ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,3912
    Dolar
  • Euro
    47,0429
    Euro
  • Altın
    4.347,240
    Altın
  • Bist-100
    10.366,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/36°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/37°
    IZMIR
  • KONYA
    20/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
DEM Parti'den İmamoğlu açıklaması
DEM Parti'den İmamoğlu açıklaması
Rusya'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Rusya'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı
Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı
Abdullah Gül'ün eşinin çantası İngiltere'de gündem oldu
Abdullah Gül'ün eşinin çantası İngiltere'de gündem oldu
20 Temmuz 2025 Pazar - 09:56

Anne-kız aynı hayalin peşinde... Sahalardan üniversite sıralarına!

İzmir'de halk oyunları, tekvando, bocce ve voleybol oynayıp, hakemlik ve antrenörlük yapan Ayşem Arat Tutal (51), anne olduktan sonra da kızı Biraysu Tutal'ı (20) yanından ayırmadı. Antrenmanlara ve maçlara annesiyle beraber giden Biraysu, onun izinden gidip profesyonel voleybolcu oldu. Hayallerini kızıyla birlikte gerçekleştirip onun gibi üniversiteli olan anne Tutal, "Okulu bitirince kızımla birlikte yüksek lisans yapmak istiyorum" dedi.

Anne-kız aynı hayalin peşinde... Sahalardan üniversite sıralarına!

Kentte elektrik mühendisi ve tekvando hakemi Birol Tutal (50) ile evli olan Ayşem Arat Tutal, kızı Biraysu Tutal ile birlikte halk oyunları, tekvando, bocce ve voleybol oynuyor. Kızını küçük yaşlardan itibaren spor ile iç içe büyüten Ayşem Arat Tutal, üniversite hayalini de onunla birlikte gerçekleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde 3'üncü sınıf öğrencisi olan Ayşem Arat Tutal, Celal Bayar Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde 4'üncü sınıf öğrencisi olan Biraysu Tutal ile birlikte üniversiteyi bitirdikten sonra akademik kariyer yapmak istiyor.

Voleybol ve tekvandoda Türkiye dereceleri bulunan Ayşem Arat Tutal, "1991 yılında sınıf arkadaşım tekvandocuydu. Onun vasıtasıyla ilk olarak tekvandoya başladım. Türkiye 2’nciliklerim var. Daha sonra hakem olmaya karar verdim. Antrenörlüğe de devam ettim. Halk oyunları, bocce ve voleybolda ikinci kademe antrenörüm. Bazı hedeflerim vardı. Küçük yaşlarda evlat edinildim. Bu yüzden bazı imkanlarım kısıtlanmıştı. Hayallerimi kızımla gerçekleştirmek isteyip ona bir yol çizdim. 2,5 yaşındayken yüzme ve jimnastiğe başladı. Halk oyunları ve voleybol da oynuyor. Kızımla okumak istedim. 3 sene önce bu hayalim de gerçek oldu" diye konuştu.

'ATOM KARINCA GİBİ HİSSEDİYORUM'

Aynı zamanda spor eğitmenliği de yapan Ayşem Arat Tutal, üniversiteyi bitirdikten sonra kızıyla birlikte akademik kariyer yapmak istediğini söyleyip şöyle devam etti:

"Bermuda üçgeninde gibiyim. Hem ev hem spor hayatı biraz zor olsa da kendimi atom karınca gibi hissediyorum. Böylece hepsine yetişebiliyorum. Kızım ödevlerime yardımcı olmuyor. 'Sen de öğrencisin kendin yap' diyor. Ben de kendim yapmaya çalışıyorum. Okulu bitirince kızımla birlikte yüksek lisans yapmak istiyorum. Önümüzdeki hafta ülkemizi Çekya'daki bir festivalde halk oyunlarında temsil edeceğiz. Orada da birlikteyiz."

'KENDİMİ BİLDİM BİLELİ SPORUN İÇİNDEYİM''

Ailecek sporcu oldukları için sporun içine doğduğunu anlatan Biraysu Tutal, "Kendimi bildiğimden beri sporun içindeyim. Ben doğduğumda ailem hakem ve antrenör olarak sahanın içindeydi. Onların yanında, sporcuların terli kucağında büyüdüm. Annemin ana branşı tekvando. Aslında benim de tekvandocu olmamı çok istedi. Ama ben ortaokulda voleybola yöneldim. Birinci ve ikinci ligde top oynadım" ifadelerini kullandı.

‘HATALARIMI EN ÇOK ONLAR GÖRÜYOR’

Annesi gibi bundan sonra akademik kariyer ile sporculuğu bir arada yürütmek istediğini dile getiren Tutal, "Babam mühendis ama spora da devam ediyor. Annem de aynı şekilde hem okuluna gidiyor hem de spora devam ediyor. Mezun olduğumda okumaya ve aynı zamanda oyunculuk ile antrenörlüğe de devam edeceğim. Annemin ve babamın da sporun içinde olması maçlardan sonra benim için dezavantaj oluyor. Çünkü hatalarınızı en çok gören onlar oluyor. Normal bir veli gibi değil hoca gözüyle bakıyorlar. Ama ona alıştım ve öyle büyüdüm. Dezavantajı da avantaja çevirdiğimiz çok yönler oldu. Avantajlı tarafı daha fazla. Annemle bazen tekvando yapıyorum" dedi.

 
İzmir'de kadın cinayeti... Defalarca bıçaklayıp öldürdü!
 
Büyükşehir personeli İnanır dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan golcü transferi
TFF 3'üncü Lig 4'üncü Grup ekiplerinden Karşıyaka, geçen sezon Beykoz ...
Göztepe'de Samba rüzgarı
Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da yaptığı kampla sürdüren Süper Lig'in ...
Altay'da kaos yaşanıyor
F 3'üncü Lig'e 1,2 milyar TL'ye yakın borç yüküyle düşen Altay'da futbol ...
 
Altay'da Heyal ikinci kez çekildi
3'üncü Lig ekiplerinden Altay'da şirketleşme çalışmaları kapsamında hayata ...
İzmir voleybolu Defne ile gururlu
Sultanlar Ligi ekiplerinden Aras Kargo'nun oyuncusu olup, 1'inci Lig ekibi ...
Altay'da şirketin devri ikinci kez gerçekleşti
3'üncü Lig 4'üncü Grup ekiplerinden Altay'da şirketleşme komisyonu tarafından ...
 
Karşıyaka'dan geleceğe yatırım
3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi dış transferde 4 oyuncuyla ...
Karşıyaka potasında Thomas'tan veda
Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Karşıyaka'da oyun kurucu Thomas Akyazılı, ...
Yamal, Barcelona’dan 10 numaralı formayı alacağı törene babaannesiyle birlikte geldi
Barcelona, 18 yaşındaki genç yıldızı Lamine Yamal'ın sözleşmesini 2031 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri