Araç alım-satımında yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı Taşıt Ekspertiz Bilgi Sistemi ve Motorlu Kara Taşıtı Kiralama Bilgi Sistemi yıl sonuna kadar hayata geçecek.

  • | Son Kale İzmir

Uygulamalarla sahte ekspertiz raporlarının neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesi ve araç kiralama sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı’nın 2026 yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporunda, yıl sonuna kadar motorlu kara taşıtı ekspertiz raporlarının dijital ortamda oluşturulması, kaydedilmesi, doğrulanması ve denetlenmesi ile yetki belgesi başvuruları ile belgelendirme işlemlerinin dijital ortamda yürütülmesini temin edecek Taşıt Ekspertiz Bilgi Sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre sistem uygulamaya girdiğinde, ekspertiz işletmeleri düzenledikleri tüm raporları Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulacak Taşıt Ekspertiz Bilgi Sistemine kaydetmek zorunda olacak.

Raporlar üzerinde sonradan değişiklik yapılmasını engelleyen sistemle sahte rapor riski ortadan kaldırılacak. Ayrıca, vatandaşlar rapor üzerindeki karekod aracılığıyla belgenin doğruluğunu anında teyit edebilecek. Motorlu Kara Taşıtı Kiralama Bilgi Sistemi’nin hayata geçmesi ile birlikte ise kiralık araçların takibi, kontrolü ve yetki belgestakibi merkezi bir sistem üzerinden yapılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz