ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
27 Ocak 2023 Cuma - 08:58

Anne adayına, mucize ameliyat

Üç aylık hamile öğretmen, kendisini yürüyemez hale getiren bel fıtığından kapalı ameliyat yöntemi ile kurtuldu, aynı gün ayağa kalktı

Anne adayına, mucize ameliyat

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde öğretmenlik yapan, 3 aylık hamile Aslıhan Baksı Uyar (29), kendisini yürüyemez hale getiren bel fıtığından İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Sayın tarafından uygulanan tam kapalı ameliyat yöntemiyle kurtuldu. Hamileliği nedeniyle ağrı kesici kullanamadığını, aylardır çok acı çektiğini belirten Uyar, “Ameliyattan sonra ayağa kalktım, inanamadım. Bu kadarını beklemiyordum. Artık hem öğrencilerimden ayrı kalmayacağım hem de hamileliğimi sorunsuz geçireceğim” dedi.

7 yıldan bu yana Siverek’te İngilizce öğretmenliği yapan, meslektaşı İsa Uyar (31) ile evli olan Aslıhan Baksı Uyar’ı ameliyata götüren şikayetler geçtiğimiz Temmuz’da başladı. Bacağındaki şiddetli ağrılara bel fıtığının yol açtığını öğrenen genç kadın ağrı kesicilerle idare etti. Ancak son iki ayda ağrıların dayanılmaz olduğunu, oturamaz, yürüyemez, dik duramaz hale geldiğini belirten Uyar, “Hamileliğim yüzünden ilaç içemeyince ameliyat kaçınılmaz oldu” diyerek Şanlıurfa’dan İzmir’e şifa arayışını şöyle anlattı:

“İlk belirti belimin tutulmasıydı, ardından şiddetli bacak ağrısı başladı. Doktorlar ameliyat gerektiğini, ancak güç kaybı olmadığı için ameliyatı erteleyebileceğimi söyledi. Ağrı kesiciler imdadıma yetişiyordu. Ancak hamile kalınca ağrı kesici kullanamaz oldum. Fizik tedaviler, manuel terapiler işe yaramadı. Mesleğim gereği de sürekli ayakta durmam gerekiyordu. Ne oturabiliyor, ne dik durabiliyor, ne de yürüyebiliyordum. Bu sorundan kurtulmazsam hamileliğim ilerledikçe ağırlaşacaktım ve ağrılar hiç dayanılmaz olacaktı. Doğumdan sonra bu ağrılarla bebeğime bakmam da mümkün olmayacaktı. Ama hamileydim ve nasıl ameliyat olacaktım? Eşim, ailem herkes internette araştırmaya başladı. İzmir’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sayın’ın tam kapalı yöntemle bel fıtığı ameliyatları yaptığını öğrenince irtibata geçtik. Doktorum beni ameliyat konusunda bilgilendirdi, aydınlattı. Soluğu İzmir’de aldık ve ameliyatım Kent Hastanesi’nde başarıyla gerçekleşti. Ameliyattan sonra ayağa kalktım, inanamadım. Bu kadarını beklemiyordum, abartı değilmiş. Aynı gün taburcu oldum. Artık hem öğrencilerimden ayrı kalmayacağım hem de hamileliğimi ağrısız sızısız sorunsuz geçireceğim. Yeniden ağrı çekmeden ayağa kalkmak, yürüyebilmek harika, doktoruma çok teşekkür ediyorum.”

EN YENİ YÖNTEM

Öte yandan 3 aylık hamile hastasına Kent Hastanesi’nde uyguladığı “Full endoskopik diskektomi” denilen tam kapalı yöntemin bel fıtığı cerrahisinin en yeni yöntemlerinden biri olduğunu belirten Doç. Dr. Sayın, şu bilgileri verdi:

“Endoskopik cerrahi endoskop adı verilen alet aracılığıyla uygulanıyor. Endoskop 5 milimetrelik bir kesi içinden doğrudan fıtık alanına gönderildiği için kasların sıyrılması, kemik dokunun çıkartılması gerekmiyor. Bu kesiyi dikmeye de gerek yok, bir flaster ile kapatıyoruz. Bu ameliyat öncesi ve sonrasında hastamız ağrı kesici ve antibiyotik kullanmadı, aynı gün yürüyerek taburcu ettik. Eğer bu ameliyatı açık yapsaydık en başta hastanın ameliyatı hem anne hem bebek için daha riskli olacaktı, ameliyat sonrası ilaç alması gerekecekti ancak hamileliği nedeniyle alamayacaktı. İyileşme uzun sürecekti. Anne adayı hastamız bunları yaşamadan sorunundan kurtuldu.

 
Erdoğan'a Almanya'da miting yasağı!
 
Altınordu'nun konuğu Boluspor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den gözdağı gibi Türkiye açıklaması
İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kuran ...
AK Parti adayına TOKİ'den 15 günde ikinci ihale...
Siirt’ten vekil olmak için AK Parti’den aday adayı olan Burhanettin Binbay ...
Servis minibüsüne çarptı: 1 yaralı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde servis minibüsüne çarpan hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı
 
İzmir'de sağanak yağış etkili oluyor
İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle trafik kazaları ve su baskınları meydana geldi.
Selahattin Demirtaş IBAN paylaştı
Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
Adnan Menderes'in sloganını afiş yaptırıp CHP Genel Merkezi'ne astılar!
CHP Genel Merkezi’ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı “Yeter! ...
 
CHP İl Başkanlığı'nda görev dağılımı yapıldı...
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda Şenol Aslanoğlu'nun koltuğa oturmasının ardından ...
Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi davalık oldu
Senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün kaleme aldığı, müzik yapımcısı Hilmi ...
İnşaat çalışması evini yıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde iş makinesiyle yürütülen inşaat çalışması sırasında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri