN BİR PARTİYİZ”

Samsun’da mücadelenin daha zor olduğunu belirten Meral Akşener, şunları söyledi:

* Hikayesi olan bir siyasi partiyiz biz. Hikayesi olan insanların oluşturduğu siyasi bir partiyiz biz. Bir hareket yapılarak kurulmamış, mücadelesi verilmiş, o mücadelenin neticesinde pek çok hayatımızdaki kazanımlarımız feda edilmiş bir hikaye bu. İYİ Parti kuruldu, seçime sokulmamak için her dümen çevrildi.

* Seçime girdik grup kurduk, bugünkü zulüm iktidarının Meclis’teki gücü bitti. 31 Mart’ta sizlerin talepleriyle, istekleriyle Cumhuriyet Halk Partisi’yle bir ittifak yaptık. Bizim teklifimizle yaptık, biz istedik yaptık. Ve o ittifakı biz istediğimiz için Türkiye için istediğimiz için her bir ferdin umudunun yeniden ayağa kalkabilmesini istediğimiz için o masaya oturduğumuzda bir çok feragatta ve fedakarlıkta bulunduk.

“13. CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKINDAN”

* 31 Mart seçimlerinden sonra özellikle İstanbul ve Ankara’da pandemi döneminde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik.

* İki siyasi parti müzakere yapıyor. ‘Türkiye mi İYİ Parti mi?’ diye bir soruyla karşı karşıya iç dünyanızda kaldığınızda Türkiye’yi tercih edeceksiniz dedim. Sonuç ne oldu? 11 büyükşehir, özellikle İstanbul ve Ankara alındı.

* ‘Kazı güdemezler, bunlar iktidar oldukları zaman bütün kötülükler yapılır’ gibi iftiraların tam tersine pandemi döneminde sosyal belediyeciliğinin en iyisini gösterdiler. Bunu sağlayan sizsiniz. Sizin aklınız, sizin Türkiye, millet sevdanız. Bu tavrınız olmamış olsaydı İYİ Parti kurulmamış olsaydı, biz bugün neyi konuşuyor olacaktık? Ne diyorlar şimdi ‘Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakından olacak.’

* Bu diktatörlük heveslilerinin ülkenin bütün değerleriyle top gibi oynadığı, yarınları kaybolmuş bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık.

“İYİ PARTİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKMAK ZORUNDA”

* Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. İYİ Parti birinci parti çıkacak. Seçime gittiğimizde bir şey değişti, her şey değiştiyse bu ülkede, birinci parti olduğumuzda nelerin değişeceğini hayal edin.

* Bu ülkeye, millete borcumuz var. Atatürk’ün değerlerini altüst ettiler, Cumhuriyet değerlerini yerin dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda.

* Biz bu yola sandalye değil ayakkabı eskiteceğiz sözüyle çıktık. Ayakkabıları eskittik, Türkiye’yi iki defa ilçe ilçe, il il dolaştım. Sizin de basılmadık toprak, çalmadık kapı, girmediğiniz gönül bırakmayacağınıza eminim.

* Burada ilkleri gerçekleştiren bir partiyiz. Milletin kürsüsüne milleti çıkaran bir partiyiz. Millletin adamı denilenler sarayın adamı oldukları için televizyonların sesini kestiler.

BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ: “YAZIKLAR OLSUN”

* Sayın Kılıçdaroğlu bir kanun teklifi verdi, helalleşme çerçevesinde olduğunu iddia etti. Sayın Erdoğan da ‘Kılıçdaroğlu bana pas attı. Ben bunu gole çevireceğim’ dedi.

* Yazıklar olsun Sayın Erdoğan! 28 Şubat’ta acı çeken kadınların, onların annelerinin, babalarının, eşlerinin, ağabeylerinin o acısı, haksızlığa uğramanın getirdiği ruh dünyası, seni bu ülkede 20 yıl iktidar etti.

* Sana ‘milletin adamı’ dendi. Hey gibi Erdoğan hey! Meğer bütün bunlar pasmış ve gole çevrilmesi gerekirmiş. Yazıklar olsun sana, yazıklar olsun!

* Ben o dönemde iki başörtülü yeğenin halasıydım. O kızların neler çektiğini bilir misin? Elbette bilirsin ama unuttun Sayın Erdoğan. Senin için güç her şey oldu. Senin için gol atmak her şey oldu. İster fakir fukaranın üzerine bas, ister başörtülü acı çekmiş kadınların üstüne bas.

BUNLARDIN DERDİ PROBLEMİ ÇÖZMEK DEĞİLMİŞ

* Başörtüsü için anayasa teklifi karşısında CHP ile görüştük, DEVA Partisi ile ortak bir düzeltme yaptık. Ama önergemiz komisyonda reddedildi.

* ‘Bas müminin dalına gör ondaki imanı.’ Gördük ki, bunların derdi problemi çözmek değilmiş. Bunların derdi karşılıklı bir rövanş meselesi olmaktan çıkarmak değilmiş. Bunu şunun için anlattım; bu ülkenin birbirine sarılmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin kuruluş ayarlarına dönmeye ihtiyacı var. Başı açık kadınla, başı örtülü kadının zaten bir derdi yoktu. Aralarına nifak sokmanın koymanın son bulmasına ihtiyaç var. Kutsal değerlerimiz üzerinden birbirimizle dövüştürülmenin sona ermesine ihtiyaç var.

“SİNAN ATEŞ’LER KATLEDİLMESIN DİYE”

Başbakan olacağını söylediği zaman herkesin sinirinin bozulduğunu vurgulayan Meral Akşener, şöyle devam etti:

* Böyle dediğim için de çok siniri bozuluyor herkesin. Bozulmaya devam etsin muhteremler. Bu ülkenin birbirlerine şucu bucu demeden yeniden dost arkadaş olarak bu ülkenin seçmenin velinimet olması için İYİ Parti'nin birinci parti olması gerekiyor.

* 14 Mayıs için seçim kararı alındı ve çok az zaman kaldı. Çok yorgunsunuz biliyorum. Çok idealist davrandınız biliyorum ama son bir kez irademiz, canımızı, ciğerimizi ortaya koyarak çalışmak mecburiyeti var. Benim için, sizin için değil. Bu ülke için, bu millet için, kadınlarımız, çocuklarımız, toprağımız ve yakılan ormanlarımız için, Atatürk için, bu ülkenin kurucu değerleri için, milli mücadelemiz için İYİ Parti birinci parti olmak zorundadır.

* Yan gelip yatanlara inat, çocuklarımızın rızkına buraya koyarak geldik. Dayak yemeyi, öldürülmeyi göze alarak geldik ve Sinan Ateş için bir daha Sinan Ateş’ler katledilmesin diye birinci parti olmak mecburiyetimiz var bizim.
 

 
Altınordu 1 puanı zor kurtardı
 
Kılıçdaroğlu: Moralinizi bozmayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan adaylık yanıt: Çamur atıyorlar!
Altılı Masa’nın 'yeniden aday olması mümkün değil' açıklamasına Cumhurbaşkanı ...
MHP'de Sinan Ateş istifası!
MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz, Sinan Ateş cinayeti sonrası ...
Hukukçular açıkladı... Erdoğan aday olabilecek mi?
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına yeniden ...
 
İYİ Parti İzmir'de görev dağılımı yapıldı
İYİ Parti İzmir'de seçimleri kazanan yeni başkan Sinan Bezircilioğlu, ...
Erdoğan geldi, İYİ Parti afişleri toplatıldı
21 Ocak’ta Bursa’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
CHP'li Aslanoğlu'dan Urla ve Seferihisar turu...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Urla ve Seferihisar'da ziyaretlerde bulundu.
 
İnce'den Altılı Masa'ya işbirliği çağrısı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Altılı Masa’ya teklifim ...
AK Parti'den "Erdoğan aday olamaz" diyen Altılı Masa'ya yanıt
Dün 11'inci kez bir araya gelen Altılı Masa liderleri, Erdoğan'ın 14 Mayıs’ta ...
CHP'li Purçu: ''Üç engelli maaşının toplamı açlık sınırına yetişmiyor''
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu engelli vatandaşların sorunlarının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri