ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5292
    Dolar
  • Euro
    34,8409
    Euro
  • Altın
    2.474,450
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
Hastane randevularında yeni dönem!
Hastane randevularında yeni dönem!
25 Ocak 2023 Çarşamba - 14:48

Aras'tan doğum gününde acı haber!

Dünya sık görülen Türkiye'de de çocuklar arasında yayılan 'Streptokok' (Strep A) bakterisi, Ankara'da can aldı. 3 yaşındaki Aras Sönmez, doğum gününde Strep A bakterisi nedeniyle yaşamını yitirdi. Baba Oğuz Buğrahan Sönmez, hastalığın soğuk algınlığı gibi başladığını ve kısa sürede oğlunu kaybettiklerini söyledi.

Aras tan doğum gününde acı haber!

Aras Sönmez, 10 Ocak'ta boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı şüphesiyle ailesi tarafından özel hastaneye götürüldü. Soğuk algınlığı teşhisi konulup, ilaç verilerek eve gönderilen Aras Sönmez, gece tekrar rahatsızlanınca, Etlik Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakıma alınan Aras Sönmez, 11 Ocak günü doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

'SOĞUK ALGINLIĞI DEDİLER'

DHA'ya konuşan Aras’ın babası Oğuz Buğrahan Sönmez, önce soğuk algınlığı şüphesi ile doktora başvurduklarını belirterek, "Doktorumuz, hafif boğazının kızarık olduğunu, normal soğuk algınlığı olduğunu söylemişti. Ona göre ilaçları verdi. Biz de kullanmaya devam ediyorduk. O gece de her zaman olduğu gibi rutinlerimizi yerine getirdik. Çizgi film izledik, oyun oynadık. Uyuduktan sonra lenflerinin şişmesi ile beraber biz kabakulaktan şüphelendik. Çünkü daha önceden bir rahatsızlığı yoktu. Sonrasında saat 05.00 gibi uyandığında burnunun morardığını gördüğümüzde apar topar menenjit şüphesi ile Etlik Şehir Hastanesi'ne gittik" dedi. 

'STREP A BAKTERİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER'

Etlik Şehir Hastanesi'nde doktorların da önce menenjitten şüphelendiğini sonra 'bakteri olabilir' dediklerini anlatan Sönmez, "Damar yolundan antibiyotik tedavisine başladılar; ama ne ile mücadele ettiklerini bilmiyorlardı. Yoğun bakıma kaldırdılar. Yoğun bakımda biraz süre geçtikten sonra durumunun kritik olduğunu söylediler. Kalbinin kan pompalamayı durdurduğunu, tansiyon alamadıklarını ve son bir yaşama şansının olduğunu; cihaza bağlayıp kanı çevirmek için müdahale edeceklerini söylediler. Biz de gerekli imzaları verdik. Operasyon bitti, ondan sonra trombosit istediler bizden kanı temizlemek için, onu bulduk. Ondan sonra da gece 12.00 gibi artık çocuğumuzun vefat haberini aldık. Sonra tanıyı söyleyemediler bize. Önce ölüm raporunda 'belirlenemeyen bir virüsün hızla yayılmasından dolayı doğal ölüm' dediler. Ertesi gün defnettiğimizde Strep A bakterisi olduğunu söylediler" diye konuştu. 

Oğuz Buğrahan Sönmez, Aras'ın 9 aylık kız kardeşinin olduğunu ve doktorların ondan da şüphelendiğini belirterek, "Ona 'koruyucu aşı yapalım' dediler. Damar yolundan bir antibiyotik verdiler. Sonra bir saat de hastanede beklettiler. Bulaşıcı oldu mu olmadı mı kontrol ettiler. Çünkü aynı odada uyuyorlardı. Onun sonrasında da bir şey çıkmadı" dedi.

'COVİD-19 ÖNLEMLERİ SALGINI ÖNLEDİ'

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, Strep A'nın halk arasında beta enfeksiyonu olarak bilinen bakteri türü olduğunu söyledi. Taşkınoğlu, Strep A enfeksiyonun yeni bir enfeksiyon olmadığını, yıllardır mücadele edilen bir bakteri türü olduğunu belirterek, "Aslında 2014 yılından beri bu bakteri türünün bir salgın yapmasını bekliyorduk. Özellikle İngiltere’de 2018’de ‘kızıl salgını’ yapmıştı. Ciddi bir salgın bekliyorduk; fakat Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemler streptokok enfeksiyonun da oluşmasını engelledi. Onun bir salgın haline gelmesini engelledi. Ne yazık ki, pandemi önlemleri ortadan kalkınca bakteri kendine bir alan buldu ve şu an ciddi bir salgın yaşıyoruz, Strep A enfeksiyonunu görüyoruz. Diğer üst solunum enfeksiyonlarından farklı bir bakteri. Virüs değil, bir bakteri ile mücadele ediyoruz. O yüzden elimizde antibiyotik gibi bir silahımız var. Tanısı konursa, antibiyotik ile rahatlıkla tedavi edebildiğimiz bir bakteri ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

'ÖLÜMLER GÖRÜLEBİLİR'

Taşkınoğlu, Strep A'nın kendine fırsat bulduğunda enfeksiyona neden olacağına dikkat çekerek, "Bakteri kendine daha da fırsat bulursa bu enfeksiyonu ilerletip, daha ciddi enfeksiyonlara neden olabiliyor. Alt solunum yolunu, cildi enfekte edebiliyor hatta daha da ilerleyip ‘et yiyen bakteri’ diye tabir edilen görüntüye sebep oluyor. Hatta kanda yerleşik tabloya sebep olursa ‘toksik şok sendromuna’ neden oluyor. Bu komplikasyonların sonucu da ölümle seyredebilen ciddi enfeksiyonlar olarak kabul ediliyor. Aslında bu enfeksiyonlar 100 binde 1 ancak görülür, çok sık görülen enfeksiyon değil; ancak vaka sayısı arttıkça tabii ki komplikasyon riski de artıyor. O yüzden de daha sık ölümler görülebilir. İngiltere’de 2014 yılından beri ciddi bir salgın bekleniyordu. 2020’de bu salgın biraz ötelendi; şimdi onu yaşıyorlar. Sadece İngiltere’de değil başka ülkelerden de mesela Kanada’dan ölüm haberleri alıyoruz" dedi. 

 
İYİ Parti İzmir'de Bezircilioğlu dönemi resmen başladı
 
Aslanoğlu'ndan örgüte ''tek yumruk'' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emre Olur tahliye edildi!
Sedat Peker'in "basın danışmanı" olarak bilinen Emre Olur hakkında bugün ...
Başkan Selvitopu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Ethem Sancak'tan çok konuşulacak NATO iddiası!
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Türkiye’nin 5 veya ...
 
Yargıtay'dan Boydak Holding kararı!
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve yöneticiliği ...
CHP'li Beko Foça'daki taş ocağını meclis gündemine taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Foça’da Pers Mezar Anıtı’nın yanında, ...
CHP'li Torun'dan iktidara İzmir çağrısı!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ...
 
Sinan Ateş suikastı soruşturmasında yeni gelişme!
Sinan Ateş suikastıyla ilgili iki kez serbest bırakılan Tolgahan D. üçüncü ...
Emirhan'ın öldüğü kazayla ilgili yeni gelişme!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ehliyetsiz Arzu Döş'ün (40), otomobille Emirhan ...
Adli Tıp raporu katil kocayı yalanladı!
İzmir'de Hülya Şellavcı Yeğin'in (52) boşanma aşamasındaki eşi Kaffar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri