ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4757
    Dolar
  • Euro
    43,8658
    Euro
  • Altın
    4.098,570
    Altın
  • Bist-100
    9.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/28°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
'Valinin yeğeniyim' diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
"Valinin yeğeniyim" diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
19 Haziran 2020 Cuma - 09:20

Altay'ın yeri Süper Lig

Altay’ın efsane isimlerinden Ayfer Elmastaşoğlu, Altay’ın kalan 6 maçta en iyi sonucu alarak Süper Lig’e yükseleceğine inandığını söyledi.

Altay ın yeri Süper Lig

Altay TV’de Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler’in sunduğu programa katılan Elmastaşoğlu, Siyah-beyazlı takımın Süper Lig şansı ve futbol hayatına dair açıklamalarda bulundu.

ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU’NA TEŞEKÜR EDİYORUM

Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimine takıma zor günlerde sahip çıktığı için teşekkür eden Elmastaşoğlu, “Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ne gelince her zaman mutlu oluyorum. Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve ekibi kulüp daha da zor duruma düşmeden sahip çıktılar. Şu anda kulübü en iyi şekilde yönetiyorlar. Başkan ve ekibinin bundan sonra daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Özgür Ekmekçioğlu Büyük Altay’ı Süper Lig’e çıkartacaktır” dedi.

SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM

Siyah-beyazlı takımın Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ile iyi bir çıkış yakaladığını hatırlatan Altay’ın efsane ismi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Korona virüs süreci tüm futbol takımlarını etkiledi. Bu süreci iyi geçiren takımlar başarılı olacaktır. Altay’ımızın bu süreci iyi geçirdiğini biliyorum. Takımımız yeni teknik direktörümüz ile iyi bir çıkış yakaladı. Kaliteli oyunculara sahibiz. Son 6 haftada şampiyonluğu yakalayıp Süper Lig’e çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum”

Elmastaşoğlu, Altay’ın kalan 6 maçta alacağı sonuçlarla kendi kaderini çizeceğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Kalan 6 maçımız camiamız adına çok önemli. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kalan maçların hepsini kazanırsak Süper Lig’e yükseliriz. Her zaman söylediğim bir şey var. Camia olarak birinci hedefimiz direkt Süper Lig’e çıkmak. Eğer bu olmuyorsa Play-off’tan Süper Lig’e yükselmeliyiz.”

Altay’da 1961-76 yılları arasında 15 yıl forma giyen ve 350’ye yakın maçta 70 gol atan Ayfer Elmastaşoğlu, “Benim çocukluğum bu kulüpte geçti. Altay’ı daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Çok sevdiğim bir kulübe futbolcu ve teknik adam olarak hizmet ettim. İki tane de Türkiye Kupası kazanma onuru yaşadım. Benzer mutlulukları inşallah yakın zamanda yeniden yaşayacağız.’’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANDIĞI YILLAR

Altay’ın efsane ismi, 1966-1967 ve 1979-1980 sezonunda kazanılan Türkiye Kupaları ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Göztepe karşısında kazandığımız maçta ben askerlik vazifesi için Sivas’taydım. Beklenen izin bir türlü gelmiyordu. Maça birkaç gün kala izin çıktı. Maçtan bir gün önce gelip takımla kampa girdim. Sabaha kadar uyuyamadım. O gün zor bir maç oynadık hatta o maçta bir penaltı kaçırmıştım fakat kupayı kazandık. Daha sonra 1979-1980 sezonunda bu defa teknik direktör olarak Türkiye Kupası’nı kazanma sevinci yaşadım. Galatasaray ile oynadığımız final maçı Galatasaray seyircisine yakışmadı. O gün maçta istenmeyen olaylar oldu. Mustafa Denizli Türkiye Kupası’nı soyunma odasında kaldırdı ve sonrasında zafer turu attık”

ALTAY ŞAMPİYON OLABİLİRDİ

Altay’ın 1969-1970 sezonunda şampiyon olabileceğini hatırlatan Elmastaşoğlu, “Bizim zamanımızda yöneticilerimiz şampiyonluk planlaması yapmıyordu. Altay’ı ligde tutacak puanları alalım yeter diye düşünüyorlardı. Türkiye Kupası’nı kazanmak için planlar yaptığımız için 7 tane final oynadık iki tane kupa kazandık. Şampiyonluk için gerekli planlamalar yapılmadığı için şampiyonluk gelemiyor. 1969-70 sezonunda ilk yarıyı gol averajı ile ikinci bitirdik. Gerekli planlamalar yapılmadığı için şampiyonluk gelmedi. Belki o dönemlerde bir şampiyonluk yaşasak hem İzmir futbolu hem de Altay için çok farklı bir dönemeç olabilirdi. Maalesef tam şampiyonluk hedefi konulmadı.’’ dedi.

ALT YAPILAR ÖNEMLİ OLACAK

Korona virüs sürecinden sonra alt yapıların daha da önemli hale geleceğini vurgulayan Elmastaşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Alt yapı bizim her şeyimiz. Altyapıya çok değer vermeliyiz. Yaşanan yeni süreçte alt yapılar daha da önemli hale gelecek. Herkes kendi yetiştirdiği oyunculara dönmek mecburiyetinde kalacak. Alt yapıya en önemli yatırım yapan kulüplerden Büyük Altay’ımız alt yapısından yetiştirdiği oyuncuları hem oynattı hem faydalandı hem de sattı ve para kazandı”

 
Menderes LGS’ye hazır
 
Bornova'da can dostlar için işbirliği imzası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepeli taraftarlardan Sepil'e destek
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de taraftarlar çıkan satış haberlerinin ...
Karşıyaka her ihtimale hazır
TFF 3'üncü Lig'de sezonun devamıyla ilgili Futbol Federasyonu'nun kararını ...
Altay'da Arda imzayı attı
TFF 1'inci Lig'de pazar günü evinde oynayacağı Akhisarspor maçına odaklanan ...
 
Altınordu'ya zorlu fikstür
TFF 1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Altınordu, ...
Göztepe'de flaş ayrılık.. Tek taraflı feshetti
Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığı sezonki kadrosunda yer alan ve sezon başında ...
Pınar Karşıyaka Avrupa kararını açıkladı
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, gelecek sezon FIBA ...
 
Şampiyonlar Ligi finali Lizbon’a verildi!
UEFA, koronavirüsü nedeniyle yeni takvimi açıklarken; Şampiyonlar Ligi ...
TFF Başkanı Nihat Özdemir'den istifa kararı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.
Göztepe'den 'Satış' açıklaması...
Süper Lig'de Katarlı bir grubun kulübü satın almaya talip olduğu iddia ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri