ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
27 Aralık 2021 Pazartesi - 15:46

Akşener: İkinci bir Erdoğan seçmek için yola çıkmadık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili "İkinci bir Tayyip beyi seçmek için yolculuğa çıkmadık. Bu ucube sisteme karşı çalıştım. Önceliğimiz sayın Erdoğan'ın yerine ikinci bir Erdoğan seçmek değil. Eksikleri giderilmiş, 21. yüzyıla uygun parlamenter sisteme geçiş yapmak. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak inanıyorum. Ancak 5 sene sürdürülebilirliği kabul etmiyorum" dedi.

Akşener: İkinci bir Erdoğan seçmek için yola çıkmadık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de ESİAD üyeleriyle buluştuğu toplantı sonrası iş insanlarından gelen soruları yanıtladı. Erken seçim gündemiyle ilgili değerlendirme yapan Akşener, şunları söyledi:

"Geçmişte sayın Erdoğan'ı daha net anlardım. Mesela 24 Haziran seçimlerinin 15 Temmuz'da olacağını iddia etmiştim. 2018'de 24 Haziran'da olmuştu. Şimdi öyle bir öngörüm kalmadı. Ne yapıldığına dair fikrim yok. Son dönemde yapılan, dolar, euro, faizdi, vesaireydi. Bir gün 'Gel gel' yapıldı sonra ne oldu? Ben sokağı biliyorum. Küt diye bir şey oldu. Faiz indirildi ama dövize endeksli hesap açılmaya başlandı. Bir sürü şey var. Bu yapılan işlerin karşılığı ne? Ne kadar sürede çıkacak ona bakmak lazım. 2023 öncesi olacaksa Mayıs sonu ya da Haziran olması gerekiyor. Bu bir varsayımdır. Bu ekonomik sistemden dolayı öngörüm olabilir."

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ADAYLIĞI KONUSU... 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener şöyle konuştu:

"24 Haziran önemli bir veri benim için. Muhalefet çok iyi gidiyor. Bir telaş oluyor, yönetici kitlelerde... Diğer yanda da 'Nasıl olsa aldık' yönünde psikolojik paylaşımlar oluyor, bu yanlış. 'Mal elden gidiyor' gibi bir telaş oluyor. Buna gerek yok. İki belediye başkanı arkadaşımızı anketlere koyarak muhalif seçmeni taraf haline getiren bir sistem oluştu. Bunu çok zararlı buluyorum. Bunu ilk defa söylemiyorum. Birden fazla belediye başkanı var ama iki kişiyi soruyor anket şirketleri. Bu şekilde taraftar haline getirilmiş muhalif seçmenden bahsediyorum. Tayyip bey meselesi değil bu. İkinci bir Tayyip beyi seçmek için yolculuğa çıkmadık. Niye haldır haldır çalıştım. Bu ucube sisteme karşı çalıştım. Önceliğimiz bizim sayın Erdoğan'ın yerine ikinci bir Erdoğan seçmek değil. Eksikleri giderilmiş, 21. yüzyıla uygun parlamenter sisteme geçiş yapmak lazım. Tartışmanın kutuplaştırma veya taraftarlaştırma üzerinden gitmesinin zararlı olduğuna kanaat ettiğim için 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim' dedim. 24 Haziran'da 4 siyasi partiydik. 31 Mart'ta 2 siyasi partiydik. İki yeni kurulan parti ile beraber belki de biz 6 siyasi partinin uzlaştığı bir Millet İttifakı olacağız. Cumhur İttifakı'nın adayının sayın Bahçeli tarafından Erdoğan olduğunu biliyoruz. Erdoğan'ın ağzından 'Ben Cumhurbaşkanı adayıyım' dediğini duydunuz mu? Millet İttifakı sistemine acayip bir heyecan var. Cumhur İttifakı'nın ittirdiği alanda pek çok kişi ahkam kesiyor. Bunun da yanlış olduğunu düşünüyorum. Başarabiliriz, başaramayız seçmene ne kadar ulaşacağımıza bağlı. Amacımız birinci parti çıkmak."

"5 SENEYİ KABUL ETMİYORUM"

Millet İttifakı bileşenlerinin uzun yıllardır iktidarda olmadığına vurgu yapan Akşener sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyorlar ki bunlar iki kazı güdemez. Belediye başkanlarımızın, sizlerin (Tunç Soyer'e bakarak) başarısı çok önemli. İzmir'deki belediye başkanımızın da Antalya'dakinin de İstanbul'dakinin de önemli. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanları ama bu başka bir şey. Somut eylemi sizler yapıyorsunuz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak inanıyorum. Ancak 5 sene sürdürülebilirliği kabul etmiyorum. Siyasetçi intikam alamaz. Benim görevim o değil. Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, korkudan arındırılmasını sağlayacak siyaset kurumudur. Hukuk dışı her eylemden hesap soracak da yargıdır. "

 
Akşener'den İmamoğlu'na destek!
 
Velilerden o öğretmene destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den İmamoğlu'na destek!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri ...
Soyer'den İmamoğlu'na destek!
İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer, başlatılan özel soruşturma ...
BDDK'dan 5 kişi hakkında suç duyurusu!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem ...
 
İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Soylu'ya sert yanıt!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İSKİ'nin İGDAŞ'ın başına bir şey gelirse ...
81 ile 'alkol' operasyonu!
İçişleri Bakanlığı yurt genelinde 'Alkol' kod aslı operasyon başlatıldığını duyurdu.
Yılbaşı öncesi Omicron uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
 
Anne cinayetinde yeni gelişme!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün annesi Sevda Yalın'ı bıçaklayarak öldürdüğü ...
Bakan Soylu’dan İBB’ye ‘özel teftiş’ açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ...
Tanju Özcan'dan 2 bin kişi hakkında suç duyurusu!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesaplarından kendisine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri