folkart, orion,

Arazide dolaştığı sırada bulduğuyla soluğu müzede aldı!

Adıyaman'da bir çiftçi tarafından arazide salyangoz fosili bulundu. Yapılan incelemede fosilin 70 milyon yıllık olduğu belirlendi.

  • | Son Kale İzmir

Rezip köyünde arazide dolaşan Mehmet Kaçar, salyangoz fosiline rastladı. Kaçar, bulduğu fosili diğer köy sakinleri ile Müze Müdürlüğü’ne teslim etti.

Burada yapılan incelemede fosilin en az 70 milyon yıllık ve bir salyangoza ait olduğu belirlendi.

FOSİL SERGİLENECEK

Müze Müdürü Mehmet Alkan, uzman ekiplerin incelemesini tamamlamasının ardından fosilin sergileneceğini belirtti.

20 gün önce bulunan salyangoz fosilinin kendilerine getirildiğini anlatan Alkan, “Bize getirilen fosilin yapılan incelemesinde 70 milyon yaşında olduğunu belirledik. Ammonit olarak adlandırdığımız fosil grubuna, bu bölgede sıkça rastlanıyor. Fosil, incelemelerinin tamamlanmasının ardından sergilenecek” dedi. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz