ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3280
    Dolar
  • Euro
    35,0837
    Euro
  • Altın
    2.292,560
    Altın
  • Bist-100
    8,98
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
6 Ekim 2020 Salı - 12:52

Araçsız Kordon projesine, vatandaş ve esnaf tepkisi

İzmir'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kordon'un bir gün için araç trafiğine kapatılması tepki çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıl sonuna kadar Bornova Sokagı ile Kordon'u sürekli araç trafiğine kapatacağını duyurması ise bölgenin henüz böyle bir uygulamaya hazır olmadığı gerekçesiyle esnaftan ve vatandaştan tepki görüyor.

Araçsız Kordon projesine, vatandaş ve esnaf tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel tarafından yıl sonuna kadar Bornova Sokağı ve Kordon'un araç trafiğine kapatılmasının hedeflendiği açıklanırken, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında da Kordon bir günlüğüne araç girişine kapatıldı. Bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Kordon esnafı ve vatandaşlar bu kararın uygulanmasının kolay olmadığını belirtip, bu duruma henüz hazır olunmadığını savundu. Kordon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şanlı, Kordon'un yeni bir kimliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Şanlı, "Bu tür etkinlikler için esnafın ve bölgedeki vatandaşların görüşleri alınarak ortak akılla bir karar alınabilirdi. Öncelikle buradaki otopark sorununu çözmemiz gerekiyor. Normal bir günde bile otoparklar yetersiz kalıyor. Araç girişini kapattığımız taktirde buraya gelen misafirlerimizin araçlarını nereye park ettireceğiz? Böyle bir durumda İzmir trafiğini daha da felç edersiniz. Normalde bile sabah ve akşamları bölgede çok yoğun bir trafik oluyor. Burası da kapanırsa işin içinden çıkamayız. Bu durumları çözersek evet trafiğe kapatalım. Ancak bunlar çözülmediği taktirde Kordon’un kapatılmasının bir anlamı yok. Bana kalırsa burası özel turizm bölgesi ilan edilmeli. Özellikle akşamları çimlerde mangal yakanları bile görmeye başladık. Yakında düğünleri görürsek şaşırmayalım. Sabahları dükkanlarımızın önü Harmandalı çöplüğü gibi oluyor. Kordon'un bir kimliğe ihtiyacı var" dedi.

'TUNÇ SOYER BİSİKLETİ SEVİYOR OLABİLİR AMA'

Kordon'un mevcut sorunlarının daha aciliyetinin olduğunu savunan Meliha Balbakan (40), "Kordon’un trafiğe kapatılmasından ziyade başka sıkıntılarına eğilmeleri gerekiyor. Altyapısı oldukça kötü durumda. Arka sokaklarda da aynı sorunlar mevcut. Önce bunların çözülmesi gerekiyor. Bunların dışında park ve trafik sıkıntısı da oldukça fazla. Buraya geldiğimizde araçlarımızı nereye koyacağız? Sayın Tunç Soyer bisikleti seviyor olabilir ama o biniyor diye hepimiz kullanmak zorunda değiliz. Çözülmesi gereken birçok sorun varken bunu erken buluyorum" ifadelerini kullandı.

'DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR'

Pandemi sebebiyle özel araç kullanımının arttığı dönemde böyle bir tartışmayı doğru bulmadığını söyleyen Ayşenur Aydemir (29), "Maalesef İzmir'de halihazırda çok büyük bir trafik sorunu var. Bunun yanında pandemi sebebiyle vatandaşlar kendi araçlarına daha fazla yöneldi. Bu durumda var olan yolları kapatmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca Kordon’un daha önemli sorunları var. Bunlardan biri kokusu, diğeri de her yağmurda dükkanları su basması. Bu tarz kararların esnaf ve vatandaşlarla konuşulup ortak olarak alınması gerekiyor" diye konuştu.

Caddenin trafiğe kapatılması durumunda yaşlı vatandaşların sorun yaşayacağını iddia eden Mustafa Yiğit (30), "Buraya aile büyüklerimizle geldiğimizde sıkıntı yaşayacağız. Onları nasıl getireceğiz. Çünkü mevcut olan otoparklar zaten yetmiyor. Bu kararın altyapısının olduğunu düşünmüyorum ve o yüzden de yakın zamanda doğru bulmuyorum. 80 yaşındaki dedemi bisiklete bindirip getiremem" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Darpçı zabıtalardan şok ifade!
 
Makam odasında mastürbasyon yapan sendika başkanı görevden alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'li Başkan'a ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kent A.Ş.’de AR-GE çalışmaları devam ediyor
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.,  gıda mühendisleri ve ustaları ...
Konak’ta pazarcılara HES kodu denetimi
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, pazarcı esnafına getirilen ...
 
Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yeni Atatürk heykeli
Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelini ...
Buca’da ücretsiz EBA erişim noktaları
Buca Belediyesi maddi imkansızlıklar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
Gaziemir'de gergin meclis... ''MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ''
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kendisine yöneltilen suçlamalara ...
 
Bucalı miniklere okul seti...
Yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitime başlayan ilkokul 1. sınıf ...
Karabağlar'da tablet kampanyası
Karabağlar Belediye Meclisi'nin temmuz ayı 2. toplantısında uzaktan eğitim ...
Buca'da bütçe belli oldu
Buca Belediyesi 2021 yılı mali bütçe görüşmeleri tamamlanarak, Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri