ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2076
    Dolar
  • Euro
    34,7203
    Euro
  • Altın
    2.437,850
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
27 Mayıs 2021 Perşembe - 13:38

Ali Babacan İzmir'den yüklendi: PİSLİKLER ORTAYA SAÇILIYOR!

İzmir'de partisinin il hizmet binasının açılışına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, erken seçim gündemiyle ilgili konuştu. Babacan, "Türkiye'de iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Cumhur İttifakı seçim olsa başarılı olamayacağını görüyor. Kaybedecekleri seçime göz göre gitmezler" dedi.  Erdoğan'ın Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açıklamalarını yorumlayan Babacan, "Bu kadar iddia var, savcılar uyuyor mu demesini beklerdim. Bir aydır saçılan pisliklerle adeta irin akıyor" dedi.

Ali Babacan İzmir den yüklendi: PİSLİKLER ORTAYA SAÇILIYOR!

SONKALEİZMİR-Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İzmir il teşkilatının Konak Çankaya semtindeki hizmet binasının açılışına katıldı. Babacan, açılış öncesi hizmet binasında Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin'in yanı sıra İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babacan daha sonra hizmet binasının açılış kurdelesini kesti, hükümeti eleştirdi.



"BAŞARILI OLAMAYACAKLARINI BİLİYORLAR"

DEVA Partisi olarak 14 aylık kısa bir sürede 81 ilin tamamında il başkanlarını görevlendirdiklerini, Türkiye'deki 973 ilçenin 600'ünde de ilçe başkanlarını belirlediklerini belirten Ali Babacan şunları söyledi:

"DEVA, kurulduktan sonra seçimlere girmeye hak kazanma süresinin en kısa olduğu siyasi parti oldu. Seçime girme hakkını rekor bir sürede tamamladık. Üye ve gönüllü olmak isteyen arkadaşlarımızla yola çıkmamız bunda etken oldu. DEVA Partisi'nin teşkilatı tanıdığın akrabası, akrabanın arkadaşı gibi ilişkilerle kurulmadı. Türkiye büyük sıkıntılar yaşıyor. Eski sorunlar büyüyor ve bunlara yenileri ekleniyor. Biz bunun böyle olacağını gördük. Ülkede iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderek artıyor. Mevcut iktidarın sorunları çözeceğine dair beklenti kalmadı. Herhangi bir seçim olsa Cumhur İttifakı, zayıfladıklarını ve başarılı olamayacağını görüyor. Kaybedeceklerini düşündükleri bir seçime göz göre gitmezler. İhtiyaç olsa da şu andaki hükümetin seçime gitmesi için bazı şartların oluşması lazım. Mesela ittifak ortaklığının bozulması gibi."

"PİSLİKLER ORTAYA SAÇILIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası oluşan gündeme dair açıklamalarını değerlendiren Babacan şöyle konuştu:

"Yurt dışındaki bir suç örgütünün başındaki insanın yaptığı açıklamalar. Hepsi teyide muhtaçtır tabi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın uzun bir sessizlikten sonra tercihi mevcut düzenin devam etmesinden yana oldu. Ya yakın arkadaşlarına kendi bakanlarına karşı tutum alıp ortağını kaybedecekti. Ya da kurulu kötü düzenin devamından yana tercihte bulunacaktı. O kötü düzenin devamını seçti. Bu bizim için sürpriz değil. Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ibretlik. "Bu kadar iddia var, savcılar uyuyor mu?" demedi. Karşılıklı iddialar var. Yargı korkuyor ve baskı altında. "Acaba bir adım atarsam işin ucu başka yere gider, sürülür müyüm, ihraç mı edilirim" diye düşünüyor yargı mensupları. Tüm bunlar ülke adına utanç kaynağı. Halkın iradesiyle ve desteğiyle yönetmeyi zor görenler, çeteyle, mafyayla, suç örgütleriyle ülkeyi idare etmeye çalışıyorlar. Ülkeyi parsel parsel suç örgütleri arasında paylaştırıyorlar. Bir aydır ortaya saçılan pislikle adeta her yerden irin fıştırıyor."

"İTTİFAK KONUŞMAK İÇİN ERKEN"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ittifaklar konusuna da değinen Babacan, "Şu anki önceliğimiz parti olarak özgün kimliğimizi ortaya koymak. Vatandaşların bizi iyi anlamasını sağlamak. İttifak konusuna karşı değiliz. Peşinen de şu ittifakın içinde yer alırız, demiyoruz. Günü geldiğinde bu kararlar verilecektir. Diğer partilerle ittifak konusunu görüşmedik. Herkes biliyor ki bunları konuşmak için erken. Cumhurbaşkanlığı için ortak aday olur mu bunu da konuşmak için erken. Siyasi partilerin genel başkanı var. Normalde beklenen her genel başkanın aday olmasıdır" dedi.

"MERKEZ BANKASI'NIN 130 MİLYAR DOLARLIK REZERVİ ÇARÇUR EDİLDİ"

Türkiye'nin ekonomisinin giderek kötüleştiğini söyleyen Babacan şunları kaydetti:

"Merkez Bankası'nın 130 milyar dolarlık döviz rezervi çarçur edildi. Organize suç örgütleri, mafya ve çete gündemi var. Esnafa destek paketi açıkladılar. 3-5 bin lira, o da alabilene. Ülkenin gerçeklerini, çiftçinin, esnafın sorunlarını bilmiyorlar. Yüz araçlı konvoylar, 8 uçaklı yurt dışı seyahatleri onları milletten kopardı. Cumhurbaşkanı, bir muhalefet partisinin genel başkanına yapılan siyasi şiddeti bile destekliyor ve fazlasını teşvik ediyor. Akıl alır gibi değil. Devletin varlık sebebinin en önemlisi güvenilği sağlamaktır. Devletin başındaki kişinin görevi de budur. "Başına gelen iyi oldu" diyor. Böylesine artık gözleri körleşmiş. Ülkenin gerçeklerinden kopmuş, iktidarı kaybetme korkusu iliklerine kadar işlemiş. Cumhurbaşkanlığı görevini bırakarak, rakiplerimi nasıl yıldırırım derdine düşmüş. İktidarın gitme zamanı hızla yaklaşıyor."

 
2 yaşındaki çocuk kovada boğuldu!
 
Skandal olay! Karnında unuttular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan o işçiye yardım sözü!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’da gün doğumu ile birlikte ...
HKP'den Erdoğan ve 10 kişi hakkında suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), organize suç örgütü liderli Sedat Peker'in ...
CHP'li Gürsel Tekin'den Torbalı çıkışı... 'GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR!'
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'de 25 milyon icra dosyasının ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Meral Akşener ...
Akşener'den Soylu'ya ''kenara çekil'' çağrısı!
İYİ Parti'nin 'parlamenter sistem' çalışması, Genel Başkan Meral Akşener ...
Kılıçdaroğlu: Haydi Erdoğan Allah'ını seversen kaçma!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haydi Erdoğan, Allah’ını seversen ...
 
1 dakika söz alıp 25 kez tekrarladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan milli güvenlik sorunudur!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında hükümeti ve Cumhurbaşkanı ...
Süleyman Soylu'dan Bahçeli'ye teşekkür!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin grup toplantısında kendisine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri