ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5539
    Dolar
  • Euro
    34,8382
    Euro
  • Altın
    2.430,610
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
20 Mart 2022 Pazar - 19:15

Ali Babacan İzmir'den yüklendi: 'GİDİCİ OLDUKLARINI TESCİLLEDİLER'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ne zamanki bir iktidar seçimi kaybedeceğine kanaat getirir, o noktada seçimin kurallarını değiştirmeye başlar. İktidar ortaklarının Seçim Yasası’yla ilgili Meclis’e getirdikleri değişiklik önerileri, gidici olduklarının en önemli vesikası. Gidici olduklarını tescillediler” dedi. Babacan, "İktidarın Ankara’ya, İzmir’e üvey evlat muamelesi yapmasına da son vereceğiz” diye konuştu.

Ali Babacan İzmir den yüklendi:  GİDİCİ OLDUKLARINI TESCİLLEDİLER

Ali Babacan, bugün partisinin İzmir il kongresinde konuştu. Babacan, özetle şunları söyledi:

YOL AYRIMI: “Ülkemiz, şu anda son derece önemli bir yol ayrımında. Ya 84 milyon el ele verip özgürleşeceğiz ya da bu otokrat rejim memleketimizde iyice perçinlenecek. Ya Türkiye’yi hep beraber bir hukuk devleti yapacağız ya da iktidardaki otoriter ortaklığın ülkemizi sefalete sürüklemesine seyirci kalacağız. Ya Türkiye’yi tam demokrasi rotasına sokacağız ya da demokrasimizden eser kalmayacak. İşte yol ayrımı bu.

BASKI DÖNEMİNİN BEDELİNİ KADINLAR VE GENÇLER ÖDÜYOR: İktidardaki otoriter ittifak, toplumun tüm kesimlerine çok ağır bedeller ödetti, ödetiyor. Bu baskı döneminin en büyük bedelini ise kadınlar ve gençler ödüyor. Her hanenin geçim yükünü üstlenen kadınlar, yokluğu ve yoksulluğu bizzat yaşıyorlar. Yetmezmiş gibi tek bir kişi, gece yarısı aklına eseni yaparak gözünü kadınların kazanımlarına dikiyor. İmzalanmasına Türkiye’nin öncülük ettiği İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılarak hem kadınların kazanımları ellerinden alınıyor hem de ülkemiz Avrupa kurumlarından uzaklaştırılıyor. Kadınların tüm hak ve özgürlüklerini amasız, fakatsız savunuyoruz. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli, şimdi size sesleniyorum. Gençler, buldukları ilk fırsatta kendilerine başka bir ülkede hayat kurmayı hayal ediyorlar. Var mı bir cevabınız? Sabah akşam hayali düşmanlar üretip gölge boksu yapacağınıza gençlerin gözünün içine bakarak bu sorulara cevap verin.

AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINI ZORLAYACAĞIZ: Eğri oturalım doğru konuşalım. Avrupa’nın kapıları Türkiye’ye ne zaman açılır biliyor musunuz? Kendi anayasasını çiğneyen, hukukun üstünlüğünü yerle bir eden bu zihniyeti iktidardan gönderdiğimizde kapılar ardına kadar açılır. Biz, bu konuda kadrolarımıza güveniyoruz. Biz, bu özgüvenle hareket ediyoruz. Türkiye, korkmadan Avrupa Birliği standartlarını zorlayacaktır. Bunlar, her türlü yanlışın, hukuksuzluğun üstünü yerli ve milli anlayışla örtmeye çalıştılar.

SİZİN ENTRİKALARINIZ BİZE VIZ GELİR VIZ: Belli ki Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli, önlerine haritayı koymuşlar, masa başı formüllerle jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar. Boşa kürek çekiyorlar. Ben buradan otoriter ittifakın büyük ve küçük ortağı Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Sizin entrikalarınız bize vız gelir, vız. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Masa başında üretilen matematik formülleriyle, entrikalarla, dalaverelerle seçim kazanılmaz. Seçim meydanda kazanılır. Onun için size ‘hodri meydan’ diyorum. İlk seçimden hemen sonra Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i inşa edeceğiz.

GİDİCİ OLDUKLARINI TESCİLLEDİLER: Anlaşılan o ki seçim hesapları Beştepe’nin koridorlarını epey hareketlendirmiş. Ne zamanki bir iktidar seçimi kaybedeceğine kanaat getirir, o noktada seçimin kurallarını değiştirmeye başlar. İktidar ortaklarının Seçim Yasası’yla ilgili Meclis’e getirdikleri değişiklik önerileri, gidici olduklarının en önemli vesikası. Gidici olduklarını tescillediler. Çok önemli bir konuyu gözden kaçırıyorlar. Zannediyorlar ki ‘2018 seçimlerinde başka kural uygulasaydık iki milletvekili oradan, üç milletvekili oradan alırdık’ hesabı yapıyorlar. Yahu 2018 geçeli 4 yıl oldu. Bu yaptıkları matematik formülünün öteki tarafında bulacaklar kendilerini, haberleri yok.

FETÖ’NÜN BULANDIRDIĞI SUDA TEMİZLENEMEZLER: Ekonomik kriz veya faili meçhul cinayetler dönemi denilince ilk akla gelen bazı isimlerden medet umar hale düşmüşler. Enerjinize yazık yahu. Bu millet, 90’lı yılların karanlığında, ülkenin doğusunda kol gezen beyaz Torosları, ülkenin batısında katledilen aydınları ve gazetecileri, Manisa’da gençler için kurulan işkencehaneleri unutmayacak. Devletin resmi belgelerinde dahi kayda geçen Gladyo ve benzeri çetelerden hesabı, bağımsız ve tarafsız yargı soracak. Bu noktada, bağımsız ve tarafsız yargının altını özellikle çiziyorum. Hukuka aykırı işler yapanlar, demokrasimize kasteden, hukuk sistemimizi felç eden FETÖ’nün bulandırdığı suda temizlenemezler.

İZMİR’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMASINA SON VERECEĞİZ: DEVA Partisi olarak, tarımdan sosyal politikalara, ekonomi ve finans politikalarından dijital dönüşüme kadar pek çok alanda eylem planlarımızı hazırladık. Açıkladığımız eylem planlarımızdan birisi de Afet Eylem Planı’ydı. Çok yakın bir zamanda İzmir’de yaşanan depremde 116 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aradan bir buçuk yıl geçti. Ama ne yazık ki depremden sonra yaşanan süreç sağlıklı yönetilemedi. Bu tür afet zamanlarında en önemli konulardan biri, kuşkusuz hasar tespit çalışmalarıdır. Afetle mücadelede en önemli hususlardan bir tanesinin de merkez ile yerel arasındaki dengeyi doğru kurmak olduğunu düşünüyoruz. Merkeziyetçi yönetim anlayışının afet durumlarında etkinliği azalttığını biliyoruz. Şu anda operasyonel sorumluluğun AFAD ve valiliklerin üzerinde bulunması, yerel yönetimlerin etkinliğini zayıflatıyor. Merkezi ve yerel yönetim arasındaki siyasi ve ekonomik çekişmelerin en ağır sonuçlarını İzmir yaşadı, yaşıyor. İktidarın Ankara’ya, İzmir’e üvey evlat muamelesi yapmasına da son vereceğiz.”

ÖSEN: İZMİR'DE ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK

Yeniden il başkanlığına seçilen Seda Kaya Ösen ise şunları söyledi:

"İzmir Teşkilatı’ndaki tüm yol arkadaşlarımla İzmir’de basılmadık toprak, çalınmadık kapı, dinlenilmemiş dert bırakmadık. DEVA Partisi olarak muhtaç olan her İzmirlinin yanında, yakınında olduk.  Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki; Artık bizim sayemizde, İzmir’in adliyelerindeki, şiddet mağduru kadınların yanında DEVA var! Yurtsuz, evsiz üniversite öğrencilerinin yanında DEVA var! Geçinemeyen, kimsesiz ailelerin yanında DEVA var! Güçsüzün, haklının, mazlumun yanında DEVA, suçlunun, radikalin, arsızın karşısında yine DEVA var!  Güzel, eşsiz ve yalnız ülkemizde paylaşamadığımız, paylaşamayacağız hiçbir şey yok diyenlerin hareketi olan DEVA Partisi, 9 Mart 2020’den bu yana, siyasetteki ezberleri bozmaya, konuşulmayanları konuşmaya, kurumsal devlet yapısını onarmaya, çıkar gruplarına değil, halka hizmet eden bürokrasi anlayışını tekrar getirmek için yola çıktı."
 

 
CHP'li Özel'den Varlık Fonu tepkisi: 'Bir kişi millete hesap vermem' diyor
 
85 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den Varlık Fonu tepkisi: 'Bir kişi millete hesap vermem' diyor
Türkiye Varlık Fonu’nun Sayıştay denetimine açılması için TBMM'ye kanun ...
Ağbaba: Çanakkale Köprüsü'nden geçmeyi hayal etmeyenler bile para ödüyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yap-işlet-devret modeliyle geçiş ...
CHP'li Beko'dan 'Nevruz' mesajı...
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
CHP'li Serter'den Bakan Nebati'ye: "Devletin bakanları yandaş firmalara kredi bulur hale mi geldi?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin ...
Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronları siyasetçi satın alıyor...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu baronları siyasetçi ...
İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan Erdoğan'a lütfenli çağrı
AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ...
 
Gültekin Uysal'dan Çiller'e sert tepki
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İktidarın sona geldiği, ...
CHP'li Sındır'dan Çanakkale Zaferi mesajı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Deniz Savaşları'nın ...
Karşıyaka'da üzen görüntü... Çanakkale Anıtı bakımsız kaldı!
İzmir'de AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı üyeleri, ilçede bulunan Çanakkale ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri