ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5105
    Dolar
  • Euro
    34,7256
    Euro
  • Altın
    2.487,080
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
11 Ocak 2020 Cumartesi - 13:05

Ankara'da kömür ve yiyecek dağıtma devri kapanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı uygulamasına son verip yardımları nakit olarak yapacak. Yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yardıma muhtaç 140 bin kişiye yardım kartı dağıtılacağını dile getirdi. Ankaralıların en çok otobüs şoförlerini şikayet ettiğini de ifade eden Başkan Yavaş, "Şoförleri izlemeye aldık, saygısızlık yapanı otobüsten indireceğiz" dedi

Ankara da kömür ve yiyecek dağıtma devri kapanıyor

Ankara'da yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı devri kapanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin yaptığı yardımları artık bir kartla, nakit olarak yapmayı planladıklarını açıkladı.

Yavaş, 10 ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi ve soruları yanıtladı. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 185 bin kişiye yardım, kömür ya da yiyecek dağıtımı yaptığını bunun 25 bin kadarının Suriyeli olduğunu söyledi.

Kartlı sisteme geçiş ile, yardım alanlara toplam 140 bin kart dağıtılacağını açıklayan Yavaş, “Suriyelileri ve uzak köylerde oturup, kartı kullanamayacak durumdaki kişileri kart sisteminin dışında bırakıp, onlara yine yardımları eski yöntemle dağıtacağız. 140 bin kişiye ise belediye yardımlarını dağıtacağımız kartla yapacağız” dedi.
Kartla nakit yardım sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yavaş, belediyenin yardım kartı sahiplerine verilecek yardımın ise, Ankara Büyükşehir'in gelirlerine göre belirleneceğini söyledi.
Başlangıç olarak 140 bin kişinin 70'er bin kişilik iki gruba ayrılacağını, bir ay bir gruba, diğer ay ikinci gruba kart aracılığıyla nakdi yardım yapılacağını anlatan Yavaş, “bunun sistemini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız. Başlangıçta 70 bin kişiye bir ay, 70 bin kişiye diğer ay olmak üzere, birer ay arayla yardım yapmayı planlıyoruz. Ancak Belediyenin gelirlerine göre, belki de bu 140 bin kişiye her ay yardım da yapabiliriz” diye konuştu.
YAVAŞ, EGO ŞOFÖRLERİNİ İZLEMEYE ALIYOR

Yavaş'ın bir başka projesi ise, Belediye'de en çok şikayet aldıkları EGO otobüs şoförleri konusunda; vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik şikayet ve önerilerinin alındığı “mavi masanın” mobil uygulamasının telefonunda yüklü olduğunu kaydeden Yavaş, bunu gazetecilerle de paylaştı.
Her gün mavi masaya vatandaştan gelen öneri ve şikayetleri bizzat izlediğini söyleyen Yavaş, “şikayetlerin yüzde 90'ı EGO otobüs şoförlerinin hal ve tavırlarından dolayı geliyor. Şimdi yeni bir mobil uygulama ile, vatandaşın anlık olarak EGO otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları belediyeye bildirebilecekleri bir mobil uygulama üzerinde çalışıyoruz.
Otobüs şoföründen herhangi bir şikayet bu mobil uygulama üzerinden belediyeye ulaştığında, anında müdahale edilecek. O otobüs şoförü daha seferini tamamlamadan ara duraklardan birinde otobüsten indirilecek, yeni bir şoförle değiştirilecek” dedi.
EN AZ 50 İMAR DOSYASI SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK
Yavaş, kendisinden önceki dönemlere ait en az 50 imar-rant yolsuzluk dosyasının hazır olduğunu, bunların kısa sürede savcılığa verileceğini de söyledi. Dosyalarının bir kısmının FETÖ bağlantılı olduğunu, bir kısmının da geçmiş döneme ait imar yolsuzluk ve rant ihbarlarını kapsadığını kaydeden Yavaş, hala bazı ihbarların incelenmesinin de sürdüğünü söyledi.
GEREKLİ DÜZENLEMEYİ YAPMAZLARSA, TOGO KULELERİNİ YIKARIZ

Yavaş, kendisini eski ATO Başkanı Sinan Aygün'le karşı karşıya getiren TOGO kuleleri konusunda da konuştu. Togo kulelerinin olduğu bölgede daha yeni hükümetin bir arsa sattığını, buna 12 kat bina izni verildiğini anlatan Yavaş, TOGO kulelerinin de bu seviyede olması gerektiğini vurguladı ve “Eğer Belediye'nin istediği düzeye getirmezler, gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa, o kuleleri yıkarız” diye konuştu.
“BABAMIN GAZETE BÜFESİ VARDI. GAZETE VE DERGİLERLE BÜYÜDÜM”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, çalışan gazeteciler günü dolayısıyla yaptığı konuşmada da, babasının gazete büfesi olduğunu, dolayısıyla kendisinin de gazete ve dergileri okuyarak büyüdüğünü anlattı. Çocukluğunda bulduğu her gazete ve dergiyi okuduğunu, bunun da daha çocuk yaşlardan itibaren basına karşı bakışını değiştirdiğini kaydeden Yavaş, “Gazeteciliğin ve haberciliğin gücüne hep inandım” dedi.
Yavaş şöyle konuştu;
“Zaman zaman sevmediğimiz haberler olabilir. Kırıldığımız, “olmaz bu kadar” dediğimiz durumlar yaşanabilir. Ancak gazetecilik ile bizler ayrılmaz bir paydaşız. Bu bütünlüğün istense bile ayrılamaz bir yapıda olduğu bir gerçektir. Her gazetecinin ya da gazetenin farklı düşünceleri olabilir.
Biz buna saygı duymak durumundayız. Önemli olan aile hayatına dokunmadan, iftira atmadan, karalama ve hakaret içermeden yayınlar yapılabilmesidir. Demokrasinin ayrılmaz parçası gazetecilik mesleği ile ortak paydaşlık, bu temel prensiplerde buluşmak üzerine kurulmalıdır”.
“BELEDİYE BAŞKANI DA HALKIN VERGİLERİNİ HARCIYOR. BUNU HİÇ UNUTMADIM, UNUTTURMAYACAĞIM”
Yavaş, göreve geldiği günden bu yana “vatandaşla iç içe yaşamaya ve davranmaya” çalıştığını vurgulayarak, “belediye başkanı seçim sürecinde siyasi bir kişilik. Ancak seçildiği andan itibaren bu siyasi kişiliği kalkıyor ve görev alanındaki tüm halka hizmet eder bir hale geliyor. Belediye başkanlığı bir kamu görevi. Halkın vergilerini harcıyorsunuz. Dolayısıyla en çok üzerinde durduğum konular şeffaflık ve hesap verebilirlik” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ihaleleri canlı yayında yapmasıyla birilikte bu şeffaflığın sağlandığını, şimdi Anadolu'da diğer kentlerde yaşayan vatandaşların da kendi bağlı oldukları belediyeden bu uygulamayı talep ettiklerini duymaya başladığını anlatan Yavaş, “Belediye Başkanı da halkın vergilerini, halk için harcıyor.
Bu çerçevede belediyede görev yapanların amiri konumunda olsa da, maaşını halkın vergilerinden aldığı için o çalışanlardan biri. Bunu hiç unutmadım, unutturmayacağım” diye konuştu.

 
Altınordu'da yeniler göz doldurdu
 
Altay'da rota Eray
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmara beşik gibi... Peş peşe 40 deprem!
Marmara Denizi, Tekirdağ Güzelköy açıklarında bu sabah peş peşe depremler ...
Harekat bölgesinden acı haber: 4 şehit
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye´nin Resulayn ...
Ceren'in katilinin planı tutmadı!
Ordu'da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren ...
 
Lise öğrencisi okulun 4. katından atladı
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, lise öğrencisi Rojbin T., 4'üncü kattaki ...
300 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor
Birleşmiş Milletler, Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle 300 bin kişinin ...
17 yaşındaki genç yanlışlıkla öldürüldü!
Şişli'de dünyaca ünlü şarap ithalatı yapan bir firmanın sahiplerinin 17 ...
 
Yargıda yeni dönem... Suçunu kabul edene indirim!
Yeni Yargı Reformu Paketi'nde yer alan seri muhakeme usulü devreye girdi. ...
İstanbul’da yolcu uçağı pistten çıktı!
Marmara'da fırtına İstanbul'daki hava trafiğini de vurdu. İstanbul Havalimanı'nda ...
Gökçek'e tuzlu yanıt!
Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da yaşanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri