ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3896
    Dolar
  • Euro
    45,6343
    Euro
  • Altın
    4.289,230
    Altın
  • Bist-100
    9.381,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/33°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/34°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/34°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
'Nasrettin Hoca'yı' öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı
'Nasrettin Hoca'yı' öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı
İmamoğlu duruşması sonrası çekilen videoyla ilgili soruşturma başlatıldı
İmamoğlu duruşması sonrası çekilen videoyla ilgili soruşturma başlatıldı
24 Ocak 2023 Salı - 11:25

Anne ve oğlu öldürülmüştü... İşte istenen cezalar!

İzmir'de, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan pompalı tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı; Fikriye Vatansever (54) ve oğlu Şaban Vatansever'in (34) hayatını kaybettiği, eşi Remzi Vatansever'in (57) ise yaralandığı kavgayla ilgili iddianame hazırlandı. 

Anne ve oğlu öldürülmüştü... İşte istenen cezalar!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aralarında ortak olarak aldıkları arazi nedeniyle husumet bulunan Seyit Ali Günay ile bacanağı Remzi Vatansever arasında geçen 12 Ağustos'ta Menderes Mahallesi 1151 Sokak'ta tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek pompalı tüfek, sopa ve taşların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yakınlarının da karışmasıyla kavga büyüdü. Kavgada Remzi Vatansever, isabet eden saçmalarla yaralanırken eşi Fikriye Vatansever ve oğlu Şaban Vatansever hayatını kaybetti. Seyit Ali Günay'da olayda taşla hafif yaralandı. Anne-oğul, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ertesi gün Koşukavaklı Hacı Abdullah Camii'nde kılınan namazın ardından Yeni Görece Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis tarafından gözaltına alınan Günay ve oğlu Birhan Günay çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Savcılığın soruşturmasının ardından iddianame hazırlandı. İddianamede Birhan Günay için 'kasten öldürmeye azmettirmek' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs', babası Seyit Ali Günay için ise 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 2'şer kez müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Remzi Vatansever'in de 'birden fazla kişi hakkında silahla tehdit' ile 'taş sopa ile kasten yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapsi istendi.

İDDİANAMEDE O GÜN ANBEAN ANLATILDI
İddianamede taraflar arasındaki husumetin nedenine de yer verildi.  Şüphelilerden Seyit Ali Günay'ın 1999 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçle gelip İzmir'e yerleştiği belirtildi. Günay'ın Türkiye'ye göç etmeden 7 yıl önce de bacanağı Remzi Vatansever'e para göndererek Gaziemir Sarnıç'ta yan yana evlerinin bulunduğu araziyi ortak olarak satın aldıkları, ancak henüz Türk vatandaşlığı olmadığı için arsanın tapusunun Remzi Vatansever adına çıkarıldığı belirtildi. Daha sonra bu arsa nedeniyle aralarında ihtilaf oluştuğu, bunun da yargıya taşındığına yer verildi.

Olay günü saat 19.30 sıralarında Remzi Vatansever'in evinin balkonunda eşi ve torunlarıyla oturduğu, oğlu Şaban'ın ise üst kattaki dairesinde bulunduğu, bir ara şüphelilerden Birhan Günay'ın sokak kapısına gelerek elindeki bir cisimle kapıya vurmaya başladığına da iddianamede dikkat çekildi. Bunun üzerine Şaban Vatansever'in aşağı inmesi üzerine kaçtığı da iddianame yer aldı. Birkaç dakika sonra Birhan Günay'ın geri dönüp küfrettiği, evine dönerken peşinden Şaban Vatansever'in takip ettiğine dikkat çekildi. Mutfaktan bıçak alan Remzi Vatansever ile eşi Fikriye Vatansever'in de oğlunun peşinden gittiği iddianamede vurgulandı. Vatansever ailesinin fertlerinin Günay Ailesi'nin evinin önüne geldiklerinde küfredip, attıkları taşla Seyit Ali Günay'ı basit nitelikte yaralandığı, ayrıca Vatansever ailesinin ellerindeki bıçakla karşı tarafı ölümle tehdit ettiği de iddianamede belirtildi. Evinin bahçesinde bulunan Birhan Günay'ın Seyit Ali Günay'a 'Ne duruyorsun, silahı alsana ne konuşturuyorsun bunları' diyerek babasının yatak odasındaki pompalı tüfeğini alarak tüfeğe fişek bastıktan sonra dışarıya çıkıp Şaban- Fikriye Vatansever çiftine 1-1,5 metreden birden fazla kez ateş ederek yaralayarak, kasten ölümlerine neden olduğu, Remzi Vatansever'i ise yaraladığı da iddianamede yer aldı.

Ayrıca Seyit Ali Günay'ın evinin bahçesinden çıkıp, yaralı Remzi Vatansever'in yanına gelip bir el daha ateş ettiği, bu sırada oğlu Birhan'ın yaralının yanına gelerek 'Bir de bunun tadına bak' diyerek elindeki bir cisimle vurduğuna da iddianamede dikkat çekildi. Ardından da baba, oğulun Vatansever'in başı ve vücudunun muhtelif yerlerine öldürme kasti ve kastının yoğunluğunu gösterecek şekilde sopayla vurup, 'Öl, geber. Hepinizi geberteceğim. Geride kalanları da geberteceğim" dedikleri de iddianamede yer buldu.

İddianame İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

 
Menemen Belediyesi, tarım fuarına damga vuracak!
 
Buca’ya 2 bin 500 adet yeni çöp konteyneri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart'tan 2. etap hamlesi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde toplu konut ve ticaret merkezi projesine başlayan ...
ABD'de dehşet üstüne dehşet! Çinli çiftçi, 7 kişiyi katletti...
ABD'nin California eyaletinde cumartesi günü bir dans kulübüne düzenlenen ...
Almanya ayaklandı: Özlem Türeci ve Uğur Şahin ülkeden gidiyor
Corona virüsü salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucuları Özlem ...
 
İzmir'de yeşil hamle.. 1 yılda 10 Buca Cezaevi alanı kadar yeşil alan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yılda 10 Buca Cezaevi alanı kadar yeşil ...
CHP'li Bakan'dan Bozdağ'a Hizbullah soruları!
Şehit polis müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümünde tahliye edilen Hizbullah ...
Cezaevleri doldu taştı!
2021'de 272 bin kişinin olduğu cezaevlerinde bir yıl içinde tutuklu ve ...
 
Grev, Cumhurbaşkanı kararıyla ertelendi!
Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ...
Hafta sonuna dikkat… Kar geliyor!
Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre hafta ortasında hava durumu ...
Tarihi kilisede yangın faciası!
Dün akşam saatlerinde İstanbul Karaköy'deki Surp Pırgiç Ermeni Katolik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri