ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5040
    Dolar
  • Euro
    43,9410
    Euro
  • Altın
    4.102,330
    Altın
  • Bist-100
    9.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
'Valinin yeğeniyim' diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
"Valinin yeğeniyim" diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
1 Kasım 2023 Çarşamba - 11:02

Akşener’den Erdoğan’a Hamas tepkisi!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hamas terör örgütü değil, mücahitler grubudur" sözlerine tepki gösterdi. Akşener, Filistin'in meşru bir hükümeti varken sen neden Hamas’ı Filistinlilerin tek meşru temsilcisi görüyorsun? Çocukları, kadınları öldürmenin mücahitlikle ne ilgisi var? Amacın ne Sayın Erdoğan? Netanyahu terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun?'' dedi. 

Akşener’den Erdoğan’a Hamas tepkisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

''Memleketimizin, dört bir yanında Cumhuriyetimizin, 100'üncü yılını, büyük bir coşkuyla kutladık.

“CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ”
Eşit, şerefli ve müreffeh bir yaşamın anahtarı olan, Cumhuriyetimizin Türk milletinin, birleştirici gücü olduğunu, bir kez daha hatırladık. Geçtiğimiz pazar günü de, gördük ki bir olduğumuzda, ne kadar güzeliz. Bir sevinci, beraber paylaşırken, nasıl da mutluyuz. Ortak bir değerimizde buluşurken, nasıl da gururluyuz. Sokakları, dükkânları, evleri kaplayan, Türk bayraklarının o muhteşem manzarası karşısında, nasıl da umut doluyuz. Asırlara meydan okuyan, bu beraberliğimizin tüm engellere rağmen, ilelebet devam edeceğine, yürekten inanıyorum. Bizleri aynı sevinçte, aynı heyecanda, aynı gururda buluşturan, bu güzel ruhun mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, başta olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımıza, şanlı ecdadımıza, bir kez daha, şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cumhuriyetimiz, bizim için başka hiçbir ülkede olmayan, derin ve çok özel bir anlam taşıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimizin, bu kıymetini, bir an olsun unutturmayacağız. Atamızın, en büyük emanetine, her şart ve koşulda, sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi, ilelebet payidar kılacağız. Bize, böyle kutlu bir miras bırakan kahramanlarımıza, ne kadar dua etsek, azdır.


''NETANYAHU TERÖRÜ''
İşte Filistin'de yaşananları görüyoruz. Bizim kadar kısmetli olmayan, mazlum milletlerin, ne acılar çektiğine, özellikle son dönemde, tüm çıplaklığıyla, şahit oluyoruz. Gazze'de yaşanan, Netanyahu terörü, hız kesmeden, devam ediyor. Her geçen gün, yüzlerce çocuk, vicdansızca atılan bombaların hedefinde, can vermeye devam ediyor. Ne yazık ki, her yüzyılda İnsanlığın başına bela olmuş, birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın, baş psikopatı da, hiç şüphesiz ki, Netanyahu'dur. Umuyorum ki Netanyahu son olsun. Umuyorum ki bu teröristin eylemleri, bir an önce son bulsun. Savaş tarihi, bize göstermiştir ki bugüne kadar, büyük savaşlar her seferinde, bir kumpas ve kışkırtmayla tetiklenmiştir.

Çünkü bir toplumu, topyekûn bir savaşa ikna etmek için, en elverişli yol toplumdaki, intikam ve korku duygularını tetiklemektir. İşte Hamas'ın, terör saldırısı da İsrail toplumuna, korku saldığı gibi Netanyahu'ya da, gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi, hediye etmiştir. Hamas'ın, sivilleri katleden eylemleri Filistin'in, uluslararası hukuktan doğan, haklarını gölgelemiş Netanyahu'nun, kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi, Filistin halkına vurmuştur. Hamas'ı, Filistin'i temsil eden, meşru bir siyasi yapı olarak tanımlamak Filistin hükûmetini, yok saymaktır. Hamas'ı, Filistin'in yegâne temsilcisi görmek, Filistinli sivilleri, dünyaya terörist olarak göstermeyi hedefleyen, Netanyahu'nun, insanlık dışı tezlerine dolaylı destek vermektir.
Elbette ki topraklarını, İsrail işgaline karşı savunmak Filistinlilerin, en doğal hakkıdır. Ancak, bu haklı direnişin sözcülüğünü, Hamas'a devretmek Filistin'e değil, Netanyahu'ya yapılan bir hizmettir. Ve Netanyahu'ya hizmet eden, bir dış politika da barışı getirmeyeceği gibi hiçbir çocuğun, hiçbir kadının ve hiçbir sivilin, canını kurtarmayacaktır. Bu saldırı Netanyahu'nın toplumsal desteğinin eridiği bir dönemde gerçekleşti. Kalıcı barıştan yana bir tavrın İsrail'de iktidara gelmesinden hemen öncesinde gerçekleşti. İsrail halkı bugün Netanyahu'nun saldırıya göz yumduğunu konuşuyor.

“SEN HAMAS’I NİYE SAVUNUYORSUN SAYIN ERDOĞAN?”
Hatta Netanyahu'nun bu saldırıyı bizzat organize etmiş olabileceğini bile konuşuyor. Ama Sayın Erdoğan hâlâ Hamas'ı savunuyor, gerçekleri söylediğimiz için bize kızıyor. Biz Hamas'ın ne olduğunu bilmiyormuşuz. Biz tarihi senin gibi yarım akıllı fesli meczuplardan öğrenmedik. Dış politikayı da romantik saray danışmanlarından öğrenmedik. Sen onun bunun elinde savrulmaya alışık olabilirsin ama beni kendinle karıştırma. Sayın Erdoğan sen sözde Kürdistan'ın bir parçasını Türkiye'de gördüğün Hamas'ı neden savunuyorsun? Filistin'in meşru bir hükümeti varken sen neden Hamas'ı Filistinlilerin tek meşru temsilcisi görüyorsun? Çocukları, kadınları öldürmenin mücahitlikle ne ilgisi var? Amacın ne Sayın Erdoğan? Netanyahu terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun? Sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu'nun değirmenine su taşıyorsun.''

 
100. yıl coşkusu toplu ulaşım rakamlarına da yansıdı!
 
Bornova’da meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir'deki rekreasyon alanıyla ilgili yeni gelişme!
İzmir'de TOKİ tarafından yeniden satışa çıkarılan Mavişehir'deki rekreasyon ...
İZTO'dan meme kanseri farkındalık projesi....
İzmir Ticaret Odası 21. Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru ...
Soyer'den Buca Cezaevi arazisi mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahkemenin Çevre, Şehircilik ...
 
İzmirliler dikkat... Sağanak yağış kapıda!
İzmir'de Perşembe günü itibarı ile sağanak yağış etkili olacak. 
Basmane'de kaçak göçmen baskını!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Basmane bölgesinde bin 257 personelle ...
Eşini öldürüp intihar etti!
Beyoğlu'nda tartıştığı eşi Şerife Buğdaycı'yı tabancayla vurarak öldüren ...
 
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı!
Merkez Bankası, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını 5 puan artırdı.
Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı!
Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Dilan Polat ile eşi Engin Polat, ...
Devlete ait otoyol ve köprüleri satacaklar!
Ülkede satacak bir şey bırakmayan iktidar şimdi de halkın daha uygun şartlarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri