ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
8 Kasım 2023 Çarşamba - 11:39

Akşener: O parmakların hepsini kıracağım!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "En fazla sözü kesilen, parmak sallanan başkan benim ama Allah izin verirse o parmakların hepsini kıracağım. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz" diye konuştu.

Akşener: O parmakların hepsini kıracağım!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

''Türk Dünyası'nın, vazgeçilmez bir parçası olan, bu kadim coğrafyadan, böylesine kıymetli bir emaneti almış olmaktan, son derece mutluyum. Çünkü bugün, 8 Kasım. Çünkü bugün; Azerbaycan, Türkiye ve Türk Dünyası için, çok anlamlı bir gün. Bugün 44 gün süren, Karabağ Savaşı’nda Şuşa'nın alınmasıyla taçlanan, Milli Zafer Günü’nün, üçüncü yıldönümü. Biliyorsunuz savaşı sonlandıran anlaşma, 10 Kasım'da imzalanmıştı. Ancak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in, kararnamesi ile Zafer Günü, Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün, olarak belirlendi.

10 KASIM MESAJI
Çünkü 10 Kasım, Türkiye'nin büyük mateminin günüydü. İşte bu karar bile, iki kardeş halkın, aynı sevinci, aynı kederi paylaştığını ve sonsuza kadar sürecek birliğini, bir kez daha vurguluyor. Biz, İYİ Parti olarak Karabağ'ın özgürlük mücadelesinde, her zaman olduğu gibi, bundan sonra da, can Azerbaycan'ımızın yanında olacağız. Çünkü Karabağ, Azerbaycan'dır. Ve Azerbaycan da, büyük Türk milletinin, Kafkasya'daki izdüşümüdür.

“MUSTAFA KEMAL BİR UMUTTUR”
Evet 2 gün sonra, 10 Kasım. Bu sene, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü, ebediyete uğurlayışımızın, 85'inci yılındayız. Değerli dava arkadaşlarım Mustafa Kemal, bir umuttur. Geçtiğimiz hafta, Cumhuriyetimizin, 100'üncü yılına erişmenin, verdiği mutlulukla hep birlikte, aynı duyguda buluşmuştuk. 10 Kasım'da da yine büyük Türk milleti olarak, tek yürek olacak, aynı duygudaşlığı paylaşacağız.

Anıtkabir'in önündeki uzanan kuyruklarda, aynı vefayı hissederek, saygıyla dimdik duracağız. Çocuğu, genci, yaşlısı, fark etmeksizin aynı özlemi duyacağız. Saatler, 9'u 5 geçeyi gösterdiği anda, yüreğimizi sızlatan, aynı büyük hüzünle dolacağız. Ama, diğer yandan da siyasi hayatını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüze, onun temsil ettiği değerlere ve bizlere bıraktığı kutlu mirasa, düşmanlık besleyerek sürdürenlerin, acizliklerine şahit olacağız. Ama ne yaparlarsa yapsınlar kalplerindeki hırsı, kini ve düşmanlığı, bize, dayatamayacaklar. Büyük Türk milletinin, gönlünde parlayan, bir çift mavi göze, gölge düşüremeyecekler. Her Türk gencinin, ruhunda, Mustafa Kemal'i yaşatmasına engel olamayacaklar.

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
Enflasyonla olan acı mücadelesi, ne yazık ki, her geçen gün, daha da zorlaşarak devam ediyor. İktidar ise, icraatlarıyla daha doğrusu icraatsızlığıyla ekonomimizdeki krizi, adım adım derinleştirmeye, devam ediyor. Biliyorsunuz, yeni ekonomi yönetiminin, açıklamış olduğu, bir kalkınma programı hâlâ yok. Geçtiğimiz aylarda açıklanan, bir Orta Vadeli Plan var. Hatırlarsınız, daha önce, yine bu kürsüden onun da, aslında bir plan değil bir temenniler dizisi olduğunu söylemiştim. Enflasyonla olan acı mücadelesi, ne yazık ki, her geçen gün, daha da zorlaşarak devam ediyor. İktidar ise, icraatlarıyla daha doğrusu icraatsızlığıyla ekonomimizdeki krizi, adım adım derinleştirmeye, devam ediyor.

Biliyorsunuz, yeni ekonomi yönetiminin, açıklamış olduğu, bir kalkınma programı hâlâ yok. Geçtiğimiz aylarda açıklanan, bir Orta Vadeli Plan var. Hatırlarsınız, daha önce, yine bu kürsüden onun da, aslında bir plan değil bir temenniler dizisi olduğunu söylemiştim. Nitekim zaman, yine bizi haklı çıkardı. İktidarın enflasyon temennisi, geçtiğimiz hafta, yeniden güncellendi. Merkez Bankası yüzde 58 olan, 2023 sonu enflasyon tahminini, yüzde 65'e çıkardı. Bakalım, yıl sonuna kadar, daha kaç kere, güncelleme gelecek? Bakalım, gelen güncellemeler milletimizin, sokakta hissettiği, gerçek enflasyona, sonunda yetişilebilecek mi? Değerli dava arkadaşlarım memlekette herkes, bir şekilde masraflarını kısıyor ama devleti yönetenler, inatla masraflarını kısmıyor. Milletimiz artık, enflasyona karşı, kemer sıkmaktan, nefes alamayacak hâle geldi ama, saraydaki zevkü sefa ortamı, tüm hızıyla sürüyor.

“EN BAŞTA GIDA FİYATLARININ ARTIŞINI GÖRÜYORUZ”
Enflasyon rakamlarına, baktığımız zaman; en başta, gıda fiyatlarının artışını görüyoruz. Hâlbuki biz yıllardır; tarımın, gıda üretiminin ve gıdaya erişimin, ne kadar hayati olduğunu anlatıyoruz. Gıda güvenliğinin toplumların, ekonomik ve sosyal güvenliği için, en önemli faktörlerden, birisi olduğunu söylüyoruz. İktidar ise yıllardır, bu durumu anlamamakta, ısrar ediyor. Üstelik her geçen gün, tarım potansiyelimizi, daha da vasatlaştıran politikalarına, yenilerini ekliyor.
En fazla sözü kesilen, parmak sallanan başkan benim ama Allah izin verirse o parmakların hepsini kıracağım. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım, en güvendiğim olsun, bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim..

“KAZIK ATANI SİLMEZSEM ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM”
En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım. Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim.

“NETANYAHU’NUN SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDİLMESİ İÇİN KAÇ ÇOCUK ÖLECEK”
Filistin’de Netanyahu vahşeti devam ediyor. Filistinliler adeta bir ateş çemberi içerisinde sıkışmış durumda. Dünya ise bu ateş çemberi etrafında dans ediyor. Bu zulümden siyaset yürütenler saadet zinciri oluşturdular. BM Genel Sekreteri bile sadece ‘dehşete düştük’ demekle yetiniyor. Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitaplarında utanç vesikası olarak anılacak. Basın kaynaklarına göre 7 Ekim’den beri Gazze’de 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu vahşetin nesini tartışacağız? Netanyahu savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? 80 yıldır süren bu çatışmanın çözümü Filistin’i Hamas’ın, İsrail’i Netanyahu’nun düşüncesinden kurtarmaktır.''

 
Tariş, zeytin alım fiyatını açıkladı!
 
Pasaport, ehliyet ve IMEI kayıt ücretlerine dev zam geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir Kadın Kollarında temayül heyecanı...
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın AK Parti ...
CHP'den 100. yıla özel internet sitesi
CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "CHP 100. yıl internet ...
AK Parti'den büyükşehir adayları açıklaması!
AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının ...
 
AK Parti İzmir'de A Takımı belli oldu
AK Parti İzmir'de yeni yönetimin belli olmasının ardından yürütme kurulu da netleşti.
CHP'li Türeli gündeme getirmişti... Bakan Bak'tan İzmir'in havuzları ile ilgili açıklama!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin İzmir'deki yüzme havuzlarının ...
Özgür Özel'den Aslanoğlu mesajı: HİÇBİR FARK YOK!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'da partililere seslenirken, ...
 
İmamoğlu'dan dikkat çeken ittifak açıklaması!
Yerel seçime dört kaya kala CHP'de Genel Başkanlık koltuğu el değiştirirken; ...
AK Partili Kaya'dan Buca Cezaevi alanı tepkisi...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkılan Buca Cezaevi alanına ...
CHP'de devir teslim tarihi belli oldu
CHP'nin sekizinci Genel Başkanı Özgür Özel, yarın görevine resmen başlayacak. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri